Underbara kväll!Brolle på Scalateatern igår kväll. Magiskt är ett perfekt ord för att beskriva spelningen,
med en av jordens snyggaste män. med en av jordens bästa röster.

Magiskt som sagt!

En hundägares lyx!

Jag har åkt på en förkylning och för första gången på väldigt länge feber (jag får nästan aldrig det trots att det kan kännas så). och som hundägare brukar det här betyda "so what? hunden vill ut!" men eftersom jag är hundledig i minst en vecka till så får jag lyxa till det och bara ligga i soffan.

igår rörde jag mig mellan soffan, sängen och köket från lunch tills jag skulle sova. (sova är för övrigt ingen idé ju, att man sover så sjukt dåligt när man har feber!!)

en annan lyx med att få vara sjuk och ligga i soffan är att jag tycker man ska tillåta sig att äta det man är sugen på (det låter vi alltid våra patienter på sjukhuset göra!) så min diet består av frukt. choklad. pannkakor med hemmagjord jordgubbssylt. mariekex. okej, igår åt jag faktiskt soppa också :)

som blivande sjuksköterska är jag lite av "skomakarens barn". sjuksköterskans råd till den sjuka är att ta tabletterna, man ska inte vara hängig eller ha ont i onödan. och dricka mycket vatten. jag tar aldrig tabletter... så jag har bara tagit till mig en av dom sakerna jag predikar för andra och det är vattnet. jag gör framsteg!

efterlyste tips för snabbt tillfrisknande eftersom jag och cicci ska på brolle imorgon. hittills har jag fått tipset whiskey. kan vara det värsta som (inte) går att dricka :)!
och på tal om cicci hade vi bekännelsernas kväll igår. min tokfia och jag!

april som ska vara favoritmånaden..

solen var är du?


Breiviks rättegång idag. orden om att han inte ångrar nåt och att han kunde göra allt igen.
och en tårta på konstmuseet föreställande en mörkhyad kvinnokropp (och det mest groteska, att den skrek när de skar i den). ja ibland är nyheterna bara sånt man blir så arg på. arg och frustrerad. hur kan vissa människor?
lugna veckor igen. lite c-uppsats, mycket fritid.
igår var jag helt slut på kvällen efter träning på ekeby med söndagens träningsvärk i benen och en cykeltur hem i motvind. idag börja benen säga ifrån på styrkan så nu blir det vila några dagar :)
och på lördag är det brolle med min bästa!

tills dess, njut av den här mannens röst:
Nomy – Cocaine - Acousticmina hjärtan!Se vilket finbesök jag har över helgen <3

Det går som det går..

Apropå titeln, innan jag kommer in på vad. så har jag tänkt på två uttryck som är lite lustiga. ja, ni vet ju att jag funderar en hel del, ni som känner mig (som i vintras tex när jag och wille satt vid tvn och jag plötsligt sa: jag kom på en grej. vi har aldrig bott i en riktigt trappuppgång" även om jag sen kom på att vi visst gjort det en gång). en annan sak ni vet som känner mig är just det här, att komma ifrån ämnet, men ändå komma tillbaka rätt. det är jag och cicci proffs på :) nu till saken.
det går som det går och jag sov tills jag vaknade. det måste ju vara två lite onödigt förklarande uttryck? men som ändå används jätteofta.

det som går som det går nu är tentan imorgon. vad man än pluggar på kommer det nåt nytt på en av de gamla tentorna vi gått igenom. så nej, det är nog ingen idé att försöka lära sig mer. man kan vad man kan. (ett till!)

så nu får ni gärna hålla tummarna. vore surt med första omtentan på sista tentan!

nu ska jag njuta av min jim (för er som varit i finland och missat detta underbara godis säger jag bara åk tillbaka!) och av detta ögon- och örongodis:Dead by April – Crossroads

Cecilias dag!

Idag fyller ingen mindre än min bästa skumdum 22 år! <3
jag har varit oförskämt glad ända sen jag gick upp imorse. så under dagen har jag kommit på hur man irriterar folk (omedvetet) på bästa sätt, som innefattar att man helt enkelt bara är glad själv. det ena är att sitta och le för sig själv på bussen halv sex på morgonen. det andra är att le trots att det spöregnar medan man går hem. det går inte hem hos folk :)

jag hade bakat till praktiken idag (bara fyra timmar imorgon!!) och när jag skulle hem var det en av mina polar-busschaufförer som körde. så jag bjöd honom på en saffranschokladkaka. och lilltjejen som åkte med. chauffören tog två, för i sin tur skulle han göra sin cancersjuka vän glad som han skulle åka och hälsa på. tänk vad lätt det är att göra någon glad :)

nu ska jag göra mig själv mer glad, min telefon är klar på reparationen. så en regnpromenad till gränby och hämta ut den!

grattis igen min bästa!Fall Out Boy – Nobody Puts Baby In The Corner

Glad Påsk!

Fick ledigt från praktiken även på måndag så nu är det 1½ dag kvar, tis o halva ons :) skönt! enda som oroar är praktiska provet. men det skulle det väl göra även om jag hade 4 veckor till..

kom hem igår kväll. så skönt för här är allt som vanligt. som det ska vara.
det slog mig när jag skulle krypa ner i min säng och mitt lila överkast med Mimmi Pigg låg på sängen. överkastet som jag valde när jag var typ 5 när min mamma och faster lurade mig att det var en present till nån liten tjej som fyllde år och jag skulle få välja. jag blev svartsjuk för att jag inte fick ett likadant (trögfattad:) men fatta lyckan när jag öppnade paketet sen!

nu ska jag njuta av påsken, äta överdrivet mycket godis, som kompensation för att jag inte tränat sen söndags? ;) vi kan låtsas. ja, visst. det var ju nationell sluttenta om en vecka också ja.
galet skönt att vara hemma i alla fall! 

 
nåt sånt
.Lady Antebellum – Cold As Stone


Årets bästa månad!

4 dagars kaninvakt är snart slut. varit kul med lite djursällskap nu när småbjörnarna varit bortresta i två veckor :)

annars är det mest praktik och måsten. det är ett under om jag inte får magsår eller går in i väggen kommande 1½ vecka alltså. jag är ju inte en person som känner mig stressad men just nu är det mycket. det är så mycket som måste göras hela tiden. fick tipsen "akta dig för väggen och vik undan när den kommer. och så sätter du ett plåster på magen" av wille... får testa det då :)

igår var det lite skoj i alla fall. matlagning, efterrätt och bokning av en barcelona-resa i maj med klara och robin! :) kul!! examen kommer med andra ord firas ordentligt med även montenegro i juni:)

på tal om egenvårdstips borde jag plugga. och göra en power point. den ska in imorgon och är inte påbörjad. (så inte likt mig) jag gissar på att den påbörjas imorgon eftermiddag efter praktikenoch slängs ihop.. suck, att man inte hinner nåt under dessa veckor.

för att avsluta med nåt roligare. det är så fantastiskt vad nåt litet för mig kan vara så mycket för nån annan. en tant på boendet sa idag "hanna vad ska jag göra när du slutar din praktik här?" och en farbror tackade mig tusen gånger för att jag plockade upp hans cigarett som han tappat när jag skulle till bussen.

sånt värmer ändå, trots att det är för mycket just nu! :)