Manboy!

"men smart att lyssna i reklampausen, då hör du ju inte om den kommer.." (jag pausar och startar musiken när programmet börjar igen) "men alltså nu hör jag ju inget"

ibland är allt man gör fel. Jag letar fortafarande efter låten i resebolagsreklamen. men jag kan inget ur den och då hjälper det föga att säga att "den fungerar som partylåt"... Johanna har gett mig en vink om vilken det kan vara, men nu har jag lyssnat så mycket på reklamlåtar att jag ändå inte minns vilken det är de spelade i lördags:).

...eller hette det död fisk?

Nöjda kunder?

ÅH vad less jag blir. Vi köpte ju en bil innan jul och på listan över saker som skulle åtgärdas stog det bla höger spegel, knappen till låset bak, baksätet (fläckar), service osv. försäljaren lovade att allt skulle vara åtgärdat då vi hämtar bilen innan jul. dit kommer vi och hälften av allt var inte gjort (de saker jag skrev upp). Så vi fick lov att ringa honom o bokade en tid för att komma in igen, vi åker dit, dom gör allt (tror vi) och vi åker nöjda hem då de fyllde full tank med bensin.

När vi kommer hem ser vi att låsknappen och backspegeln inte är åtgärdade och servicegubbarnas försvar är att det är för dyrt. Nu börjar en tid med minst 3 uppringningar till försäljaren om dagen, som aldrig svarar. Nyss fick jag tag på honom och förklarar läget, varpå han säger att han och wille redan pratat om detta (för en månad sen) och bestämt att han ska ordna spegeln. Ja men resten då? undrar jag och varför har han inte hört av sig? då frågar han "men man kan väl ställa spegeln i rätt läge utifrån" EH? ja för jag kan säkert kliva ur bilen på motorvägen för att den faller ur läge...

 

hittills håller jag mig lugn, men sen säger han att han inte tror mig, om att fläckarna är tillbaka i baksätet, för det har han aldrig varit med om. "nej men nu har du det" säger jag, för dom är det. han vägrar tro mig och blir dryg, varpå jag blir rent ut sagt skitförbannad för att han lovat en massa han ändå inte håller plus att han aldrig går att få tag på. jag undrar varför han kunde deala med min pappa om servicen i julas men inte kan ge mig en bra deal, han vill väl ha nöjda kunder? men på det svarar han bara "jag tror inte på det" "vi har gjort vad vi ska" och "jag har aldrig vart med om"..... GAH.

Hursomhelst slutar det med att jag är sur och säger att dom får dåligt rykte om de behandlar sina kunder såhär och han säger att man inte ska köpa en begagnad bil om man inte tål att den är "sliten". jag svarar att jag är jättenöjd med bilen men inte med att dom inte håller vad dom lovar och att fläckar som kommer tillbaka inte är något man ska accepetera för det känns som att dom lurat en då, då de även vägrar göra nåt åt det.

Min slutsats nu är att jag gillar min bil, han vägrar  ge mig rätt för jag är ung och tjej, (och han borde värna om sina kunder, vi är ju nöjda egentligen) och att jag alltid får dåligt samvete efter att blivit arg på någon på telefon. men jag tycker ändå att servicen sviker om han inte ringt om spegeln på 3 månader och inte svarar då vi har klagomål att framföra. så det så!(den riktiga slutsatsen blev att han ska ringa så fort han får en spegel, vi ska fixa knappen bak och testa göra rent sätet... detta skriver jag nog för att jag har dåligt samvete;)


Roadtripen avklarad!

Efter en låång bilresa är vi nu framme i Lund. Det var fascinerande, för varje timme vi åkte ökade temperaturen, trots att kvällen blev senare och senare. så på 7 timmar, från 16-23 ökade vi från 0-6 grader:). i lund är våren framme, i full fart, vårblommor överallt.
Idag är dagen upplagd som så att anna pluggar fysik och johanna är på föreläsning, em sitter på tåget och jag väntar! 12 slutar johanna då ska jag o anna möta henne o sen möta em på tågstationen. lunch på stan och sedan middagslagning ikväll? imorgon är det hollywoodsittning.
jag ska ta en dusch och sen göra mig i ordning för dagens äventyr, hej på er!
När du läser det här wille, saknar dig:)

Lont!

Nu åker vi till Lund! eller ja, jag och Anna åker. Em kommer imorgon.

datorn blir hemma för willes kraschade här om dagen så verkar elakt att ta med den så han är alldeles isolerad:).
har packat allt tror jag, man får ju alltid en känsla av att glömt något, och sen när man sitter i bilen/tåget/flyget kommer man på att JO, jag har ju glömt nåt!!

på tal om flyg, resa till Tunisien bokades igår! Ska bli skoj, var 13 år sen (julen 1996) jag var där sist!! :)

 

NU är det dags att fara till tåget mot sthlm o möta anna med bilen, så åker vi mot Luuund! :):) puss!


"i have a feeling, that tonight's gonna be at gunnars... "

Ja, johanna, det är samma foucault:).

oj oj oj ellen, säger jag om rubriken;). Haft en jättetrevlig och kul kväll på Snärkes. Vi analyserade låten, vi dansade med en amerikans groda som kunde varenda ord i varenda låt, han var stencool och vi störde oss på "nagelteknologer" (de var för blonda och för bimbo för att kunna plugga nåt annat)

ja ja nu ska jag sova, godnatt till folket!!

HELG

Jag tror inte jag sagt "trevlig helg" på en tisdag på.. evigheter? eller nånsin? men IDAG är dagen D;).

Vi är klara med grupp-PMet vilket jag aldrig trodde vi skulle bli. den andra halvan orkar inte jobba, dom orkar inte skriva, det går segt så vi har gjort mycket mer än halva jobbet. sen klagar dom på att jobba i stor grupp. JA det är svårt att samarbeta 10 st och det ÄR svårt att alla får in en del i det, MEN det är det vårt framtida yrke handlar om, samarbete!! dessutom är det vad universitetet handlar om, att lära sig arbeta, själv, i små grupper och i stora grupper. så sluta gnäll eller tänk över ert yrkesval. allt är inte roligt här i livet!

 

På torsdag åker vi till lund. ska bli jättejätteskoj! funderar fortfarande på hollywoodsittningen, men förslaget om guns n roses verkade slå bra:). trodde inte det, sorry tjejer;). men vi får se!

 

nu ska jag sammanfatta 4 kapitel i "kommunikation är mer än ord" inför nästa vecka så det är klart när jag ändå inte har annat i skolan att göra. framförhållning kallas det! om någon har boken "pierre riviere" av Foucault, så hojta gärna till!

ikväll blir det kanske utgång.. Snärkes..  hej på er!


storvinsten!

Jag vet en som är glad över snön, och det är Bam. han blev jättelycklig igår! :) så jag kastade snö på honom tills han var alldeles vit. inte för att jag var arg för att han var glad, utan för att han blev mer glad:).

jag är tokig tror jag, jag tycker att läkemedelsräkningen är rolig. shit alltså. det trodde jag inte. men jag saknar faktiskt matte!

snart är det dags för sjukhuset, sista sprutan ska tas.. ONT. den gör verkligen ont.

nu kastade wille ett smörgåsrån på min dator, gissa om det är smulor överallt...

verkar som jag klarade statistiktentan! dock är inte vetenskaplig-metodtentan rättad än, så den kanske inte går, men det var ändå den som kändes bäst.. där fick man iaf ha 5 fel, till skillnad från 2 på statistiken. hon måste rättat snällt.. om nu klar innebär godkänd..  

vad gäller storvinsten, så är det elin som vunnit. vår vadslagning. om jag klarade statistiktentan vann hon om jag kuggade, vann jag. (vilket är bäst egentligen?) vinsten var 20 kronor. så nu bjuder hon nästa partykväll;)

 

hej på er!


Nu kommer våren, det har jag lärt mig!

Igår såg vi film, tog Johannas tips, "the time-travellers wife". den var riktigt bra! så nu vill jag också tipsa om den:).

jag har funderat på en grej, wille är ju svenskagrammatik-proffs i princip (i lag med juuso). och såhär har jag hört: det heter ett "schema", flera "schemata", jag hade svårt att tro det, men okej, jag kan gå med på det. det har nåt med grekiska att göra.
men det här då: en bokhandel, flera boklådor... det  är svårare att tro. så jag googlade på det, (det dök återigen upp i huvudet nu när jag satt och läste om Foucault...) såhär hittade jag:

"Dag Klackenberg har köpt Anderssons bokhandel i Norrköping. Familjen Klackenberg äger sedan tidigare boklådor i Vällingby och Jakobsberg."

ja, sant med andra ord. men svårt att tro:). ingen som säger så vad jag vet? eller?

ja, Foucault alltså, nån fransman som vi läser om på pedagogiken, på engelska. denna text var 13 sidor, jag orkade 8 sen gav jag upp. onödigt att läsa om jag ändå inte vet vad jag läst hittills.

läste i ett brev från Barncancerfonden jag fick, om en 8årig flicka som föddes med neuroblastom, började stråla n
Undrar om "


Fredag!

Vi håller på att klura på utklädning till sittningen i Lund nästa helg. Nån som har förslag? CVi hade tänkt att alla vi fyra ska vara samma tema.

Nu är den långa skolveckan slut, och jag är helt slut med den. vi har faktiskt gått sen i onsdags. så det så! nu väntar en lugn och skön helg, skola måndag och ev tisdag sen ledigt igen. vi är lite bortskämda under 5 veckor nu!

stocken igår och dansade efter att suttit på Orvars en stund. riktigt skojig kväll!

nu är det dags att fortsätta läsa pedagogik , handledning och praktisk yrkesteori, innan det är dags att ta fredag på riktigt:). funderar på baguetter med räkröra och grönsaker ikväll! :)

hejs!

Dagens goda gärning!

Jag var på väg hem från skolan när jag ser en kille i 13årsåldern slänga in en annan kille i ett staket, sedan ner på marken, mitt på den slaskiga vägen. Jag blir sjukt förbannad och skyndar mig fram och frågar vad han håller på med. får svaret att "han gjorde så på mig" varpå jag jag förklarar att det gjorde han inte, inte nu iaf som jag såg och att även om han gjorde så så är det ingen ursäkt för att göra en sån sak. den stackars lilla killen ligger kvar en stund, sen reser han sig (skäms verkar det som) och börjar gå. så jag frågar hans vänner om det är okej, varpå de tackar mig för hjälpen. OJ det hade jag verkligen inte väntat mig..

sen börjar jag tänka, när jag går iväg, undrar hur killen som gjorde detta har det. tänk om han är misshandlad, har det svårt eller själv är mobbad? Känner mig dum som inte gjorde nåt för att hjälpa, men samtidigt vet jag inte vad jag kunde gjort just då.. jag hoppas att det finns nån lärare eller nåt som i så fall, tar tag i det och hjälper honom...Jag klarade hemtentan!! Snyggt, ETT enda fel:). grattis. (kan behövas som pepp innan statistiken kommer tillbaka...)

sen har jag ett problem, eller två. små, men ändå just nu. första är att vi har NCK-uppgiften kvar för förra kursen, som ska in på lördag som vi ska göra i grupp imorgon ,och på "sidan tio" finns inget "fall 6" så jag vet inte vad jag ska läsa.
och andra problemet är att pedagogiken är virrig, det är böcker hit och dit som ska skrivas hemtentor och PM på men som inte ska köpas och inte får lånas. typ;). men imorgon kanske allt klarnar. 

hej på er och njut av solen!!  

SKK

Stenhagen vann, 8-3, om jag inte missminner mig. Riktigt trevlig match och de slipper nu kvala:).
Jag hade dessutom mina nya fina skor:).

Jag glömde helt och hållet bort att jag skulle vaccinera mig 18.45 idag. den där onda sprutan, tredje, som är hemsk. så på så sätt var det bra. men vad dum jag känner mig. dock sa ellen att ssk på sjukhuset sagt att då hon var där (19.15, dvs sista gruppen då hon börjar på W) att enbart 33 av 116 kommit.. så jag är inte ensam dum:)

 

kakorna blev iaf bakade och imorgon njuter vi av sista lediga dagen! hej på er!


5-årsdagen

Idag har jag, enligt hotmail, varit medlem eller vad det heter i hotmail-live i fem år. Dvs den där sidan man kan ha och uppdatera texter, bilder m.m som länkas från msn. den hade jag t.om glömt bort:).

Nu är jag inne på 5e lediga dagen, har varit helt underbart. Fikade med robin o ellen i torsdags och letade present åt klara. fredagen gick åt till att umgås med älsko och sedan gå på pyjamasparty med bastning på kvällen, hos klara som fyllde 25!
lördagen så blev det melodifestivalen hos syster, så jag kan lägga till en melodifestival till i mitt rätt så korta register:). men i år var det faktiskt förvånansvärt bra final! (jämfört med de jag sett. dock tyckte jag det var bättre förut, med schlager i schlagerfestivalen men men..) "det var bättre förr".. ni som firade midsommar hos kaltea 08 (?) förstår:).
igår fikade vi på Kalmars med syster o juuso och sen såg vi bröllopsfotografen på kvällen.

nu ska vi baka bröd och vaniljhjärtan, mums!


tänkvärt

Man köper en förpackning med ekströms jordgubbskräm, på påse. Man häller innehållet i en kopp, ett fint rosa pulver. På med vatten och -vips, så har man en kräm med jordgubbsbitar i...


spring!

ja, vår alltså:).
eller att jag ska börja springa. (snart!)  välj själv.

var ute på långis med hundarna, lovar det är 20 grader i solen.  varmt var det. att jag vart arg på bambi i slutet behöver vi inte nämna nåt mer, jag tycker om han igen:)

nu äter jag lasagne, ska snart plugga statistik, har suttit i solen, blev 40 minuter, konstigt vad tiden går snabbt:).

ikväll ska jag till ellen. vi ska plugga mer statistik, och dricka cider:).

hej på er!

Mora

Vi åkte eget vasalopp igår. Blev nog ungefär 6 kilometer så vi räknade ut att vi hade behövt åka 14 gånger till för att komma upp i 9 mil. Det var superfint väder och hade det inte varit för de lånade skidorna hade nog turen blivit längre.  Jag lånade skidor av en ex-kollega (när jag jobbade i mora) som  väger iaf 10 kg mer än mig. gissa om det var tungt när man inte kunde trycka ner skidan alls..
mys hursomhelst.

idag blir det hemåt igen. lite senare dock, ska se klart på vasaloppet (första gången jag följt det helt. eller ja nästan. pluggar samtidigt och nu bloggar) och sen packa o städa. har vart superväder sen vi kom hit i torsdags! dock verkar våren vara påväg hemma så blir nog skönt att komma hem.

ska bli skönt med vår, även om jag älskat denna vinter. varför gnälla på snön när den väl är här?

veckan blir lugn, dvs få dagar i skolan, enbart måndag o torsdag, men med grupp-PM redovisning, praktiskt prov, hemtenta och statistik-salstenta. men sen är det ledigt i 6 dagar!

börja tentaplugga imorgon... kanske med ellen och cider. hej på er!

Har en känsla av...

Att denna vår blir så jättebra!

Sitter och lyssnar på gamla favoritlåtar. älskar att tänka tillbaka på alla knasigheter! Tittade på systers bilder från bryssel/gent igår, och insåg hur mycket småsaker man glömmer från resor. var en massa som dök upp från nyår 07/08:).

Idag är det PM-opponering, men är det som våra andra seminarier har jag förberett lite för mycket, exemplevis genom att läsa Elins PM;).

Våren då:

*Lund helgen v. 12 med Anna och Em till Johanna!!
*Kryssning till Riga 12 april med Cicci, klas, jonas och hampus
*Liams dop i Länna!
*Kanske en kryssning eller nåt annat bus med Ida och Sara och kanske wille. får se:)
*Ledigt ledigt ledigt, då pedagogiken snart drar igång och inte är så betungande tydligen.
*Förhoppningsvis Curling med Wille, Henke, Maria och kanske Calle och nån mer?

säkert nåt mer som jag inte kommer på nu. Känns iaf hur bra som helst. ja hur bra som helst!

NU ska jag ta en dusch och drömma om den
här  :)

Vi hörs sen, efter skolan bär det va mot Mora. Hoppas på en händelserik fast avkopplande helg:) hej på er!!


Lyssna: Coheed and Cambria - Wake up (acoustic version)