All by myself

Ja, det lutar åt bilen hem på söndag. min mamma gillade inte idén, hon är så rädd om mig. min pappa frågade mest om bilen var säker för det. Själv gillar jag inte heller idén så mycket, men sparar jag 200 och det slipper ta 10 timmar så är det kanske det bästa.

Köpte tavlor idag till vardagsrummet. riktigt snygga! fast kunde lika gärna bett Kjellsson måla, kom jag på nyss, dom lurade ju mig i lördags att det var han som målat tavlorna hemma hos honom! Där det sprack var att det stod -93 på en av dom. annars kunde det vart sant;)

Kom nyss hem, efter en läskig promenad. Gillar verkligen inte gå själv "genom" skogen, alltså den cykelväg som går hit upp, i mörkret. Tänker bara på allt som händer där ute.. Hade ju visserligen malte med mig, men vet inte om han är till så stor tröst. Undrar hur han skulle reagera om nån hoppade på mig.
Ja ja kom iaf hem säkert, fastän hunden måste undrat vad vi utförde för powerwalk (att man inte ens ska känna sig trygg när man är ute själv på kvällen).
Gick in i badrummet, borstade tänderna o allt det som hör kvällen till, gick ut ur badrummet. Var det inte väldigt kallt? Drog om benen? Så jag gick ut i vardagsrummet, tänkte att vi nog glömde fönstret öppet innan vi åkte. men nej, där står dörren på vid gavel. Detta är mycket läskigt för jag mindes inte att den var öppen när vi gick. rent teoretiskt måste den ju blivit glömd, men ändå! så jag tände lampor i alla rum för o försäkra mig om att jag var ensam. Tror jag är det. Tur vi iaf bor på andra våningen, o inte första planet. Men om jag skriker så kom o rädda mig. detta resulterade i att jag tog med mig datorn in i sovrummet istället för o sitta i soffan där jag brukar sitta. som sagt, rädda mig om jag behöver det:).

Vart hade jag varit då? jo, jag har inventerat i 4 timmar på Ica Maxi åt Morkarlby. Snällt va? Räknat ca 300 muggar, 300 servetter, 800 fjädrar, leksaksbollar och mycket mer. Givande kväll? Nja, men wille slipper betala 500 kr till klubben, jag får bensinen hem betald och jag var snäll och hjälpte till, dagens goda gärning. Fast inte får man följa med på kryssning för det. :)

Nu ska jag läsa vidare i "När jag hör din röst". En av världens bästa bokserier! Vi hörs!! Pussohej

förresten, jag måste vara ganska rolig att lyssna på i sömnen, det handlar om allt mellan himmel och jord. Popcorn-koppar, vad man ska/inte ska göra i sommar osv osv. Nu senast var det tydligen om nån som inte var speciellt snygg och sen skrattade jag gott.! well well:)


Don´t try to let yourself down.

Kolla dethär, alla som inte tycker malte växer... (mest av allt för mig o wille tror jag!)

 bebis!    långhårig unghund.    nyfriserad unghund:)


så så är det!

idag jobbar wille stänging, så jag ska roa mig själv. Vi har redan tvättat, lagat mat och diskat. så det återstår inte mycket. Kolla tv, hoppas att nån rolig människa ringer och sova sen.

Helgen blev inte som planerad, timmy o matilda var sjuka  så ingen middag och mycket fotboll blev det inte. men jag hade ganska trevligt ändå.

