I jakten på lycka (internet!)

Nu har jag spenderat upp emot 3 timmar i telefon med Tele 2, för att felsöka och fixa internet som krånglat sen urminnes tider. när man äntligen har sommarlov hinner man ta tag i sånt.. så nu har de iaf skickat en felanmälan på nån mast och ska återkomma om det. men vägen dit var inte lätt...

jag har som sagt pratat, väntat, avinstallerat, installerat, väntat, kollat upp, cyklat till min syster (minst 1 km bort skulle jag!) som inte var hemma, men hennes kille var, släpat mig upp för deras trappor (varför valde jag nån som bodde så många våningar upp?) med min träningsvärk sen löpningen igår, testat internet där i både gamla och nya modemet i både min och hans dator, cyklat hem igen med trötta ben och hungrig mage förbi Athena där det doftade mat, ringt upp tele 2 igen, blivit kopplad till samma person, som startat om sin dator för deras program inte funkade, väntat, fått svaret att masten troligen är problemet då jag ska ha full power här! Ja, man kan ha trevligt på en måndagskväll i sin ensamhet.

För jag ska tillägga, då tele2 brukar kommentera i min blogg då jag skriver om dom, att det var trevligt, denna Niklas var mycket trevlig och hjälpsam och ska någon på tele2 få en julbonus i år, så hoppas jag att det är han! :)

Nu ska jag laga middag!!


Att springa utan Mp3 men med hund...

Att springa 40 minuter är inte så jobbigt. men att släpa hem en hund på 40 kg sista kvarten är desto tyngre :).

Nu har jag iaf (kanske) återupptagit löpträningen som jag skulle för typ 8 veckor sen. Kan behövas om jag inte får mer jobb i sommar, för då kommer jag ha galet mycket fritid.
Efter det blev det power-walk med Malte och imorse körde jag min abs-app som jag faktiskt hållt på med några månader. Beach 2011 kanske kommer bli bra ändå. Fastän den började med ett träningsuppehåll på 4 månader sen hårdkörningen innan Egypten. ;)

För att kompensera träningen bör tilläggas att jag legat i soffan hela dagen och kollat på gamla Håkan-spelningar på dvd. det är kärlek det <3

Nu blir det smoothie och ett avsnitt Greys! Heppåre!

Kickstart your heart!

Eller i alla fall en kickstart av sommaren och sommarlovet 2011 bjöds det på i Fredags! Vilken kväll:). Började med tre-rätters på Kalmars, vin o cider och sen vidare till V-dala o Taket. Det var inge bra drag så vi stack tvärs över gatan till Snerikes o Bryggan och här mina vänner bjöds det på drag! :) Det blev dans dans o dans och när klockan slog två och de tände lamporna önskade jag att vi varit i göteborg och fått dansa i minst 2 timmar till!
Kvällen var toppen, inte som göteborgnatten som satte ribban sjukt högt för sommaren -11 men ändå riktigt bra. Kanske epic med litet e :).

Igår blev det filmkväll hos robin med hela gänget, myspys:) i och för sig två filmer jag sett, disturbia och hitta nemo, men vad gör det när det är så bra filmer..? :)

Idag är det mors dag vilket betyder att alla världens bästa mammor ska firas. eftersom jag är här och hon är där innebär det ett mms med en fin bild och några vackra ord :).

jag har haft sommarlov (inte ens det egentligen eftersom det är helg) i två dagar och det är toppen. börjar kanske komma in i det där med att inte göra nånting när man är ledig. kanske beror lite på att vi inte gjort nåt i skolan de tre senaste veckorna heller. för emellanåt undrar jag vad jag ska hitta på hela sommaren!
men jag har en känsla av att sommaren 2011 kommer toppa alla de senaste, för det gör sommaren jämt!!


