skola, valpkurs, nollningar, ridning mm mm =)

oj.. snart en vecka sen. har vart mycket på gång!
som svar åt johanna då, nu vet jag att jag kommit in:) börjar imorgon!

Så sen senast då, har köpt lite nya grejer inför skolan, vart o provjobbat på akademiska o fått det, så jobbat idag också. helt okej! skönt med riktigt bra chefer! de andra som jobbar är väl vissa sådär men det kan man kanske stå ut med ibland. ska ju som sagt bara extrajobba=).

har vart på nollningar, i lördags var det ruskigt skoj, avslutningsmiddag på upplands, riktigt drag med massa uppsala ssk:are=) den kvällen gör man gärna om.

igår red jag igen, palle. slog på stort o körde utan stigbyglar, så det känns idag. men anette är nöjd med mig så det är det väl värt då;)..

var även valpkurs igår, fått 60 sidor att läsa till nästa gång, men kursen verkar hur som helst superbra!
dessutom är det 2 veckor till nästa gång, så nån gång lär man ju hinna läsa det där, skön avkoppling till kommande "omvårdnadens innehåll och metoder"......

skola imorgon som sagt, ska kika upp lite information såhär efter en hektisk helg, så jag vet var jag ska vara. blev lite rädd för sjuksköterskeprogrammet är helt o hållet förlagt till BMC nu, så hur vi ska hitta vet vi inte! men vi tröstade oss själva med att det är väldigt bra övning inför så småningom kommande Akademiska som ju är gigantiskt! =).

nu ska jag kolla upp lite info, göra en kopp te, o bara njuta av sista dagen som, ja vad man nu är innan man blir student. eller jag. universitetsstudent. ja ja ni förstår.

dessutom dragit på mig halsont, troligen av Vide eller Melker, då de just börjat dagis/lekis igen och det då alltid är så mycket förkylningar hit o dit! så en kopp te, ja tack!


härliga sommarväder!

Letar efter en ny lägenhet, precis,men alltså hur ska det gå när uppsalahem bara har 5 st ute!?
funderar på att köpa, men vet inte än. det kostar några kronor, dock har vi hittat en klar favorit. kolla in den här:
http://www.booli.se/Bostad/Lägenhet/Valsätra/Hugo+Alfv%E9ns+väg+4/464719/Maklare
mm den vill vi ha!=) lånet är bara problemet när jag är student o wille för närvarande inte har jobb.
så känner nån för att köpa en lägenhet i uppsala för uthyrning så hör av er!

snart ska jag cykla in till centrum också, knata runt lite, köpa almanacka osv.. inhandlade även en tshirt idag, riktigt snygg! gillar gränby centrum, utom när vovvarna sitter i bilen så man måste springa runt=)

på fredag blir det provjobb på akademiska också, 9-15 om det inte krockar med skola o nollningar mm men det visar sig vad de säger när de ringer. (när de nu gör det..)
lite segt som jag sagt att vara reserv, de andra drog ju igång idag redan.. tur att fler är reserver o inte bara jag=).

dags att göra sig i ordning för en cykeltur då. på återseende!

nya hundraser i sverige.

Vi har en chinese havanais dvärg powder och en taiwanesisk sprinterhund..
ja jag tror jag ska presentera dom så i framtiden.
malte för att många har såna fördomar om blandrashundar (uppfödaren till malte vet  vad hon gör, hon har hållt på i många år och har aldrig haft friskare och  mer välmående hundar än nu.)
BamBam pga det korta "jaha" man får när man nämner rasen.. de tycker han är supersöt tills man presenterar ras, vilket jag blir väldigt sur på... enligt statistik för golden, procentuellt sett, flest människor till sjukhus pga bett! känn på den.
nu säger inte jag att det är fel på golden, men säger att folk inte ska döma ras, utan individ!

annars hade vi en supermysig promenad, finns så mycket fina vägar här uppe i berthåga! det gillar vi!!

nu är det tv4nyheter sen får vi se.

trevlig kväll!!

"en hoppstjärna- hopp!"

Hejhopp=)

nu är min favoritpolis på idol (wille kollar på gamla idolavsnitt på tv400..) han var SÅ bra, med I´m yours!!
(och snygg)

Nu funkar datorn som den ska med suddknappen också! jag äter vindruvor och mår allmänt bra.. hundarna var inte duktiga på träningen idag dock, så det får nedslag, men det går ju upp o ner jämt!
BamBam fick sin 12veckors vaccination idag, DEN gick bra. han märkte ingenting=)..