Jag skulle boka biljetter hem idag, cicci. men vet ni vad? Hem, då ska jag vänta i eskilstuna två timmar, och för er som inte vet detta är jag då 20 minuter hemifrån med bil.. onödigt? Jag funderade även på via ludvika/örebro men då skulle jag komma in i örebro 17,59 eller hur det var, och tåget mot arboga gick just 59, och detta var inte samma tåg.
jaha, men då har vi via sthlm då, det verkar vara bästa alternativet hitills, utom att jag har 5 minuter på mig att byta spår, och det är ju lite större än strängnäs station så skulle tåget vara några minuter sent skulle jag missa nästa. därifrån går det visserligen ett till en timme senare, fast det ska man inte boka i förväg, för då ska jag tydligen åka buss från södertälje syd. (för er som är hemma i mina trakter faller detta nog lika ologiskt som för mig!) så det lutar åt att vara bästa alternativet, utom om det blir bil, som blir ca 200 billigare. för via uppsala som jag brukar åka, passade ingen buss alls till s-näs och skulle jag tagit borlänge/sala/eskilstuna alternativet som gav mig två timmars väntan en söndagkväll i etuna, skulle jag på hemvägen få åka den här roliga sverigeresan: Strängnäs- Stockholm- Gävle- Falun- Mora. Detta skulle ta mig... TIO timmar och TJUGO minuter!! jisses....

nej blir det sthlm eller bil, det visar sig i sinomtid.. (inom en vecka.)

Annars beställde vi ny säng idag, så snart är lägenheten i ordning<3
ibland vet man bara vad som är rätt.

nu ska jag kila, på återseende!

bara älskar everythings magic med AVA, ni borde ladda ner den:)

When everything you'll get is everything that you've wanted, princess

Nu har jag storstädat hela lägenheten: Dammsugit, torkat golv, gjort rent ugnen, torkat av borden, städat badrummet, skakat mattorna, bytt sängkläder.. :) kom på att jag missade damma, men det får bli en annan dag. nu är jag klar för den här gången;).

Kom på förresten att jag inte sagt att jag bokat peace and love biljetter va? Jag wille o min madde:). ska bli sjukt kul! får se om vi blir fler också. 

jag är dessutom glad, blev runt 2000 kvar efter att räkningarna var betalda och jag dessutom sparat 1500:). det är lycka!  

wille är och skriver högskoleprovet medan jag mumsar godis. gjorde risotto nyss, men ska inte äta mer mat för ikväll blir det tacos hos matilda o timmy för att senare dra vidare till Kjellsson och fotboll. hoppas på en trevlig lördagkväll!

Nu ska jag mumsa vidare på mitt godis, och på tal om det måste fazer göra de godaste chokladerna (?), geisha och mint. måste vara min finska del av mig som talar<3

HAHA fast nu såg jag att det är en fd arbetskamrat från strängnäs på "du är vad du äter", så det måste ses!

pussohej!

Ondska och törnar det klarar små björnar :)

Jag är ett barn. ja så är det. för idag var vi och hämtade mat på picasso (heter det va?) och då skrattade han i kassan åt mig för jag plockade fram pizzasallad det första jag gjorde så han gav mig en klubba och sa "klubba till alla barn" :). så det så!

blev arg på jobbet idag. jävla idiot- rent ut sagt, som inte tror på att jag kan mitt jobb. såna människor borde hålla sig borta för att förgylla vår dag lite. "läs på kupongen så ser du" jaha för det var inte det jag gjorde, och det var så skönt och veta att jag faktiskt hade rätt i det här fallet. hon borde inte fått sin mcfeast meny gratis. nej!

Och sen ska wille o hans innebandylag på kryssning i maj som avslutningsfest och fansen är inte medbjudna. och ja jag är avundsjuk för i mitt liv händer inget roligt nu för tiden..

nu övervägde de negativa sidorna igen och det var ju så det inte fick vara, så jag får jämna ut det till 2-2 genom att skriva att jag hoppas (till 99%) att jag ska hem till strängnäs 6e till 8e april . nej, inte 99, jag ska ta mig fan cykla ner om det är så! :).
gonatt på er!

körsbärsklubba:)        och så var det våffeldagen igår!

can you read my mind?

hejhopp!

Ledig idag, äntligen.. jobbar 100 dagar i rad för att sen vara ledig i 50 känns det som.. men i dessa tider ska man väl inte klaga, så länge man får några kronor.

Jag o malte var ute en timme och gick, och annars har jag bara diskat och dammsugit vardagsrummet, för vovvens nya favoritsysselsättning är att dra ur jorden ur vår golvväxt.. Satt på balkongen en stund men vårsolen orkade inte riktigt värma ordentligt..

Nu kom min granne (balkongen snett emot) ut med bar överkropp för o "damma av" dammsugarmunstycket.. :P bara så ni vet.

Dessutom var min telefonräkning denna månad bara på 131 (!) kronor! underbart!!
Resten av veckan ser ut som såhär, imorgon jobba 17-21. Fredag jobba 12-21. Lördag: wille skriver högskoleprovet, så om solen inte skiner så funderar jag på en storstädning faktiskt. sen hoppas jag på något roligt för kvällen. Söndag: Blir nog skogspromenad med jossan o våra hundar, visar sig närmre.. Tvätta är också nåt som behöver göras.. gå ner och boka tvättid.. jaop. Ska höra med mamma o pappa om de hade en extra tvättmaskin åt oss.. (lät dumt, men jo, de har just flyttat och det stod en i huset de köpte, och de har just köpt en ny).

Nu har hunden dragit ut jord på golvet igen. blir till att köpa en pall av nåt slag i kväll när det blir storhandling. .. pussohej!

where is the love?

Egentligen passade inte låttiteln i rubriken idag, för den är ju negativ och idag är ju jag jätteglad. :) Men min syster skickade den, och den kom ungefär när jag gick i nian (tror jag... där nångång hursomhelst) och det gjorde mig glad.

Fast det är inte därför jag är glad idag. Jag vaknade hur arg som helst, dagen kändes bara värdelös, men jag har ju börjat tvinga mig själv att vara glad hela tiden nuförtiden, eftersom förut var jag det automatiskt, men det är svårare just nu, så jag försöker så gott jag kan hela tiden. det är ju roligare. (däremot har jag fått uppfattnigen att det flesta tror att jag är glad nästan hela tiden?) ja ja whatever, jag åkte ner till frisören iaf, och nu när jag tänker på det så var det där jag blev gladare. Hon var trevlig. Hon klippte mig och gav mig en ny frisyr medan hon pratade med mig. där blev jag glad.

sen åkte jag till jobbet, efter att färgat håret igen (för er som känt mig länge är det inte så nytt snarare det "vanliga") och där var jag också glad hela dagen, bra va? Jag gav ut kexhoklad till en kille i en bil bara för han var så trevlig. och jag tror jag förgyllde mångas dag:)

nu kommer en bild på mig själv också bara för jag är så glad för min egen skull idag;) hejssvejs!




btw, är inte gordon ramsey rätt snygg för sin ålder? (hur gammal han är vet jag inte. men han verkar laga mat som en gud:)! det är nog det som gör det.  )

I like it!

Haha, sitter här och kikar på tv och surfar runt, tråktråk, eftersom jag väntar på att få gå till jobbet. börjar 19. och ska stänga ikväll igen... fast är det så lugnt som igår så är det ok:)
hursomhelst, kavli räkost reklamen gick nyss, inte den med den söta ungen som börjar dansa, utan den nya med den gamla tanten... haha, "that´s the way aha aha i like it...." sköön:)

Kollade igenom en massa bilder igår, från gymnasiet hösten -04 till våren -07. tänkte roa er med några av dom:)

hörs o ses:)


1. jag 05          
2 where the action is 05      
3. jag o cicci 05                 
4. gbg 06                         
5. peace and love 06  
6.vårkänslor 06:)




1. midsommar 06                
2. brors student  06        
3. påskfest 07                       
4.  vårkänslor i skolan 07   
5. grillkväll 07




1. skolan 07               
2. sista veckan på gymnasiet    
3. student 2007                 
4. madde och jag mars 07     
5. grekland!!!!

And do you ever feel like you're alone?

ensam är just vad jag känner mig nu... tråk!!! Wille skulle sluta 18, men nejdu. för han var tvungen att vara kvar på jobbet. varför vet jag inte.

Jag försöker lösa min framtid.  Nyss verkade allt så enkelt, (den där luckan då jag inte bloggade, för det känns som om jag bara bloggar när jag är sur/arg/ledsen/nere just nu...)  Hursomhelst, så är det inte så längre.