En update så ni vet vad som händer :)

Det är mycket produktivt emellanåt att vara ledig utan att behöva plugga. Förutom två korta seminarier denna vecka tog jag lov förra veckan. eller innan gbg till och med kanske. för förra veckan var ju bara hemtentan som inte behövde pluggas till. ledighet är bra:) igår städade diskade och tvättade jag. hämtade tavelkrokar på dombron, läste bok, åt jordgubbar och powerwalkade med malte. idag har jag bakat, lagat mat, diskat sett på private practice, läst bok och låtit Bam leka med grann-amstaffen Totti. där i mellan hinner jag plocka o greja o sitta här. oh god, jag älskar ledighet!

private practice då då, "andra sidan av greys". man får följa addison och hennes liv där hon jobbar när hon inte är i Greys, men ändå med en fot i Greys-världen då samma personer existerar även om man (hittills i de två avsnitten jag sett) inte får se dem. Ja, ni som sett både och fattar, det är som att vara i Seattle och L.A samtidigt;). verkar hur som helst rätt bra, kanske nya boxen att börja samla på?

jobbet i enköping blir det inget av. jag har ju berättat om att de lagt in mig på heltid osv utan att höra med mig om jag överhuvudtaget lever fortfarande, efter mycket om och men lyckades vi fixa ett schema som passade båda. tills jag insåg att jag schemalagt mig själv på foo fighters. kväll. biljetterna kostade typ 700 så jag tänkte att det tänker jag inte missa, för den delen inte heller missa min chans att se bandet (som ju är ett av de band jag bestämt att jag ska se innan jag dör, det är inte att leka med!). så jag hörde av mig och försökte ordna detta på bästa sätt, men blev då i korta drag uppsagd. jag har spenderat två dagar på att vara skitsur på dom när jag tänker på det, för jag tycker att det var dom som klantade till det från början och inte har nån rätt att säga upp mig i alla fall.. för "vi har bestämt att ge dina dagar till nån annan och önskar dig lycka till i uppsala och i framtiden" betyder väl ungefär det vad jag förstår?

synd för mig att missa erfarenheten att jobba på sjukhus, men synd för dom att förlora en bra kollega (dom sa det själv!) som gör ett bra jobb. their loss! och jag, ja jag får ju se foo fighters! :)

 

så jobbet i sommar blir bara på 110an, rättspsyk, så om nån vet nåt bra jobb som bara behöver extra då och då så hojta till!

 

ikväll blir det sista superquizet på smålands för terminen och imorgon ska jag hem till cicci och strängnäs <3
nu ska jag ta tag i lägenhetsfixet, skam att ha bott en månad snart och fortfarande ha grejjer överallt. vi ska ju vara proffs på det här med flytt! :)

Mina snyggingar <3


Som ni har väntat!

Eftersom jag vet att alla är sugna på att se bildbevis från helgen så kommer här ett litet urval av foton. utom lördag natt. den är hemlig! (eller om det var så att kameran inte kom med? vet inte.)
annars lyder mottot: Been there done that. inget trams om what happens in vegas stays in vegas..
eller? ja, ni fattar!







EPIC.

sommar(ledighet?)

Jag vet ett problem som är löst för sommaren iaf. Pengar. Frågan är när jag ska hinna spendera dom sen bara?

Från att inte veta om jag får nåt jobb eller hur mycket till att ha två stycken. enköping ringde och sa att de lagt in mig på en hel rad i sommar. eh va? så jag fick lov att säga att jag hittat ett annat jobb också eftersom de inte hört av sig på två månader och jag inte trodde jag skulle få jobba typ nåt. så det blev totalt 14 dagar där och 31 dagar på rättspsyk. Blir nog bra!

det är rätt lyx att få lägga sitt egna schema i princip. fast svårt också. för jag hade ju lovat att jag ska jobba i E också och jag vill ju ha erfarenheten så det blev lite mycket i rad ibland för att få ihop det. men det innebär också fler lediga dar i rad ibland.
startar sommaren med 1 veckas ledighet, jobb 2 dar o sen 5 dagars ledigt igen och avslutar med en veckas ledighet. :)
detta lov är i år 12 veckor för oss. 3 månader! sjukt ju! aldrig har vi vart lediga så länge som 27emaj till 29 augusti! tror det här kan bli bra ändå jag!

nu väntar tvättstugan, tvätten är klar och vill tumlas. sen ska jag nog ut och njuta av solen (som för övrigt just gick i moln...) kanske får vänta på killen som ska byta bänkskivor i köket också. de har ju en tendens att låsa ut en annars;)

Men om man vill göra om det igen?

