Helgen

Helgen som var var så där bra som bara en helg kan vara. Fredag bjöd på utgång på Värmlands:


Lördag bjöd på lunch med ida, sara och cicci och på kvällen julmust, mandlar, mandariner, choklad och skumtomtar och en riktig chickflick-film med min bästa. fast jag somnade. fast innan det tände vi ljus åt mormor och morfar (ciccis) och Andreas i åker och länna. <3

söndag blev det en två timmars tur i skogen med min tomte med långa härliga galopper och mycket skratt:
 

och den kvällen var det första advent konsert i strängnäs domkyrka. så fantastiskt vad fint det är!
sen skojade vi om att "nu får ju snön ta och komma när det är första advent" men la till varje gång att "nej den får vänta till senare så jag kommer hem". 8+ och duggregn halv åtta åkte jag hemåt mot uppsala. 3,5 mil senare kräksnöade det, 0-1 grad och man såg inte mer än en meter framåt. vad som normalt tar 20 minuter tog nog 1½ timme. sommardäck? ja. jag trodde helt allvarligt att jag inte skulle komma hem. alls. det var det värsta jag nånsin gjort. och olagligt. och otäckt.

veckan som är bjuder bara på tentaplugg då vi är klara med alla arbeten för våra självstudieveckor. ambitious!! hemma varje dag. har hunnit gå långpromenader med lillebjörn  varje dag:nu ska jag ta en dusch. och sen sova. underbart!!

beslutsångest

jag är trött på att ha praktik. trött på att prestera 100% hela tiden. trött på att låtsas vara intresserad av något jag inte alls bryr mig om. och trött på att dom inte verkar fatta att termin fem betyder "snart klar". dvs jag VET hur man hänger ett dropp och jag VET att man inte får slänga kanyler i soppåsarna. ja. ni hajar. jag är trött på att träffa nya människor på nya platser där jag inte valt att träffa dom.

i övrigt har faktiskt praktiken varit väldigt bra den här terminen. jag vet nu att jag kommer klara mig om ett halvår när jag är klar och jag vet att det finns vissa saker jag hellre sysslar med än andra.
hur som helst. på bussen hem var jag trött och grinig, precis som det här ovan låter. men det vände, jag fick ett meddelande som gjorde mig glad. barnsligt glad. så jag slängde på 7 days and 7 nights i hörlurarna som introduktion och sen satt jag och sken som en sol hela vägen hem för mig själv.

istället för att plugga som jag hade tänkt gick jag ut och gick en lång powerwalk-promenad i spåren i röbo och jag kände mig så galet glad. det liksom bubblade i hela mig. malte var också glad och han gjorde mig ännu gladare när han tokade runt. vi orkade inte ens vara arga på dom som inte fattar vilken sida man ska gå/cykla på. för så glada var vi! i spåret mötte vi en gullig gubbe som inte visste vad han skulle göra, han var en så ärlig människa, så han kunde inte ta hundralappen han hade hittat på marken. än finns det hopp om mänskligheten! :)

min beslutsångest består av att jag inte kan välja vilken låt som gör mig gladast idag:

Mando Diao – Dance With Somebody  som påminner om den där långa underbara göteborgsnatten i våras

Sharon Shannon – the galway girl som är både öland i somras och den där ösregniga dagen i bålsta...

Brolle – 7 Days And 7 Nights  som bara gör mig allmänt jätteglad. åh vilken röst!

en mix av alla kanske.

och precis exakt just nu fick jag ett meddelande som gjorde mig ännu gladare. jag spricker ju snart! :)


4 bästa år.

Idag för tre år sen var jag på sea world. men det vet ni redan för ni känner mig alternativt ni läste det i förra inlägget. det var 30 grader varmt. sol. späckhuggare (willy!) och delfiner och en förlovningsring. eller ja, två närmare bestämt! sen var det orlandos längsta berochdalbana med flest loopingar och sjöblöta vattenkaruseller med galet branta backar! och så var det den där "taniga pojken med den stora nachotallriken" (citerat pojkens syster!) :)alternativt var det fyra år sedan vi blev tillsammans.
det är lustigt. jag räknar dom fyra åren. wille räknar dom tre när vi ska säga vad vi firar. <3

11.11.11

jag tror inte att det händer något speciellt idag. men ändå. 11.11.11.