För såhär är det va, att jag har sökt högskola (ja jag tog mig i kragen och gjorde det i år. Till saken hör ju faktiskt att det inte känts rätt de senaste 1½ åren.. ) i borlänge, och jag vet inte om detta är rätt. Jag trivs väl i mora, även om det mer var en flykt från strängnäs, för jag behövde komma bort lite. Nu ser jag dock inte att jag behöver vara borta längre, det var en paus jag ville ha. dock vet jag ju inte vad jag ska tillbaka o göra än heller. Alla mina vänner flyttar ju en efter en också. Tillbaka ska jag hursomhelst när mina barn växer upp. men nu. för om jag ska plugga i borlänge, måste jag dels pendla vilket känns tråkigt och dels betyder det att jag ska vara i mora i tre år till, vilket inte känns superlockande om jag inte hittar någon mer mening i den här staden, som fler och närmre vänner, ridningen igen, osv.
Hjälp mig helt enkelt.

Nu lyssnar jag på blink 182 och detta hjälper alltid. Påminner om högstadiet-tider:)

Puss o hej och slå gärna en pling!

Just like this setting sun is returned to this lonesome ocean

Har precis kommit hem från valbo, vart och shoppat idag, vilket resulterar i att jag är ganska dåsig.. ungefär som igår när jag var säker på att jag var friskare, men en timme senare insåg jag att jag hade högre feber än nån av de andra dagarna:)
men iaf,  först ikea där vi hittade en del bra o ha saker, och bla valde ut en ny säng, som ska beställas på hemkörning vid löning. (känner, som vanligt, att den här lönen förväntas räcka till huuuur mycket som helst!!)

Sen var det faktiskt min tur att shoppa. minns inte när jag gjorde en sånhär shoppingrunda senast, med tanke på mina dåliga löner, arbetslösheten och dubbelhyrorna som spökat senaste.... halvåret? Fick med mig hem en tunika, en klänning, ett skärp, 2 t-shirtar, ett par vårskor, ögonskugga och en skjorta. :) det här är alltså ungefär vad jag köpt senaste halvåret sammanlagt. :)

Ska inte, som alla andra, lägga ut bilder på vad som inhandlades, det visar sig ju så småningom, utan istället lägga ut några bilder jag håvade in igår, från Bryssel, nyåret 07/08, som jag inte hade fått.. enjoy!



so long kamrater, och glöm inte, en kommenterad blogg är en trevligare blogg:) puss!




It´s times like these you learn to live again

Dagen började med en promenad, fast jag är sjuk så måste ju hunden ut.. Så vi gick som igår, genom skogen, fast idag inte lika långt. Skulle tagit kameran med mig, för vi kom jättenära inpå 4 rådjur:).

Sen hem, satte mig på balkongen- soool!! Fick faktiskt färg i ansiktet redan. Dock försvinner ju den ungefär lika snabbt som man släcker en lampa (okej, lite överdrivet) så det är väl inte mycket att hurra för, men kanske ändå ett litet vår-tecken?...

Jag bloggar väldigt mycket när jag är sjuk.. Ungefär det enda jag gör. och äter/dricker. Oftast när man är sjuk kanske man inte gör det, men det är enda gången jag inte känner att halsen är jätteknas. Igår drack jag nästan 2 liter te.. :)

Ikväll ska jag orka gå på bio, i taket lyser stjärnorna, den läste jag när jag var liten. Och wille ska vara toffel och följa med.

-Foo Fighters var väldigt länge sen jag lyssnade på. Det måste jag göra.
-Och boka peace and love biljetter måste jag,
-Och så måste jag anmäla mig till högskolan idag, fast det slog mig just att det är visst 16e imorgon och inget annat.

blev ju en händelserik dag ändå:)


Those were the days, my friend!

En kommentar i min blogg. Ja det är sensation i dessa dagar! Jämfört med förut. Tack:).

Jag är alltså hemma och har feber och halsont. Skulle jobbat idag, men med tanke på hur jag mår så fick det vara. det är väl inget jag saknar ändå precis.
Jag brukar aldrig bli sjuk, aldrig ha feber. Så det var väl min tur nu antar jag.

Var ute med hunden nyss, blev en timmes promenad för hans skull. Gick superbra, till en början. Efter skogen kom vi ut på en grusväg och där stack han. Han hade nog mest kul åt det, men inte jag och min hals. Var inte precis på humör för att jaga en bråkig valp i snön med feber. well, fick tag i han, men kopplade inte direkt, i o med att jag ville inte att han skulle ta det som straff, för vi har precis lärt han komma på inkallning och låta sig kopplas. Efter en stund kom vi till villaområdet, där jag självklart kopplade honom, och gick i mina egna tankar.
gick och funderade på vad talgoxe hette. kom inte på namnet, och tittade på dom uppe i trädet, då såg han sin chans (eller busade bara) och stack igen, när jag lite lojt bara höll i kopplet.. när jag vände mig om, såg jag honom försvinna runt gathörnet en bit bort efter en katt.. Ja, för jag var ju givetvis sugen på o jaga honom som jagade en katt!!
Det gick väl ändå bättre än väntat o ett par minuter senare var vi på väg hem igen.

Nu sitter jag i soffan, äter chokladbollar, kollar på semestersvenskar (för tv är så otroligt bra på dagarna) och väntar på att wille ska sluta.. (kl 19..).

Nä, fler kommentarer, eftersom jag bloggar så ihärdigt, och gärna fler sms o telefonsamtal för jag saknar er- alla!
puss!

.. then you’d know why I feel blue

Kväller.. Ont i halsen o lite småseg, men det hjälptes inte när jag planerat städning av lägenheten. Bara att köra på, så nu är det gjort iaf!

Skulle vart ledig imorgon också´, men det blev dagisjobb på förmiddagen. Sen 12-19 pass på lördag. Hoppas på någon rolig helgaktivitet efter det, för att få känna att jag är ledig:).

Måndag blir ikea tror jag. Men nu ska jag kika på two and a half men. det går ju i princip dygnet runt;).

Pussohejsäg




hittade fram mina sötstrumpor mamma köpt åt mig för några år sen.. :)

some say..

hallå igen..

ska egentligen sova nu, men wille sitter o tittar på two and a half men så jag hamnade här..
Slutade för ca en timme sen, var en lugn fast ändå dryg stängning, var på tok för trött:)

Brände mig dessutom på undersidan av handleden, dock inte lika snyggt som när jag lyckades bränna stjärn-format;)

Nu ska jag sova! pussohej

Everythings, everythings magic..

Hej hej!

Stängning igår, som tur var en ganska lugn en.. kom hem vid kvart i ett tiden. För skulle upp o jobba på dagis, 8,30-12,30. Där lekte o dansade vi, nån macahula dance, som var med på "hitz for kidz", och så nån sång "jag är en gräsHOPPA" (varvid alla hoppade med armarna uppåt) och jag var så trött så då skrattade jag mest bara, dom var så söta;).

Inte nog med det, för nu ska jag iväg och jobba stängning igen. suck. Fast jag ska inte göra samma tabbe som igår, gick till jobbet, med hunden, tänkte att han kunde vänta i bilen tills wille slutade. bara att jag gick dit, lite för snabbt, framme vid tio över 3, i tanken att jag började halv 4 o wille slutade då. men grejen var ju den att det var 4.. vet inte om det där var sammanhängande, skulle behöva sova lite till. Men det går int!

Hörs o syns:) pusshej!

And look for the stars as the sun goes down

Fortfarande glad. Tack för helgen!

Inflyttningsfest igår. Var trevligt. Lite charader ("i skogen bor ett troll"... = jag), trevligt folk och så mat o dricka.
Utgång sen på Wasa, min o Ciccis första i Mora, vilket kanske inte var den bästa. Lite folk, och ingen vi kände, såklart. Så vi åkte hem på en gång nästan.