Kan inte riktigt släppa helgen än.
Vill strosa i fler parker och på olika gator. Äta fler goda middagar. Fika i solen på filminspelningar igen. Se på fler knasiga filmer. Laga mer mat. Skratta ännu mer än vad vi gjorde. Vara med världens bästa vän ännu mer. Åka spårvagn fel fler gånger. Vara med på fler svensexor. Dansa hela natten fler nätter.

Jag vill helt enkelt uppleva göteborg igen. favorit i repris. NU. inte sen!

Det enda jag inte vill är att få två nya p-böter. det måste jag ju få säga:).


En vän är en vän hur taskigt livet än gått

Haft en så sjukt bra helg så det finns inte!

Började med att vi åkte onsdag kväll ist för torsdag morgon. så vi stannade i gränna kl 2 o sov tre timmar innan
vi fortsatte mot ullared. ullared var väl inte så fantastiskt som alla säger, men kul hade vi o jag hittade det jag
skulle, sommarklänningar o nagellack. och självklart lite jag inte skulle ha men som kändes bra;)
men visst fanns de där galningarna osm hade 4 överfulla vagnar och betalade över 5000 i kassan. holy..

efter ullared åkte vi via varberg och en fin promenad i hamnen till gbg. framme där efter att snurrat runt o hämtat
nyckel til boggs lägenhet o sen letat parkering kom vi fram o däckade i hans soffa, som för övrigt lär vara världens
skönaste!

fredagen bjöd på sjöfartsmuseet akvariet pga vår årsbiljett vi fick gratis sist i gbg o sen en promenad i botaniska.
jättemysig dag:). på kvällen blev det hardrock café för god mat, väldigt god:). o lite dricka. tanken var att
dra vidare sen, eller ja, det gjorde vi också till incontro där vi blev insläppta av vakten trots 25 årsgränsen. men sen
utslängda av garderobskillen! surt! där tappade vi suget helt och åkte hem och kollade på lady gagas spelning
på ettan, med många undringar över vad hon lider av:)

Lördag var det dags för universeum där vi gick i regnskog och löste brott bla. :). efteråt gick vi en lång promenad i
slottsskogen bland alla djuren:).

kvällen tänkte vi spendera i soffan o kolla film men ändrade oss i sista sekund och kastade oss på spårvagnen. som vi för
övrigt åkte fel håll på. eller helt o hållet fel vagn över huvud taget! för andra gången under helgen...
målet med kvällen blev styicky fingers,snacka om att ra det längsta strået. kvällen blev så sjukt kul att jag inte minns
senast jag hade så roligt! vi hamnade mitt i en svensexa o vi hängde med killarna hela kvällen och dansade loss, mellan
23-04. efteråt gick vi genom göteborgsmorgonen till sjuan för att äta lite. vi var tillslut bara 4 kvar av gänget, men
lika kul var det för det. en av killarna satt o härmade alla sveriges dialekter om att plocka upp skräp och killen, som
för övrigt var han som skulle gifta sig snart, skrattade så han grät. jag har inte skrattat så mycket på länge:).
var en galet kul kväll som avslutades med en promenad upp till lägenheten. underbara för-sommar!

igår satt vi bara i bilen i princip, men haft kul ändå, kom väl hem runt halv nio tiden. Just det ja. vi tänkte att efter en så bra helg ville vi spendera lite mer pengar. så vi tog en p-bot. eller två. 800 styck var dom på. nedrans göteborgs stad, kunde de inte väntat o sett om vi flyttat bilen efter helgen åtminstone? Nej, två lappar fick vi. vi får väl säga att det var värt det efter den otroligt bra helgen;).

att ha en så fantastisk vän som cicci, det är inget man ska ta förgivet! efter 4 dygn tätt inpå varandra, inte en sekund
i ensamhet, så vill vi ändå ha fler dagar. Vilken kanonhelg!!!


blogg-kommentarer

Hur kommer det sig att man får kommentarer i bloggen av tele 2 när man skriver om dom? Tänkte apropå det jag skrev i inlägget citerat av cicci "kan du sluta vara så snygg"... ?

hur vet dom att jag skriver om dom? :)


Update!

Nu har bilder kommit upp från valborg. inte alla men några.

