jag blir hellre ensam än lycklig med nån annan!

1. Jag har just sett walk the line. riktigt bra. (my love till sån musik, cash, elvis osv. barndom!)
2. ny säson av desperate houswives om ca en vecka. (som dock inte kan följas på tv, då jag ännu inte sett säsong 5.)
3. Ciccis julklapp ligger fortfarande i min garderob (fast där är den inte, utan nånstans i flytt-röran.. oinslagen till råga på allt)
4. jag lysnsnar på håkan. detta var ca... flera månader sen... :)

sen måste det där göras som aldrig blev gjort, ut med hunden igen. duscha. men jag har faktiskt hunnit mycket. trots allt.
är dessutom GLAD! (berg och dalbana som sagt!)

johnny cash/june carter - times a wastin

wave goodbye, wish me well..

jaha. då har vi flyttat! en trea på hindriksheden.. wille åkte till jobbet för en timme sen, så nu sitter jag här och har tråkigt.. alldeles för mycket att göra men jag har inte orkat ta tag i det än.. istället sitter jag i soffan, bloggar, läser bloggar, o lyssnar på rix fm.. (gillar inte lady gagas - poker face speciellt...)

samma dag som flytten (onsdag) klippte vi även malte, så nu ser han valpig ut igen.. det är ju ioförsig det han är men:).

idag har vi städat ur gamla lägenheten, gick ganska snabbt o enkelt, inte så stort precis.. däremot kom jag på ett problem tills när vi ska tvätta våra fönster i nya lägenheten, de går ju inte att vända "ut och in"... och vi bor högst upp i ett tvåvåningshus.. okej, inte jättehögt, men tillräckligt för o vara ett problem.

vill ha nåt att göra, tråkigt o bara sitta.. blir troligen walk the line sen, den går på 8an ikväll.. lite apelsin och macka o så kanske godis sen. innan dess ska jag väl försöka få lite ordning på alla prylar som ligger i alla lådor o hyllor. dock får vi det nog väldigt snyggt sen..

stängning imorgon, dygt bara att jag börjar klockan 00.... onödigt!

som sagt, ska ta tag i det här nu, plocka och dona, städa lite, mat, film, duscha, ut med hunden osv. måste hålla mig sysselsatt, har lite mycket tankar just nu. inte för att jag ångrar nåt, (vet en enda sak sådär på allvar), men jag orkar inte fundera på alla dessa saker, som dessutom handlar om jobb. usch.

behöver få ordning på en del just nu. hitta den där lyckliga känslan på heltid igen:). mycket har varit upp och ner det senaste året.. men jag jobbar på det! men NU ska jag kila hur som helst!! hej på er!A sky to talk about

Jag blir så frustrerad, på a-kassor hit och dit, arbetsförmedlingen, facket, pengar som ska överallt och alla mail som aldrig besvaras. För att reda ut detta, jag har ett halvt A-4 med saker som ska göras. och jag är väl ingen direkt to-do-listeperson.. eller borde vara för att minnas allt men. såhär är det i allafall, jag har mailat ca 100 mail och fått 98 svar, som jag inte förstår, (för de som svarar är robotar som kopierar lagbokstexter) och 2 svar har väl inte ens kommit.
Jag vill bara veta får jag stämpla upp mina jädrans timmar? men för att ta reda på detta så verkar inte mail o telefonsamtal räcka, nej jag måste gå med i en a-kassa o hoppas. usch. dessutom måste jag vänta en månad för man måste jobba 17h per vecka i  5 veckor o detta gjorde inte jag denna månad ju.
blir tokig.

dessutom samlar jag vuxenpoäng genom högskoleprov (dock bara testet, satsar på o komma in ändå o på så vis spara de där värdefulla 350 kronorna.)
och jag vill ha barn. tur jag är på dagis och leker av mig, så jag inte behöver ordna detta direkt.
dessutom ligger min hund hos mig, (jag har datorn i knät och han sover på den så alla knappar trycks ner hela tiden.)

