Jobbsök

Ska jag vara helt ärlig? Ja, det varar ju oftast längst och det här är en sån sak man kan vara helt ärlig om, även här.

Jag söker jobb, sitter och kollar på olika avdelningar på sjukhuset. funderar på var jag kan tänka mig att jobba. för jag ska helt seriöst söka ett riktigt jobb till om 4 månader. för då är jag klar med en universitetsutbildning. och jag ska välja ett jobb jag vill ha, inte bara ett jobb bara för att. det är en helt annan grej än det varit att söka extrajobb eller jobb där man inte haft någon särskild utbildning.

detta faktum skrämmer mig. jag är livrädd. det är lite fascinerande, men mest läskigt. jag är inte redo, jag vill inte vara klar. jag vill plugga ungefär 7 år till, fast utan plugg liksom. vara i skolan. inte vara sjuksköterska.

bagare. målare. kontorsnisse. dagisfröken. kläddesigner. byggarbetare. ja till och med maskiningenjör. vad som helst, utom detta just nu.
fast det blir nog bra. det brukar ju det.

Lördagsmys

Jag har hunnit träna ett styrkemedel-pass. gå en powerwalk med malte i röbo. storstädat hela lägenheten. tjuvstartat på ett PM. duschat och ätit.

det har hittills varit en bra dag! jag är på sådär bra humör igen. nästan äckligt bra enligt många tror jag.

imorgon blir det jobb igen. men först ska jag hitta nåt att äta och spendera min lördagkväll på ännu okänt vis!She says: We've got to hold on to what we've got
'Cause it doesn't make a difference if we make it or not.
We've got each other and that's a lot for love -
We'll give it a shot.

Norgejobb?

skulle egentligen kolla jobb i uppsala till sommaren. sen ändrades tanken till att jämföra ingångslöner. Till slut hamnade jag på sidan sjuksköterska.nu där jag hittade det här:


"Naturlig reaktion. Oroa dig inte. Dina tre år är inte bortkastade.

Steg 1: Kolla upp den där facebook-gruppen jag nämnde ovanför löneuppgifterna.

Steg 2: Om du TROTS medlemskap i ovanstående facebook-grupp inte kommer över 24000kr i ingångslön, läs det här inlägget som handlar om hur nyutbildade sjuksköterskor erbjuds ingångslön på 44 300 kr – i Norge.

Steg 3: Skaffa norsk sjuksköterskelegitimation."

 

 

Ja. så min tanke är inte helt dum då. och beräkningen på de där 44300, som det fanns ytterligare förklaring på på hemsidan, låter ju inte alls helt dumt. dock var det för sommaren. men vaddå, det lär ju inte vara hur mycket mindre som helst på hösten. nej, så får det bli! först ska jag komma på vad jag ska göra i sommar bara. ja, efter montenegro då. för det bokades igår: check this out:

http://www.solresor.se/resa-till/Montenegro/Herceg-Novi/Sun-Resort/

 

Helt fantastiskt underbart! lyxade till det som examenspresent när jag fick veta att tentan i kirurgi var godkänd, med goda marginaler!!

det bästa? det är min verklighet!


När man bestämt sig för att sluta bry sig...

Det värsta är att det inte är sådär lätt. att bara sluta. tänk vad mycket enklare det vore! fast, har man själv ordnat det så här från första början så får man ju helt enkelt själv lösa det! Så är det!På väg från att hämtat kirurgitentan, (godkänd!!!!!) mötte jag en väldigt lustig person. han frågade om vägen till "plåten" ett gult hus tydligen. ingen aning vad han menade. sen började han prata om modernism, postmodernism och tjejer och shopping. han undrade diverse saker om varför tjejer gillar att shoppa osv. när han pratat klart (när jag skrattat i fem minuter) tackade han mig och: gav mig en kram. ehm, intressant kille, minst sagt!


Just det, fuegon! alltså det var kul, väldigt kul. jag älskar ju att dansa. men det var kanske inte den jobbigaste träningsformen jag varit med om. en av dom bidragande orsakerna var kanske att det var så fullt med folk. men som sagt, kul. och jag kan tänka mig att göra det igen nån gång! idag var jag istället på core. lite svettigare och magen gör sig nog påmind imorgon. som nu. fast nu för att den är hungrig.When all you got to keep is strong
Move along, move along like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along just to make it throughEverything we had

Haft en supertoppendag. En lång fika med klara, och lite robin, på eftermiddagen. vilket gjorde att jag fick plugga på kvällen istället men det var det värt. gillar inte den här flumkursen. okej, boken "strävan efter transperens" var ganska konkret, men den där gubben weber? jag fattar ingenting. och när hela föreläsningen utgår från ordet "rationalisering" och man inte ens vet vad det betyder, utan får googla det det första man gör, ja, då blir det inte helt lätt.