Sitter och försöker plugga akuta skallskador. Det är sjukt svårt. Men efter min CIVA-vecka (central-intensiven) är det intressantare i alla fall. nu när man sett det på riktigt.

igår åt jag, niina, wille och juuso lyxmiddag på Biztron. Sjukt gott! och lagom lyxigt en vanlig torsdag.

imorgon firar jag och wille 4 år. eller 3-års-förlovningsdag. vilket innebär att vi imorgon, för tre år sen, var på Sea World i Orlando. Vilket innebär att vi idag var på Disney-Worlds Magic Kingdom park. Långt ifrån grått november och skallskador:


Förrätts-nacho.. ganska stor... :)Disney- Dreams come true paradeKväll på slottet :)


Dagens sång.
Linda Bengtzing och Brolle – Varför gör du som du gör


Höstpromenad

Det jag tycker allra bäst om med novemberhösten, dvs den där hösten som kommer efter alla fina färger, är höstrusket, stormarna, ösregnen och mörkret. allra bäst tycker jag om att gå långa kvällspromenader när det är bäckmörkt!

ikväll tog jag och malte en sån promenad på över en timme i powerwalk-tempo. det enda jag kunde tänka som nackdel var att det var lite väl lite folk i motionsspåret. bara en massa skumma gubbar som tittade konstigt på en. eller ja, så upplevde jag det åtminstone. gick och tänkte på vilka diverse kriminella grejer dom gjort... (ja. antagligen bara i min tanke såklart).

efter spåret i röbo tog vi en sväng mot fyrishov där ett medelålders par frågade om vägen. mannen var väldigt skojfrisk och kallade malte för en liten get. på ett kärleksfullt vis dock :)

jo förresten. en nackdel till. jag tvättade mina skor igår och tänkte att dom skulle hunnit torka. jag insåg ganska snabbt att det jag trodde var "lite fuktigt" var "mycket blött". nästan så det klafsade :).

en vända runt fyrishov och sen tillbaka hemåt. nästan hemma mötte vi en annan man som log, som ett barn på julafton, och tittade på malte och sa "gud vilken söt hund du har!" sånt blir man glad av:).

så leende och med "on fire" i hörlurarna fortsatte jag hemåt. och nu sitter jag här, ska ta en kopp te, en dusch och lägga mig på sofflocket resten av kvällen!

vad gäller CIVA så har jag hittills inte fått se riktigt vad intensivvård handlar om. igår satt vi 7 personer på varsin stol coh väntade på våra patienter. idag var det lite mer men fortfarande mycket vänta. och sitta. och titta. och vänta. så ja, mer action önskas de två sista dagarna! förutom action så är jag rätt less på praktik nu. eller på plugg över huvudtaget. en månads semester i karibien kanske?

karibien blir det kanske inte nu. men om en månad så bär det av till helsingfors med min bästa. ciccis och min julresa blir i år grannlandet finland, för bastubad, shopping och annat julmys! :)"Hallon-körsbärs-hallon-patienter"

Ibland undrar jag om det står riktigt rätt till i mitt huvud. och vart jag får allt ifrån. inatt drömde jag att vår lägenhet var full av dessa patienter då sjukhuset var fullt. bland annat. :)

Det är två veckor sen jag skrev något sist och jag har nog inte mycket nytt att komma med.

Praktik 1 är slut. det innebär att pendlingen är slut. och det i sin tur betyder att jag är mycket lycklig och otrött :)
Praktik 2 och 3 börjar på måndag. Har inga som helst förväntningar så det kan ju nog bara bli bättre?
Insåg även idag hur mycket det är vi ska kunna till tentan och jag insåg även att jag inte har en aning om hur jag ska kunna lära mig allt. Har inte tentat något sen maj, som var en liten hemtenta, innan dess var det typ mars som var senaste salstentan. hjälp mig. hur gör man?

senaste helgerna har bestått av en myshelg med film och somna tidigt efter en tuff vecka och en tuff helg med både middag, utgång och jobb. dock mycket lyckad helg! Det blir aldrig dåligt med bästa robin, ellen och klara!

nu ska jag hoppa in i duschen sen lägga mig i soffan vilket jag tycker jag förtjänar idag. har gått 2½ timme sammanlagt, trots gråvädret:) dock har jag tryckt i mig en munk och ett vaniljhjärta också. tur man inte har några såna komplex!

Ikväll kommer wille hem och är 20 timmar från att vara diplomerad massör, så ni som vill ha en timmes helkroppsmassage, ställ er på kö. jag står först. och sen på varannan plats! ;)


Jag vänder mig om,
hon bara ler
allén är inte så dålig ändå
när du går brevid
och det är så jag säger det..


Hade varit din 14e födelsedag idag. Sötnos <3