Jag börjar få koll på skolan nu också, ska bara hitta en del grejer o fixa lite, så är allt klart sen, om jag kommer in vill säga. men då är jag hyfsat förberedd iaf=).

var ju på arbetsintervju imorse också, så får se vad det leder till. hittade bättre idag iaf!

Gynning och Berg, alltså vad lider dom av...?

nu ska vi snart ut med vovvarna igen, njuta av de (kanske) sista lediga dagarna.. :).

ha det gött!

"Livet är en skål!"

valpkurs=)

nu har lillen börjat sin första kurs också.. fats han var inte med idag i o med att han blir 12 veckor imorgon o får vaccinationen=). var kul iaf. tränaren verkade bra! positivt var att vi bara behövde vara delbetalande eftersom vi har ett halvår kvar i mora bk!!

utöver det då, tränat vovvarna på fotbollsplanen, båda var hur duktiga som helst! gick galant! kul när man ser framsteg!

och så har suddknappen gått sönder på datorn, blir det att lämna in på lagning redan!? funkar knappt så det måste väl göras! fattar inte, är som att fjädern under bara lagt av...

ja, o så åt Bam en såndär gelégrej, som barn har, leksak som man kan kasta på väggen så fastnar de.. inte alls bra.. skulle ringa veterinären om det, ringde nog 6 olika (även en i mora) innan jag hittade en med jour.. tänker de sig att alla ska bli sjuka på vardagar??

syster var hundvakt också, snällt av henne=) när vi skulle hämta vovvarna skulle vi stanna til vid akademiska för att se vart jag ska imorgon på arb. intervju, o det var tur det... för att för er som inte vart där, akademiska är gigantiskt!! + att de har ombyggnad på g så halva området är avspärrat så man måste gå långa omvägar...
tog sin lilla tid att ta sig tillbaka till bilen som vi parkerat på "fel" sida.

nu är det dags för mat åt hundarna, jag funderar själv på typ jordgubbar o mjölk o sen sova, har haft lite huvudvärk hela dagen,...

som sagt idag, man lever i nuet med dessa!!

hej på er så länge!

spelkväll

Blev en lyckad fredagkväll, bjuden till lollo o jonas på en brygga-öl-kväll, fast det skötte jonas o juuso. lollo niina wille o jag ´(o lite jonas) spelade "ombytta roller". jag fick allvarligt talat nästan träningsvärk i magen av skratten, allra mest
"vad kallas de homepartyn där man säljer plastburkar". tupperware, ja ingen lär tycka det är så kul, men ni som kände willes mormor kanske ser det roliga i det. hon hade inte en eller tio utan snarare ett hundratal... ja ja, det var kul iaf!
där fick killarna en lätt poäng, även på sista, vinnande frågan, om ryamattor. "jag stänger in till det här rummet jag är så rädd om ryamattan" söta mormoringer<3
det slutade med att louise läste kortet om tupperware för jag kunde inte:)...

nu är wille med calle a på stan o kikar runt och jag är monstervakt åt våra sk hundar. dock sover de båda på min rygg nu så hur obekvämt det än är får jag ligga kvar såhär..

får se vad den här dagen bjuder på, jag ska försöka plocka lite här i rummet o skriva en todolista för allt som ska göras i veckan!

trevlig helg!!


Somebody told me...

Halloj!

Helg igen. Fast det slog mig ju att jag ändå är ledig så det spelar kanske ingen större roll?
mer än att fler är lediga, som ändå inte är i uppsala....

Har hittills gått en promenad, duschat och sett på sjukhuset i brist på annat att göra.. inte för att jag inte gillar det men=).
snart blir det stallet, ska provrida en häst. dumt att duscha innan i o för sig men.
sen blir det kanske till louise och jonas, syster o juuso ska dit och äta svamppaj. vilket gör mig mycket sugen på paj, så kanske blir en sån imorgon.. för vi får ingen mat:). (jo min syster är snäll men vi kommer försent till maten!)
de ska även brygga öl, killarna alltså.

