amstaffens vanliga sjukdomar.

Om folk bara kunde skriva något vettigt nångång. eller inte folk, kunniga människor. sitter och googlar på vanliga sjukdomar hos amstaffen, då först o främst bambisens utslag går upp och ner som världens värsta berg och dalbana, och har gjort i 4 månader. och så för att han börjat halta (sen det blev kallt?)

så är det nån annans amstaff som fått röda utslag och kala fläckar. en skriver "klockrent demodex" en annan skriver "ingen fara alls, min hund hade så det försvinner efter några dagar". suck. den som skrev demodex var ute och cyklade, vaddå klockrent? bambi har inte demodex, alltså måste inte den där hunden ha det... (även om det kunde vara)
och den som skriver att det går över?
alltså folk bara skriver hej vilt utan kunskaper, endast en veterinär som kollat på hunden kan ju veta. Om ens dom. (ja jag är less på att inte veta vad det är som är fel)...

 

en rolig grej idag, wille skulle till jobbet, en lastbil hade mejat ner en hel rödljusbåge (sån över vägen) så trafiken omdirigeras- Han hamnar en halvmil längre bakom mot vad han började!!! =)
nu kanske han är framme på jobbet:)
(4 timmar efter att han åkte..)

hej på er!


Kommentarer
Postat av: Juuso

Jag har också surfat lite och hittat följande så jag tänkte att jag kopierar mina träffar här så kan du fundera på om de kan vara riktiga skäl eller demodex (som tydligen alla hundar kan få osv...). Hälsa Bambam att han är söt och social!



Vad gäller hudproblem så dras ganska många amstaffar med furunkolos (sk boxersjuka). Det yttrar sig som blodfyllda bölder mellan tassarna och beror på stafylokocker. Överreaktion på stafylokocker sker till följd av nedsatt immunförsvar, så har man en hund med furunkolos kan man räkna med att han/hon har känslig hud i övrigt också. Har man tur räcker det med någon behandling per år för att hålla symtomen i schack, men det finns också hundar som man tvingats avliva p g a detta.



Ja rasen har stora besvär med pyodermier och klarar inte staphylococcus intermedius, en bakterie som normalt ska finnas på huden. Follikulit förekommer också hos rasen (ytlig pyodermi).



Sedan kanske man ska hitta en hudspecialiserad veterinär (läste om det också :))



2010-01-08 @ 13:33:37
Postat av: Jen

Veterinären vi går till med Nikita har berättat för oss att just amstaffen är överkänslig mot rökta saker. som typ grisöron och annat rökt kött. de skulle kunna ge klåda, päls bortfall och sårig hud. Nikita hade lite tendenser till det när vi skulle vaccinera så fråga om de på samma gång. men nu har jag inte sett något alls, tror hon fick för mkt kassler =) Kram Jen

2010-01-18 @ 19:25:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback