Året som gått

Ska återigen försöka göra det omöjliga. Sammanfatta året i bilder.
(och omöjligt är det för att man ska lyckas välja en bild från varje månad. och en rad text).

Januari


Januaris stora händelse var pappas 60-årsdag vilket resulterade i en resa till egypten med snorkling, sol. bad, kungagravar, gamla monument och hard rock café besök. i övrigt i januari var det en del maskeradfester och att jag blev 22.

Februari

Peppes 25-års fest med collegetema när han hyrde hela upplands nation. den fantastiska sconesbuffén på blå koppen. långa ridturer i snön. isfestivalen i uppsala och en rid-knä-skada som tog ett år typ att få bra igen.

Mars


Niinas 90-tals fest och en håkanspelning i örebro är det enda bilderna skvallrar om. den första håkanspelningen där kameran inte var med in! det ni, det är historiskt!

April


April var en händelserik månad! Skvalborg, Kvalborg och ett iskallt Valborg som mestadels spenderades i Ekonomikum. Det var sjuksköterskegasque där alla drack på tok för mycket med hade galet kul. det var spa-kväll, fira robin med lekar, långa vårpromenader och dans på borden. fantastiska månad! april är, som jag sagt förut, min favoritmånad. det är då det händer! och så blev cicci 21!

Maj


Göteborg! Fantastiska långa dansnätter. sova i bilen. dyra böter. dryga garderobskillar. shopping. Hard  rock café igen. med min bästa! sen var det vårbalen, min livs första bal! :) sommarens grillpartyn startade också gånger flera! Sista sommarlovet började!

Juni


Foo Fighters! En av de bästa spelningar av alla jag vart på! Det var även mycket sol och bad och ledigt. Långa weekends i Mora och Strängnäs:)

Juli


Första Ölandsveckan för sommaren! Långa dansnätter. Regn. Hoffmaestro. Ösregn. Håkan och The Ark. Ännu mer regn. en lång mysig kväll med robin bland psykhusen på ulleråker och glass. minigolf, kubb och annat som hör sommaren till. semester hemma hos mamma o pappa.

Augusti


Andra ölandsveckan. Ja. den dominerade typ hela augusti. utöver det var det lite fika, lite sol o bad. inte så händelserikt:)

September


Skolstart och med det "ingen-bangar-för-det-är-sista-året-ihop-start". många utgångar. många nya roliga människor att lära känna. en start på en underbar höst!

Oktober

Ladies night! Tyvärr en stor besvikelse då Brolle inte var med. Men ändå en grym kväll! Strängnäsmarknaden. Lång höstpromenad i hammarskog. bastufest hos klara.

November


Första snön vilket resulterade i en hemsk bilfärd hem. Ellens 25-årsfirande. Långtur med cicci och hästarna.

December


Bästa helgen i Helsingfors! Och den vet ni redan allt om. Speciellt om ni följer både min och ciccis blogg;). lussegasque på norrlands. massa julmys. jul hemma enligt tradition med familjen. utgångar. den traditionella julmiddagen i märta. och snart nyår!

Gott nytt år på er allihop!!


Hemma!

Julafton imorgon. Jag är hemma med familjen. Brorsan kommer också om några timmar. Allt är som det ska vara!

På tal om vardagshjältar tidigare vill jag bara nämna min gamla vän Sebbe. Han köpte en "situation stockholm" här i veckan och bjöd sen den hemlösa på middag. Det är en äkta vardagshjälte!

Nu vill jag bara önska er en god jul och ett gott nytt år!! :)

Några fantastiska män

Här är några av jordens mest fantastiska män. Mest pga deras fantastiska röster. och då pratar vi raspiga, starka rockröster.

http://www.youtube.com/watch?v=7B--3cId-YE Dave Grohl, jag har sagt det förut och kommer nog att säga det många gånger till.

Brolle – 7 Days And 7 Nights Brolle, vilken röst. Vilken man. Man dör ju lite av hans snygghet också!

Kings Of Leon – Sex On Fire Släkten Followill sjunger ju så man kan rysa :)

Silverstein – My Herione - Acoustic
 För mig en hittills helt okänd man, sångaren i Silverstein. Men han måste ju få en bubblarplats bland sköna röster.

En annan bubblare är killen från finlandsfärjan. han hade den där perfekta raspiga rockrösten. Har tyvärr ingen länk till nåt han gjort. för jag vet inte vad hans band hette. men en bubblare är han värd att vara.

två andra män som förtjänar en plats på en lista, dock inte för sina röster, utan för sina trumsolon är Tommy Lee (Mötley Crue) och Travis Barker (Blink 182). Sjukt coolt.

ja just det. ortopedi och kärlkirurgiplugg var det. suck.