Tack för en rolig lördag! Återkommer kanske mer sen, nu ska jag o cicci äta frukost!


update;
Ja, lite mer tid nu. I fredags kom syster och bror och systers sambo. kul o se dom igen! Lite senare hämtade vi Cicci på tåget. Min bror, "Jag krockade nästan med en hare på moped".. haha gamla historier som ger ett skratt. och syster historia om papegojan i korridoren som brukade dricka sig full och tillslut dog i ett fylleslagsmål med en hund. hemskt. fast en lite rolig historia.
Påtal om skratt; så har jag och cicci skrattat massor idag. så kul att träffa henne igen. så videlade ut julklappar, jag fick min 20-årspresent och vi gav varann tanzania och florida hemkomstsaker.

lördag åkte syster o de vidare till mamma o pappa, sen blev det inflyttningsfest här hemma. var en riktigt trevli kväll! Hoppas på något liknande snart!

Nu ska jag fortsätta se beck med de andra, lite bilder här: Enjoy!



Everythings magic

You know that i love you!

Idag är jag glad! Allt känns jätte enkelt en sånhär dag. Som att allt är möjligt. Jobbet var ganska kul idag. eller kul och kul. men de flesta var så trevliga som kom in:).

Igår var jag på willes innebandyträning. börjar bli min nya tisdags aktivitet.. de försökte bota min bollrädsla tror jag. Borde suttit bakom målet, där träffar de ändå aldrig! ;).

Gick både till jobbet och hem, på vägen hem hämtade jag Malte, gick hem o bytte om så åkte jag o Jossan ner på stan. Fika/Lunch, gick lite i affärer och pratade massor. Riktigt mysigt! Tack för det initiativet, det behövde jag! <3

Sen skrev Cicci att hon troligen kommer upp i helgen! Bara sådär, för jag smsade igår och frågade när hon kommer. så var vi båda lediga i helgen! Sånt gör en lycklig också:)

Nu ska jag hjälpa sötis o städa o plocka i ordning lite mer i lägenheten. Inte fått tillgång till förrådet än, så "rummet med möjligheter" är stökigt. (vi har stora planer för det rummet, vi verkar tro att allt som inte får plats nån annanstans kan stoppas in där:) )
Sen kanske Jossan kommer över ikväll igen!

Hej på er!

Disney Dreams Come True parade


Our hopes and dreams are out there somewhere

Nu är jag ledsen igen. ledsen, arg, besviken, förbannad och besviken igen!
Känns som om jag är i en svacka, för att försöka vara litre positiv. Bara att den här svackan varat det senaste året. Det började med att jag hade en jobbig period när jag skulle flytta hemifrån, tyckte det var svårt, fram tills dess att jag väl flyttat, då blev det hur bra som helst. Där vart det väl lite fel med jobbet också, konflikter och irritationer, som dock inte var mitt fel enbart. Sen hursomhelst började jag på donken i mora, chef o ägare man aldrig såg till o en restaurang på håret från att bli världens sämsta. ungefär. trivdes inte alls, slutade med att jag sa upp mig.. var arbetslös i två månader vilket tog hårt eftersom vi alla vet att pengar är nåt livsnödvändigt i ett sånthär samhälle.. så jag började på donken igen, med tron att nya ägaren o chefen skulle göra allt bra, men hade ju alldeles på tok fel.. men nu fick jag och wille iaf någolunda lika arbetstider, vilket gjorde att man hade ett normalt liv, nästan.. (utom att vara besviken o arg på jobbet hela tiden). men nu har vi alltså fått HELT olika arbetstider i mars. vi är lediga två dagar tillsammans o 90% av de andra dagarna jobbar vi tvärtemot varandra, ena öppning andra stängning.

som sagt. om du inte orkade läsa hela texten, så är jag ledsen. så vill du göra dagens goda gärning, gör något för att göra mig glad, ett mail, ett sms.. vadomshelst, bara jag får se att nån bryr sig! för nu är jag nere. igen.

/ Hanna som undrar när denna svacka ska vända.

Gotta find a way
Yeah, I can't wait another day