Värmen är tillbaka, i alla fall för några dagar. helt underbart! Vi har även börjat komma i ordning i nya lägenheten, några kartonger som står och är i vägen här och där med grejer vi inte vet var vi ska göra av dom. men det kan bli riktigt fräscht:)

inofficiella inflyttningsfesten ägde rum i fredags med part-alias spel och sen utgång på ÖGs. jag och ellen avslutade kvällen på O'connors med Jespers jobbarkompisar. var en riktigt bra kväll:). inbjudan till den officíella inflyttningsfesten kommer sen. dröjer nog ett tag dock för alla helger är uppbokade 1½ månad framåt. då märks det att man har kul:)

mamma o pappa o willes föräldrar har hälsat på i helgen så det har varit fullt hus! med andra ord en lyckad helg. och nu väntar en veckas (9 dar) "ledighet", dvs endast lite grupparbete som ska göras på valfri tid. vi valde mån o tis så är det över sen:). onsdag kväll bär det av hem till s-näs, till cicci för att åka vidare mot ullared o sen gbg på torsdag morgon. Våren. Min Cicci. Göteborg. Kommer bli en helg att minnas!


Delar av Valborg i Bilder!


Kvalborg, Valborg, Finalborg och Flytt!

Nu har vi flyttat världens längsta kilometer, ja alltså den mellan gamla och nya lägenheten. som lutar uppåt hela vägen och är grusad sen i vintras pga att det kan ju komma en halvmeter snö fortfarande och där det alltid blåser motvind. ;)

Kval-Val-och Finalborg var kanoners! Fullt hus hos oss. Spel och öl. Bullit. Ekonmikumparken. Fest hos Ellen. Supergod brunch på Clarion dagen efter med Johanna och Frans, sen återigen spel hos Henke på kvällen! Fantastisk helg!!

På plats. I röran. Grejer överallt och fullspäckat skolschema på det gör att jag egentligen inte har tid o sitta här nånting. men saken är den att jag skulle adressändra. dock måste man ange lägenhets-nr i 4 siffror. vi har bara 3. och jag har testat lägga till några olika men inget funkar. så det får vänta tills dombron svarar på mitt mail!

Lägenheten är fräsch iaf! utom sovrummet, men där ska vi få nya tapeter:). sen är den ju typ från 60-talet så helt fin är den ju inte, men över förväntan!

fick även ett samtal nyss från hon vi hyrde av innan "att städningen var dålig och att de ville ha pengar för timmarna de lagt ner på o städa om". wille svarade då att när vi enbart anmärkte på städningen de gjort när vi flyttade in, kom hennes båda föräldrar och skällde personligen ut oss utan att låta oss försvara oss nånting (vad vi nu skulle sagt i o för sig?) så vi tänker inte betala nåt. då vart hon lite förlägen och mumlade nåt i stil med att okej, nja, vi ska inte behöva betala. NEJ JUST DET!

By the way, T5-kursledarna har valt att lägga vår tenta 29 december för terminen innan klagat på att den låg 2 januari. jag tvivlar på att de menade att den skulle vara MELLAN jul o nyår istället!? hoppas att klassen tar tag i detta och protesterar!! jag menar, hallå?

Sista dagens update ska inte handla om Usama binLaden som blivit skjuten eller om att det idag, 3e maj, snöade, för det har alla redan skrivit om i dagarna, utan jag ska uppmärksamma Glassbilsrånet som skedde igår utanför oss när vi som bäst höll på med flytten. 2 civil-piketbussar, 2 civil-bilar, en polis-piket och 2 polisbilar hade ryckt ut! fullt pådrag med andra ord!! inte hört mer om detta sen, men verkade vara en ung kille som gjort det och flytt på moped och slängt kassan i skogen när han blev jagad. action på lagerlöfsgatan!
(när jag ironiskt nog just stått o sagt till grannens pappa att det är rätt lugnt där uppe;)

Nej, nu ska jag äta toast och unna mig ett greys avsnitt! imorgon fortsätter uppackningen, lynn har efterlyst inflyttningsfest på fredag;)


Bilder från valborg kan dyka upp senare, just nu surfar vi av nån anledning på 2G-nät och jag har inte det tålamodet för tillfället;)