jag är i alla fall glad igen. jag och klara avslutade med att inse att vi inte har nånting inplanerat i resten av våra liv. ja, förutom det obligatoriska i skolan, vilket gjorde att det blev en hel del. men förutom det obligatoriska har vi ingenting. (fast då blev det inte lika kul längre?)

förutom det så ska jag testa på Fuego imorgon. tror det är typ som zumba, och med min kordinationsförmåga som försvunnit senaste åren kan det bli spännande. jag får helt enkelt bjuda på detta, synd för er att jag inte kommer filma det!

för att förvirra er lite så ska jag avsluta med att fråga varför man alltid gör saker fast man vet att man inte borde? det är som det där i somras "efter några glas vin känns allt så himla bra" bara att jag var fullt nykter denna gång.
cicci, ring mig! :)


Take the pain out of love and then love wont exist!

Move along!

Det bästa att göra om man är på riktigt dåligt humör är att gå ut och gå, en snabb promenad, långt. Det har jag kommit på flera gånger. Helst med riktigt meningslös musik i hörlurarna. Tillägget jag kom på idag var att det här är ju nåt jag gör varje dag. Det måste vara därför jag oftast är glad! Idag gick jag och skrattade för mig själv för vissa "partylåtar" är ju bara så himla dåliga. och meningslösa.

en annan sak som slog mig idag var att det är vinter. på riktigt. för det är ju såhär den svenska vintern oftast ser ut om man från början är sörmlänning. det är inte 5 månaders vintrar med en meter snö, nej det är ju såhär med slask och snö och regn och is. inte för att jag älskar det. men man måste ju liksom gilla läget.

ännu en sak jag tänkte på imorse var följande. Jerringpriset röstas fram. visst? av svenska folket. varför klagar då alla om en hoppryttare vinner? nej, sedin vann inte. men antagligen hade rolf-göran förtjänat det väl!? en sammankoppling med detta är att fb är lika bra som nyheterna, där hittar man nästan ännu snabbare det senaste.. dock lessnar man ju när man måste läsa samma kommentar typ hundra ggr. på det viset är aftonbladet exempelvis, bättre.

just nu har vi en flum flum kurs i skolan. goffman och weber. ciccis hemmaplan. analyser på olika sätt. fast rätt intressant. har nu i och för sig bara hunnit med goffe hittills men det är ju en viktig poäng, med masker och olika roller man kliver in i. skådespeleri. precis som man så många gånger tänkt att allt är, till och med med ens vänner. kanske inte de allra närmsta men alla andra. och det är tröttsamt. men eftersom jag är glad nu ska jag inte gå in på det, för då blir jag irriterad igen. och jag har ungefär 2 såna här riktigt gråa dagar per halvår. och jag har väl gjort dom nu?

dags för glada dagar igen!

Det dom aldrig nämner...

Nu har jag inte skrivit på bra länge. har inte haft tid. eller jo. men kanske inte lust.

men nu blev jag så irriterad att jag måste. och då är jag inte irriterad på allt som jag vart irriterad på hela dagen. flumkurs. basgrupp. onödiga arbeten. slask. jobbiga ungar. ja allt sånt jag inte brukar irritera mig på men som till och med fick mig att lägga väskan på sätet brevid på bussen för att slippa sitta brevid någon idag. det har vart en sån dag. såna behövs kanske också, så att allt kan få vara bra, bäst, med rätta länge igen.

nej det jag är irriterad på nu är idioter. idioter som sårar. det är någon som skriver så onödiga kommentarer på ciccis blogg. riktigt elaka kommentarer. ungefär som en mobbare i femteklass gör. fast skillnaden är att den här personen är typ tio år äldre (måste vara) och skriver på en blogg. den här personen vågar, som dom flesta med problem, inte säga vem hon/han är. och det är det som stör mig mest. att cicci, som förmodligen inte gjort nånting mot den här människan, ska ta alla dom här fruktansvärt onödiga kommentarerna. för även om hon är stark så gör det ont. det sårar ju, vad man än säger. och det gör ont i mig. jag undrar om det här är jordens ensammaste och ledsnaste människa. en psykiskt sjuk. eller bara en idiot. vilket det än är så är det ju synd om honom/henne. att man liksom tycker det är någon form av bra tidsfördriv att skriva saker på någon annans blogg. blogg liksom. väx upp! att den här personen bara inte kan säga vem den är, det vore så himla intressant att veta. få ett uns av aning om varför den måste skriva sånt. antagligen får man aldrig svaren. och antagligen kommer det här alltid fortsätta. kanske inte mot cicci. men mot någon annan. kanske någon annan som inte är lika stark. som redan är ensam. och jag vill inte ens tänka på vad följderna då kan bli.


istället ska jag lyssna på fantastiska herr hellström och hans ännu mer fantastiska texter. mannen i mitt liv.

som får en att säga i natten: jag behöver nåt starkare.