Nu har jag läst klart twilight också, tog sin lilla tid fastän de var så sjukt bra. flytten o allt har kommit ivägen.

ska på arbetsintervju också på måndag, på akademiska, (mitt framtida jobb?!) fast i kiosken då.
och på söndag är det valpkurs också, utan hund dock, för han får sin 12veckorsvacc på måndag em.

Wille ska träffa Calle A imorgon, för han bor också här nu. japp!
NU är det dags, vi ses!


SOL!

Idag har det blivit en del gjort.
Vart ut till Gränby Centrum, blev shoppingsugen, men får vänta till lönen. mina 25 kr räcker inte så långt.
jag har städat lite, så nu kommer man in genom dörren.
jag har solat, njutit av sommarvädret hela dagen (efter regn kommer faktiskt solsken. verkar vara att om det verkligen ösregnar så blir det megatoppenväder sen)
jag har både spelat fotboll med hundarna på fotbollsplanen och gått en långis på Berthåga gravfält. (är inte lika illa som det låter. det är mer än en kyrkogård!)
jag har lagat mat.
och jag har pratat i telefon med mamma o pappa:)

påtal om telefon så pratade jag med en kille från folksam och en från SBK. riktigt trevliga båda två, men de kom fram till att ingen kunde hjälpa mig, för jag hade redan fått ena erbjudandet och andra insåg han sen att jag var för ung för..

fixat in lite mer pengar tills lönen, resten av semesterersättningen ska trilla in. (detta pga att chefen inte lyckats skicka in våra uppsägningspapper än....)

ja. det var väl det i det stora hela. Nu ska jag kila iväg, antar att wille ska kika in här. ska läsa marley och jag. mycket sevärd film så nu blir det boken...

/ take care

gonatt!

Jag skäms. För jag har inte sett en enda AIKmatch i år. usch... dock är jag stolt, för de ligger etta! Hammarby lever, vilket gör älskling glad. men djurgården lär åka ut, vilket gör hanna sur. borde inte reta henne just nu=)....
och så pratar alla om Bolt. okej, världsrekord. men jag missade det. såg det på repris nu. enbart för wille tittar på sporten.
Så, nu har jag bloggat lite sport så jag inte behöver bekymra mig om det... alla verkar blogga om det så nu är jag ikapp! (?)

själv bloggar jag idag om nyponsoppa och badkar. efter spöregnspromenaden blev det till att testa jaccuzzin här i huset. underbart! inbyggd radio, jajjemen=)

och som kvällsmål nu blev det varm nyponsoppa.. snart kan man sova gott!

ska försöka få nåt vettigt gjort imorgon, förutom träna hundarna, mer i stil med städa och plocka och möblera...

jag har vart glad senaste veckan. sådär riktigt glad som många sällan är. inte sur en enda gång. det är livet det!!

godnatt på er. får se om det blir nåt av det nya tornet som planeras att byggas vid lidingöbrons fäste.. hejsvejs!

Gottsunda

Ja, vi vet alla (en del iaf) att det inte brukar vara jättepoppis att bo i gottsunda, visa delar där man inte ens vågar gå ut efter kl 22.. ingen jättehit med andra ord... då jag letar lägenheter så kikar jag på en ändå, för att se planlösningen (är ju även lite nyfiken på hur bra plats man skulle ha på dom jämfört med alla andra...) då står det såhär :
"Uppsalahem arbetar med ett trygghetsprojekt i detta område. Säkerhetsdörr kommer att installeras i alla nyuppsagda lägenheter" okej, NU vågar man ju inte flytta dit om det är så illa. eller är det nu man vågar det? =)

spöregn på det vackra gravfältet jag nämnde förut.. jag var blötare än efter duschen jag tog sen. likaså wille för att inte tala om hundarna. bra att det fanns ställen att ta skydd på.... not.

Lev idag inte imorgon. ja.

Lördag

Här kommer ett smakprov av lördagens bravader=)







Fler finns strax att avnjuta på BD och FB! =)

Berthåga

Då var man här igen=).
tänkte berätta om vart vi hamnat. Vi bor ju alltså i Berthåga i Uppsala. Ett fint, fräscht o rätt dyrt villaområde. Enligt Ylvas väninna så bor hon också här, fast enligt ylva närmre stenhagen. "vilket inte är lika fint".. så vi ska vara nöjda. och som syster sa "det finns nog inte nån student som bor så lyxigt som ni". så detta är vart vi hamnat.
själva känslan då, ja Desperate Houswives skulle jag säga. funderar på att göra en svensk version av det=). Det bara är så, unga, snygga mammor (fast ändå runt 40?) med stora lyxiga villor, snygga märkeskläder och så känner alla alla=). Ja, riktig DHkänsla.