Hursomhelst måste jag samla lite barnpoäng för att inte bli alldeles för vuxen.Så vi lyssnade på Mora Träsk på dagis igår och idag, och var på tigerjakt och i häxskogen osåvidare. :). förrsten, kommer Mora Träsk från mora? (ni som bor här bör väl veta..) det var btw även det första bandet jag såg live som liten.. ;)

Igår var jag på willes innebandyträning. faktiskt roligt, de spelade två 3mannalag med en målvakt. så många är dom där när det är hockey på andra sidan stan.

Snart är det vasaloppet också. verkar vara ett väldans ståhej, ska bli spännande, tror inte ens jag sett det på tv mer än ett par minuter nån gång.. flyttar även om en vecka o 2 dagar, så egentligen borde jag väl packa istället för o sitta här. har inte kommit nåvart alls än...

Så om ett par veckor blir det ett hejdundrande inflyttningskalas för alla som vill komma. men kom ihåg att jag även fyllt 20 precis...! (en vink?)

Ja ja, so long, nu ska jag in o kolla mitt konto, hörde nåt om sponsring i dessa dåliga tider!

We were young and wild and free

Jag älskar livet. "jaha" tänker väl du nu. "som alla andra?" men jag tycker man hör det alldeles för sällan, vi lever ju trots allt bara en gång! (eller?) ville bara säga det.

fast livet nu är så bra så finns det mycket motgångar.. pengar är det största tror jag. i alla fall bristen på dom. och det har jag nu. jag räknade ut att efter att räkningarna är betalda nästa månad så har jag - 500 kr kvar. minus ja.
jobb är en andra. svårt att få ihop det, med bara en 50% tjänst (som jag inte fattar alls varför de dragit ner..) och till det försöka få ihop extrajobb. dagarna försvinner bara..
dessutom fick jag en betalningspåminnelse från facket om förra månadens avgift, vilken var min första. som jag inte ens fått! har gått o väntat på den men den har väl försvunnit på vägen.. mest krångel med det där.

men för att lämna det tråkiga då. jag och malte lekte ute i snön idag efter jobbet. han har blivit jättebra på "kull" .. :)
och i lördags vart det 3-rätters -allahärtansdagmiddag med sötis, på "vi på hörnet".. lyx!

så har jag tänkt på en grej. några frågor jag får jämt av nya människor:
"vad gör du i Mora" (med betoning på mora) ja jag bor här? vad annars. skönt med omväxling, även om strängnäs alltid kommer vara hemma.
"Va? Kan du finska? säg nåt!" Nej, jag pratar inte på beställning, förstår ni väl själva!
"jobbar du på donken.. trist". Ja jag jobbar där, och ja, förtillfället är det trist. men det kan vara JÄVLIGT kul. (följdfråga: kan det?) Ja, vissa dagar har vi faktiskt sjukt roligt. många roliga minnen.
"började du skolan tidigare? då måste du vara smart"..  denna fråga har jag inget bra svar på. Ja jag är väl smart då.om det nu handlar om sånt. lär känna mig och avgör själv. väldigt blåst ibland, men troligtvis mycket klok längst in:).
None<- just because i miss.Simon and Garfunkel- Bright eyes
vissa låtar tröttnar man aldrig på.

Hej på er!bright eyes!

dagisdag idag. pyssel för allahjärtansdag, mellis och utelek, i mina varma vinterskor. som måste tappat värmen..

hem, ut med malte. först dra med honom ner till vägen, (-20C), sen dra hem honom för han frös o ville inte gå.

matlagning, risotto, med ärtor, paprika, majs, morötter och korv. (hade inget som tinade snabbare:), o soja o curry. på måfå. men riktigt gott blev det.

välkommen hem cicci också, saknar dig:).

jag har förresten bestämt mig, tror jag. blir ekonomi till hösten. falun antar jag nu när vi fått tag på den finfina lägenheten! :).. men plugg iaf, i o med att jag är trött på att tjäna 6000 efter skatt, med räkningar på minst 4000 varje månad, fast jag bara haft det så en månad. jävla deltid. att det ens ska få finnas, annat än åt dom som vill det. och fattar inte akassa reglerna heller.. om man får stämpla upp.. hgåller på o bli knäpp av alla funderingar om akassor, fack, skolor, livet i allmänhet osv. gjorde dessutom testhögskoleprov igår. svårt. ja. får se om jag vill lägga ut flera hundra på det nu när jag lever på 300 fram till nästa lön. ja ni hör hur bra det är ;)

men jag är stolt. matlag idag+ kakbak snart om jag orkar, yesyes. ha det!