Helsingfors


mer bilder finns på facebook :)

Har haft den absolut bästa helgen man kan ha! I torsdags efter lunch bar det av mot viking line som skulle ta oss till helsingfors. mötte upp cicci i stockholm och vi klev på båten. det hela började med en fantastiskt god julbordsbuffé och efter det gjorde vi oss i ordning för dans hela natten lång. var en riktigt lyckad kväll, om man bortser från idioter som inte kan låta en vara och stalkers som är som en skugga efter en hela kvällen. men vi fick 2 egna bodyguards i form av en kille från mauritzius och hans kollega som hade varit på en lyckad affärskonferens eller nåt i sthlm och nu skulle fira på vägen hem. på ett bra sätt höll dom koll på oss hela kvällen och räddade oss vid behov ;) finsk karaoke bjöds det på också. i massor. en rosaklädd studsande tjej i en sång där alla kryssare föll in i allsång. vad var detta undrade vi...?

morgonen där på var vi framme i helsingfors och letade oss fram till vårt hotell. dagen bjöd på shopping, god mat och julhandel och på kvällen käkade vi middag på hotellets restaurang innan vi bestämde oss för att gå ut (partyklädda) för att ta en fika. efter fikat gick vi in på vatican, en lite småläskig krog med strippstång, voodo-rum och röd belysning och kedjor... lite creepy med mycket trevlig dörrvakt så vi stannade. vi undrade lite över besökarna, men fick snart svar av några killar att detta tidigare vart en gayklubb. om det var sant vet vi inte. men det kan mycket väl vart så... :) även här jobbiga idioter som inte kunde låta en vara. fattar dom inte vinken!? och en jättesöt blyg kille. efter ännu en lång natt med dans dans dans somnade vi och sov ännu en lång natt (4 timmar..).

på lördagen var vädret uruselt så våra turistande planer blev inte av utan det blev shopping ännu en dag innan det var dags att åka tillbaka till båten. kvällen på båten började med ett fullt östersundsgäng som vi var glada att bli av med när vi gick för att göra oss i ordning. såg dom senare under kvällen och nej, vi hade inte velat hänga med dom... istället hittade vi oss ett gäng på 3 finska killar som vi spenderade hela kvällen med. mycket bättre val. det började med att den rosaklädda tjejen dök upp på karaoken igen och vi var ju tvungna att ta reda på varför alla sjöng som idioter. det var ju inte så bra. det visade sig vara en stor hit på åttiotalet, så jag kan tänka mig att vi kan jämföra med carolas främling eller nåt. här är den hur som helst, men vi hittar inte den rosa tjejen tyvärr, ni hade velat se henne, jag lovar!
http://www.youtube.com/watch?v=4KT7AKNfOpI ...
kvällen bjöd på ännu mer dans, skratt och prat. riktigt kul gäng vi träffade.
något vi funderade över var hur det kommer sig att alla finländare gillar karaoke? alltså vi svenskar sjunger ju också. om vi är fulla. halv två på natten. men finnarna, ja dom sjöng ju i princip nyktra. klockan nio.
en av killarna i vårt gäng, vilken röst! kan liknas med Dave Grohl i Foo Fighters. mmm :)
http://www.youtube.com/watch?v=7B--3cId-YE :) (lyssna speciellt efter 3 minuter. vilken röst!!)

var en sjukt lyckad weekend och jag skulle lätt göra om den. nu på direkten. helt fantastiskt underbart. tack bästa cecilia <3


Vardagshjältar

På bussen idag reste sig en man upp för att ge plats åt en gammal kvinna som klev på. En ung tjej, typ 15-16 år hjälpte en annan gammal kvinna att lyfta på hennes rullator på bussen. En man kom fram och betalade rullator-kvinnans biljett då det krånglade och tog väldigt lång tid. Allt på samma bussresa.

Jag blir glad av dom där människorna som hjälper andra med ett leende. Och jag blir glad när jag själv hjälper någon. Även om det borde vara något som alla gör. Något som man inte borde behöva kalla någon för vardagshjälte för. Men i samhället idag så behöver man det. och faktumet att dom finns gör mig glad.

min största insats idag har varit att köpa skumtomtar i cafeterian. ja, alltså att stödja malaco.

Malaco och Fisherman borde sponsra mig.

För det är jag och mina skumtomtar och mina och mina vänners fish-shots på krogen som får dom att gå runt. typ.

nu ska jag iklädd mjukisbyxor, raggsockor och fleecetröja ta min tekopp och fortsätta på årets mest omöjliga uppdrag. plugga på kirurgitentan så den blir godkänd. den 29 december.
bara det faktum att det är den 29e tar emot. och att vi inte skrivit en tenta på snart ett år. men det ska gå. det kommer att gå. imorgon blir det helsingfors med min bästa!


tretton.

Hade ännu en toppenhelg med utgång med klara och ellen på v-dala i fredags och sen mys hos cicci lördag och söndag igen. där blev det julbak med julia, långpromenad runt hela strängnäs i regn och totalt mörker och lång ridtur där vi höll på att frysa ihjäl. på söndagen firades hilmas 12årsdag med god mat och fika med lundbergssläkten.

kändes bra att åka hem på söndagen för jag visste att vi ses jättesnart igen, för på torsdag bär det av till helsingfors med bästa för party, julhandel och mys!


Adele – Someone Like You 
-Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead.

lite kul förresten att om man översätter den låten i google translate så blir det att europaparlamentet ångrar när det bara står "regrets".

Håkan Hellström – 13 (Thirteen) 
-ger julkänslor :)

dom här två får dela dagens bästa.