Finns även en jättefin kyrkogård här, fast som ligger inne på ett stort grönområde, med ängar, skog o vägar. Riktigt fina promenadvägar, så vi knata runt med hundarna i en timme o vi tog nog en av de kortaste vägarna. så det är ett stort plus!!

ett annat plus är att jag börjat bli pigg nu framåt kvällningen, fast samtidigt tröttare än nånsin, så det blir sova strax. bara avsluta min kopp med te och min tekaka. ska även tipsa om "tomatost med fetaost". en riktig hit!

se så, nu ska jag kila. passa på medan hundarna sover att kanske ta en dusch också! =).

Beach 2009

var en riktigt trevlig kväll igår. Fira Em o Andreas och sen ut på beachen.. trött idag men det var det värt=)
kommer bilder senare för jag orkar inte hämta handväskan där kameran ligger, fast jag är sugen på o se dom=)...

wille tippade att det skulle ta först en vecka sen ändra han till 2 dar innan Bam lärde sig klättra ur buren. nu är wille nere på spelbutiken och Bam har lärt sig... efter 15 minuters ylande klättra han ur.. jättenöjd sover han nu i sängen.

nej jag måste ta o äta nåt, bara fått i mig en fjärdedels pizza idag. blir nog yoghurt o sen tårta, barnkalas här i huset!!

tack för igår alla. riktigt fin sommaravslutning! =)

Somewhere, someway, we´ll meet another day.

I'm sorry
For all the words I didn't say
It's too late
Cause now you're gone so far away


another day. ruskigt vacker..

nu är vi på plats i uppsala då. fast jag ger mig av hem till snäs om två timmar. fira em o träffa tjejerna och alla gamla killkompisarna. ska bli hur kul som helst!

hade en bra sista kväll i mora också. var hos jossan o stefan.. när jag tänker efter ska jag nog lägga in lite bilder så ni får se. dessutom tycker jossan att en blogg utan bilder är tråkig:).


stefan, tristan o jossan=)


wille, malte och jag=)


"patrik eru också arg?"


=)

en riktigt skojig kväll! gå förresten in på facebook o se vår egna "svambob" (jossan) på min sida!!
men nu ska jag duscha o börja fixa iordning mig för kvällens bravader..

hoppas på fler sånna här kvällar, snart!

pusshej=)


Live Right Now, Yeah Just Be Yourself!


Live right now

TACK Jossan: (hur ledsen jag än är gör det här mig glad. som dom rosa snörena!)
http://www.youtube.com/watch?v=ohgg62rhhKQ

Lilleman drömmer brevid mig och Björnen är hos willes föräldrar..
lugn kväll och jag har ätit hur mycket som helst. :) hungern tog inte slut och sen plötsligt vart jag supermätt. men jag mår bra! Jag har startat nåt nytt.. och denna gång är det på riktigt.

Vi har gjort mycket idag, städa ur förråden och städa badrummet kvar i princip. kyl o frys förstås. men två dagar också!
Sen blir det Uppsala, får se hur det blir. just nu trivs jag väldigt bra här jag är, men det beror kanske mest på att älskling också är ledig och vi får vara tillsammans med våra småttingar hela dagarna!
Kom även att tänka på "de vilda djurens flykt" igår..  <3
http://www.youtube.com/watch?v=5EVT1ypjZ6g

Live right now, yeah just be yourself.

livet är till för att njutas.
att se allt som är positivt.
att visa vilka man tycker om.
att göra allt som faller en in.

kanske att man stannar upp och tänker när sånt här händer, men det behövs. man behöver stanna upp ibland, när vardagen går alldeles för fort.

Jag har dessutom bestämt mig för en del saker, jag kan nämna en såhär officiellt, jag ska sluta säga "det spelar ingen roll" ,  för det gör det!

godnatt!

Alltså vi borde byta skorsten, det borde vi!

Keep smiling!

Sitter och läser gamla blogginlägg, ja så roligt har jag.. men jag tycker jag skrev rätt finurligt ibland.:)
dock skrev jag rätt hemlighetsfullt också... förstår inte vad jag menade ibland.
tycker bäst om att läsa om sommaren 2007, den var så bra. livet var så bra. fast även väldigt rörigt..
men jag får nostalgiska känslor, fast det bara var 2 år sen.

På fredag, blir det troligen, åker flyttlasset till Uppsala. Blir ännu en flytt, och antagligen snart en till, då vi ska bo inneboende i systers kollegas villa och letar eget samtidigt. Men det blir nog bra, hon verkar riktigt bra!
lite drygt bara att flytta från en trea på 76 kvadrat till inneboende men.. :)

Nej, nu ska jag packa lite grejer till, dricka te och passa på småttingarna.
Ha det!


Björnen och Lilleman!



Malte och BamBam. Underbart att se att de accepterade varann direkt:)

sjuk vovve...

Ja, så var han redan sjuk, lilleman... BamBam har fått en släng av nånting vi inte vet vad det är. Men det har hittills bara pågått i 2½ h, så vi ska avvakta.. Han är sjukt dålig i magen och kräks hela tiden.. Just nu bara vatten dock då han inte fått mat sen 9 imorse.. knasen vart ju (som tur var) dålig innan lunchportionen... Så nu väntar bara så mängder vatten och kokt ris imorgon.. sen kan maten blandas i...
Tycker bara så synd om honom, då han dreglar hela tiden... nyss låg han på min fot  och när jag reste mig för att hämta usbminnet (som ändå inte gjorde nån nytta, nämner det snart) så var strumpan dyngsur, både uppepå och under....

usbminnet då. skulle plocka fram några foton, men insåg sen att jag inte lagt in dom där, för det var en "framkallamapp" som ligger  på andra datorn, som ni vet är på lagning. eller sladden iaf:).
så nu ska jag sitta och gissa på vilka foton av de framkallade som skulle vart..

Malte är söt mot lillemannen iaf, när wille var ute med Bambis förut ville malte upp i mitt knä. han verkar lite orolig.
 
Solen skiner väldigt skönt idag, klarblå himmel. Hann njuta av det fina vädret förut iaf. jag o maltmo gick en långpromenad nere på stan/vid vattnet. riktigt skönt. men blir till o vara inne nu då lillen är sjuk..

Har mailat programmet i Uppsala också, hoppas på snabbt svar. klättrat rätt bra på listan. från 81a till 9e reserv:).
Nu väntar att sortera fotona, ta en dusch och skura alla golven... ses!

ny dator.

Ny dator. Inför pluggandet.. Skulle vänta lite men vår laddare till andra datorn gick sönder, så jag beställde den här igår och fick den idag. sånt gör en nöjd:).
att det var så bråttom är för wille väntar jobbsvar mm så han ville väldigt gärna ha en snabbt.. :).

annars då... hundarna funkar bra. går nog bara bättre o bättre. Nu sover dom båda väldigt gott!

wille klippte mig även idag. spännande. men jag är väldigt nöjd med resultatet. sparade 400 på det också!

hade inte mycket att säga känner jag. så jag ska ägna det åt att läsa lite bloggar istället. har lite tråkigt för jag har varken bilder eller musik på den här. så det blir nog till att klippa o klistra till maltes årsbok snart istället. höres!


Hush-a-bye, it's gonna be alright

Being Human... SItter o kikar lite på ettans vampyrserie. Men fastnar inte som för twilight, de här vampyrerna verkar ondskefulla.. eller det kanske bara är jag? Har bara sett 3-4 minuter så.

Jaha, hur har jag då tid att sitta här? Jo, BamBam sover i maltes korg och Malte är på promenad med willes föräldrar. Med oss vill han inte gå, då vi går en åt gången för en måste vara hos valpen. då är han hellre med allihop:).
Det har gått bra med dom, malte tycker väl han är lite jobbig, fast å andra sidan triggar han igång Bam lite då o då också så:). Det blir nog bra. har ju inte ens gått 24 timmar.

Semestern fortsätter. Kommande dagar blir ju dock mest på hemmaplan med småttingarna. kanske en tur till hamnen så de får se folk o kanske ut till klubben så storebror av dom får träna.


Nu ska jag lägga in lite bilder. Höres!