update.. blev en promenad till. men inte ens ner till sjön, hunden är inne i nån fixperiod, vill inte gå... ja ja.. blev både kolakakor och chokladmuffins sen.. och två avsnitt desperate houswives.. finns nog ingen bättre serie. var dock rätt gripande idag. får en att tänka efter... men nu ska jag återgå till verkligheten, natta malte, läsa "om jag kunde drömma" och sen sova... natti!


Oh, is it a dream?

Idag är en bra dag! Solen skiner, det är väl ca en halvmeter snö och jag och Maltre har just gått en långpromenad. Blev även en del bus på vägen jaga snöbollar:). det är dom bästa bollarna enligt malte, för dom finns längs hela vägen!
Malte fick även en massa beröm för hur fin han var. många som log/sa nåt uppmuntrande.. :).
Tror det är vädret. man har nästan vårkänslor, mitt i vintern. tack vare solen! :)
nu ligger trollet och sover, blev nog rätt trött:)

helgen var den bästa på länge, dels min första lediga i år.
Fredag: Tacokväll hos jossan o stefan, jätte mysigt, med TP, dock var jag o jossan mest fnittriga och kunde kanske inte jättemycket.
Lördag: Lagmiddag/fest med willes innebandylag. Väldigt trevligt folk, lekar och god mat.
Söndag: först middag hos willes familj, o hämta malte som sovit där. och sen bingolotto hos jossan o stefan. vann dock inget nån av oss. typiskt. men kul var det ändå:)

Nu ska jag tillbringa resten av dagen med desperate houswives (ge mig en säsong till!!), te och vara hundvakt åt tristan ikväll också medan älskling tjänar pengar åt oss... ;) hej så länge!

And I know when I die, youll be on my mind
And I'll love you - always

Oh well I don't mind

måste bara säga det. jag var inte duktig igår. jag gick inte till jobbet. för jag vaknade 07,20, och började 07,30. tack vare madde (vaknade jag alltså), för hon ville ha tag på wille. som skulle öppnat på jobbet 06,30. :)... aldrig blivit klar så snabbt, o dessutom gick jag från donken till dagis, o var ändå på plats 07,34:).

Nu ska jag lyssna på the killers, vänta på wille och kika lite på ikea.se, inför flytten.. sen ska jag duscha o göra mig iordning för kvällens middag med willes innebandylag. lämna malte hos willes föräldrar, och sen ha trevligt. inte glömma nyckeln.

tack för igår, trevlig tacokväll hos jossan o stefan. med TP. vi var väldigt duktiga. eller fnittriga? ja ja. same thing..

hej så länge!

Oh well I don't mind, if you don't mind
'Cause I don't shine if you don't shine
Before you go, can you read my mind?
- strängnäs-minnas-låt.. :)

And everywhere we go, the sun will always shine

2003. påminner låten om. ett år jag mest minns med sorg. men det måste ju fört mycket vackert med sig också. underligt det där, hur man glömmer. Man borde egentligen minnas allt som varit bra väl, och glömma allt tungt. om vi skulle funka logiskt. men livet är väl inte logiskt antar jag...

sitter och lyssnar på 60-tals musik, såna låtar jag är uppväxt med. underbart. varit mycket nostalgi idag. jobbar extra på dagis. det är ju bästa sättet att minnas sin barndom. utom foton, filmer o sånt såklart. men barn är så enkla. utan komplikationer i livet. ta mig tillbaka!

imorgon är det dagis, sen hem o duscha o sen till jossan o stefan på tacokväll, o så får vovvarna leka av sig:). Ska bli väldigt kul! Lördag blir middag med Willes innebandylag. :)
påtal om honom, så har han skaffat blogg, äntligen; tilliam.blogg.se

nu ska jag sova, är duktig och går till jobbet på morgonen, så det blir tidigt.. hej!

kärlek: Mary Hopkins- Those where the days....