Helsingfors


mer bilder finns på facebook :)

Har haft den absolut bästa helgen man kan ha! I torsdags efter lunch bar det av mot viking line som skulle ta oss till helsingfors. mötte upp cicci i stockholm och vi klev på båten. det hela började med en fantastiskt god julbordsbuffé och efter det gjorde vi oss i ordning för dans hela natten lång. var en riktigt lyckad kväll, om man bortser från idioter som inte kan låta en vara och stalkers som är som en skugga efter en hela kvällen. men vi fick 2 egna bodyguards i form av en kille från mauritzius och hans kollega som hade varit på en lyckad affärskonferens eller nåt i sthlm och nu skulle fira på vägen hem. på ett bra sätt höll dom koll på oss hela kvällen och räddade oss vid behov ;) finsk karaoke bjöds det på också. i massor. en rosaklädd studsande tjej i en sång där alla kryssare föll in i allsång. vad var detta undrade vi...?

morgonen där på var vi framme i helsingfors och letade oss fram till vårt hotell. dagen bjöd på shopping, god mat och julhandel och på kvällen käkade vi middag på hotellets restaurang innan vi bestämde oss för att gå ut (partyklädda) för att ta en fika. efter fikat gick vi in på vatican, en lite småläskig krog med strippstång, voodo-rum och röd belysning och kedjor... lite creepy med mycket trevlig dörrvakt så vi stannade. vi undrade lite över besökarna, men fick snart svar av några killar att detta tidigare vart en gayklubb. om det var sant vet vi inte. men det kan mycket väl vart så... :) även här jobbiga idioter som inte kunde låta en vara. fattar dom inte vinken!? och en jättesöt blyg kille. efter ännu en lång natt med dans dans dans somnade vi och sov ännu en lång natt (4 timmar..).

på lördagen var vädret uruselt så våra turistande planer blev inte av utan det blev shopping ännu en dag innan det var dags att åka tillbaka till båten. kvällen på båten började med ett fullt östersundsgäng som vi var glada att bli av med när vi gick för att göra oss i ordning. såg dom senare under kvällen och nej, vi hade inte velat hänga med dom... istället hittade vi oss ett gäng på 3 finska killar som vi spenderade hela kvällen med. mycket bättre val. det började med att den rosaklädda tjejen dök upp på karaoken igen och vi var ju tvungna att ta reda på varför alla sjöng som idioter. det var ju inte så bra. det visade sig vara en stor hit på åttiotalet, så jag kan tänka mig att vi kan jämföra med carolas främling eller nåt. här är den hur som helst, men vi hittar inte den rosa tjejen tyvärr, ni hade velat se henne, jag lovar!
http://www.youtube.com/watch?v=4KT7AKNfOpI ...
kvällen bjöd på ännu mer dans, skratt och prat. riktigt kul gäng vi träffade.
något vi funderade över var hur det kommer sig att alla finländare gillar karaoke? alltså vi svenskar sjunger ju också. om vi är fulla. halv två på natten. men finnarna, ja dom sjöng ju i princip nyktra. klockan nio.
en av killarna i vårt gäng, vilken röst! kan liknas med Dave Grohl i Foo Fighters. mmm :)
http://www.youtube.com/watch?v=7B--3cId-YE :) (lyssna speciellt efter 3 minuter. vilken röst!!)

var en sjukt lyckad weekend och jag skulle lätt göra om den. nu på direkten. helt fantastiskt underbart. tack bästa cecilia <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback