vad alla kan!

http://www.dt.se/nyheter/mora/article683134.ece?pageNumber=7#comments

Intressant att läsa alla kommentarer om "hur" och "varför" detta hände. Personer som aldrig jobbat på McD som försöker beskriva situationen. Jag ska inte säga mer om detta för det ska inte pratas om men alltså, jag kan, efter att hört det riktiga, och dessutom befunnit mig i liknande situationer nätter på jobbet,  säga att jag förstår att sånt händer.

underbara värme!

En sommar helt utan planer. Är inte det fantastiskt? Jag tror att det är min första oplanerade sommar sedan jag började planera mina somrar.. Okej, tunisien är inplanerat, men det blev det ju i mars när det var snö och kallt.. :). men annars så! jag vill mycket, men jag kan inte sätta fingret på vad exakt. Åka nånstans med wille och hundarna, men det räcker med hem eller dalarna. Hitta på nåt med bästa Ida och Sara, en helg eller nåt. och cicci fast hon är ju på öland hela sommaren. umgås med nya vänner här. men nej, inga planer, jag gillar spontantitet.
det framgick ju ändå ur mitt förra inlägg att det ändå aldrig blir som planerat:).

När vi var ute och gick nyss så fick vi en utskällning av en tant för att vi har klövjeväska på Bam (för en gångs skull inte negativt om just amstaffen). när vi försökte säga att han inte var trött pga den utan att han alltid är sådär så lyssnade hon inte. när vi berättade om cesar millans bok slutade hon lyssna helt. typ.
jag blir bara så irriterad, "hon hade ju alltid haft hund och visste allt". men uppenbarligen inte? JA, det är varmt idag, NEJ han lider inte av sin väska (som dessutom är nästintill tom. Cesars hundar bär tiotals kilo i sina!). direkt hon cyklat iväg så började han skutta och jaga grässtrån (ja detta är nåt nytt påhitt!). Kunde hon inte kollat då!?

och så var vi i bredsand idag. Jag har campat där när jag var liten och tycker om det. men alltså jag tror jag hellre ligger mellan lägenhetshusen här hemma på gräsmattan än åker ut dit ensam. tänk att ligga där helt själv som packade sillar med alla dessa fjortisar omrking sig.. oh no! sällskap it is om jag ska dit :)

Nu till tanken med inlägget, värmen. Jag bara älskar det! Och häromdagen tänkte jag på alla som gnäller på kylan, på regnet, på mörkret och allt annat. Om man inte är nöjd här i sverige där vi har bästa vädret i världen, så FLYTTA! de flesta som gnäller, iaf så jag hör, är ju över 18, so what? ta dit pick och pack och dra. det finns andra klimat där ute, jag lovar. Sen är det ju klart att man kan klaga ibland, för så är det ju. men där syftade jag på de där som alltid klagar, oavsett, från -30 till + 30. inte bara riktat till er (oss) som klagar för att det är det man gör. såhär va:

Våren: finns det nåt som är vackrare än när snön smälter, det börjar bli grönt, det knoppas och blommor börjar växa?
Sommaren: Värmen, underbara härliga sol! Flera veckor av värme då livet faktiskt bara leker!
Hösten: Mysigare kan inte finnas än att krypa upp i soffan med en varm kopp te och tända ljus när höststormarna rasar och regnet öser ner utanför fönstret..
Vintern: SNÖ! jag älskar snö. det blir vackert för det första. och tänk på när ni var barn, underbart! dessutom är luften som allra bäst på vintern, härligt kall och frisk.

Ja, en evig optimist. och ännu mer optimistisk över att sommaren börjar på riktigt idag, allsång på skansen kl 20.00! :)


Vad ska jag tro?

Igår mötte jag min granne i trappen. (mycket händer i trappen). Hon börjar med "jag tänkte tipsa om en sak" och jag tänker att nu kommer en utskällning för något. Men hon fortsätter med att säga att vi inte bör ställa våra cyklar i cykelförrådet i källaren, för det är nån som är där och grejar med dom, hon saknade då en skruv till sadeln. när wille sen kom ner hade någon växlat så kedjan hoppade av. alltså?? en annan granne hade just tipsat om att inte ställa cyklarna ute för som blir stulna eller förstörda. så, var ska jag ha den?!

Sedan ringde jag skatteverket på min rast idag. för mina skattepengar har ju inte kommit än. de sa då att handelsbanken av misstag tagit bort en massa konton från skatteverket så de inte kunde sätta in pengar så jag måste till banken och lösa detta. min fråga: Om jag själv inte ringt, när hade jag fått veta detta då?

Sedan hade jag faktiskt nåt att bekänna idag också, en rätt rolig grej. det tråkiga är att jag glömt bort det.. får se om det dyker upp! 


JO, nu kom jag på det (för er som läser är detta ju bara en rad ner men för mig har det i själva verket gått en kvart kanske. Får tacka
Ida för detta, eller hennes blogg, nämligen denna kommentar "den professionella fasaden vi gladeligen visar för andra att se".

Min bekännelse är såhär: Jag satt och pratade med en killkompis för ca 4 år sedan och han frågade vad jag skulle göra efter skolan (jag hade ett år kvar på ekonomi, han hade tagit studenten från nån liknande utbildning ett år tidigare) och jag sa: "jag vet inte, men en sak är säker, aldrig mc'donalds eller typ ett äldreboende" och vad händer? min första sommar efter gymnasiet är jag på Kristinagården i strängnäs och ett par månader senare stämplar jag in på md'donalds. och detta är två av de roligaste jobb jag haft! tänk vad fel man kan ha. Jag kanske inte alls kommer jobba med cancersjuka barn i framtiden så som mitt mål är? Man vet aldrig, men tills dess håller jag fast vid mitt mål..

Hört i trappen

"Ja men en sån där hund var det, 75%amstaff.. och så en.. (tittar frågande på) såndär prickig.. eller randig eller vafan det är"

:)

Midsommar

Hela den här bekännelsegrejen är lite rolig, så jag kanske fortsätter. Iaf en gång till. Min syster bekände just åt mig, i kommentarer att när jag var liten tutade hon i mig att fotsvamp är små miniatyrsvampar som växer på fötterna (undrar om jag såg såna söta små plast-figurs-flugsvampar framför mig då?). Så här är min nästa bekännelse:

Jag och mina vänner har nog alltid umgåtts i väldigt bra kretsar, okej cigaretter och alkohol liksom, men när wille flyttade till strängnäs och började berätta om hasch, marijuana, hb och hit och dit blev jag förskräckt: "vad håller folk på med?". Jag och en vän "E", talade om det här kort därefter för hon hade precis fått veta att ett gäng i strängnäs hon umgåtts med hade liknande saker på gång, eller iaf hade haft. hon var lika chockad som jag. Så vi var alltså typ 18 år när vi fick veta att hasch hör till "vanligheten" även i vår oskyldiga lilla hemstad..


Igår var det midsommar, en väldigt lugn sådan. Picknick på dagen, hemma och bara slappa. På kvällen beslöt jag mig dock för att hälsa på hemma i stränkan  fast jag tackat nej först, så tog en sväng dit vid niotiden, till den årliga midsommarfesten hos kaltea. Var väldigt intressant att beskåda detta helt nykter:). Jag hade väldigt trevligt trots det, bra bordssällskap (sen middag, den hade inte börjat när jag kom..) , Johanna såklart och sedan dans till Håkan Hellström med den fantastiska Oskar Riby som förövrigt är väldigt duktig på att sminka, kolla bara här:
(Bryssel nyår 07/08)

Nu ska jag fortsätta kolla på Desperate, började imorse innan mamma och pappa kom och hälsade på. Haft en helmysig dag med dom, ätit glass, mat, tårta och pratat:)..


"Ballongen är borta" fick jag i ett sms kl 3 inatt av Jesper.. Är detta vad jag tror? En viss ballong.. Måste tas reda på:) uppföljning kommer..

hejpåer!

Berts bekännelser

Nu ska jag berätta något som många av er inte vet. Att jag på senare tid har blivit helt besinnigslöst förälskad i ostbågar är kanske något som vissa vet. Att jag börjat äta dem då och då på senare år först, är kanske något färre av er vet. Att jag var kanske 7-8 år när jag ens fick veta vad en ostbåge är är det nog inte många som vet.

Såhär är det, i vår familj äter vi mest godis (alltså som snacks). Godis finns alltid hemma, i någon form. Chips var något ovanligare när vi var små och köptes en påse räckte den säkert.. ja ett halvår, utan att överdriva mycket. För när vi åt chips åt vi bara lite, sen lessnade alla? (antar jag). Men ostbågar då. Jo mitt första möte med ostbågar var alltså för ca 13-14 år sedan, när jag och en kompis var ute och lekte. Plötsligt säger hon: "kan vi inte gå hem till mig och se om vi har ostbågar". Jag fattade noll. Såhär tänkte jag mig en ostbåge (jag kanske skämmer ut mig nu men..) : Tänk er när man äter vattenmelon, skuren i skivor. När man ätit upp fruktköttet blir det ju en båge kvar av skalet. Så, fast gul trodde jag. Vad detta egentligen var det tänkte jag inte på. Något man åt helt enkelt. Så vi gick från mitt villaområde genom den lilla skogen till lägenhetsområdet i Länna för att leta efter ostbågar. dessa fanns tyvärr inte kvar så jag fick aldrig smaka. När jag sen faktiskt åt ostbågar, eller ens såg dem, det vet jag inte desvärre. Nu älskar jag dem!

Nu har jag bekänt klart för idag, från att ha schyssta låttitlar som rubriker i mina blogginlägg, att tipsa om dagens låt eller lägga in ett citat i varje inlägg har jag gått till bekännelser. Om detta blir kvar det vet jag inte, tvivlar starkt på det. Har nog inte så mycket att bekänna.
Jobbet blev även en höjdare idag, riktigt roligt var det! och till skillnad från förmiddagen så sålde vi mycket på eftermiddagen, när jag jobbade. NICE.

Imorgon: midsommar. Inte hos krillan som känt, tyvärr. hade vart kul att träffa alla igen.  börjarmed tvätt-tid på morgonen, sen får vi se. Jesper lutar det åt.. Hejpåer!


Detta är Livet!

Sitter på balkongen och äter sandwich och lyssnar på härlig sommarmusik 2010.
Har solat en stund, gått en promenad och ätit pannkakor med blåbärssylt som mamma gjort. Just nu känns det som att ingenting kan göra livet bättre! Åt dessutom årets första smultron idag:).

Har gjort i ordning balkongen, så nu är den riktigt mysig. funderar på att lägga upp lite bilder, så småningom... Om ca en halvtimme ska jag göra i ordning mig och gå till jobbet. Dagen innan midsommar = vi säljer sjukt mycket. Hoppas jag. Annars blir jag besviken!

det enda som kanske inte är på topp är att det är tråkigt att missa den årliga midsommarfesten hos kaltea imorgon. börjar ju bli tradition, är alltid riktigt bra, men i år firar jag på annat håll. Hur när och var vet jag inte riktigt. det visar sig.

Ha en fortsatt underbar sommardag allesammans!

Vad har jag missat?

Alltså nu får ni ursäkta mig. Denna "We no speak americano" som är en sådan hit. kan någon tala om mig varför? Hade inte hört den förut (ni som känner mig vet ju att det är ganska långt ifrån min musiksmak) men tog mig tid att lyssna på spotify idag. min första tanke var: vad i hela friden är detta? Har nu lyssnat på den på repeat några gånger och tycker väl att den är lite rolig, men i så fall är väl t ex wavin' flag (VM) mycket bättre? eller, har jag fel? kan vara nåt jag missat.

Haft en slappdag, målat om bänken på balkongen, gått promenader, bakat pizza och sett massa desperate :) Nu ska jag njuta av ett bad, en lugn kväll och för första gången på evigheter somna innan tolv. dock är det lönlöst att försöka ställa om dygnet nu, en veckas kvällspass väntar.

hejpåer!


"Those were the days my friend
We thought they'd never end
We'd sing and dance forever and a day
We'd live the life we choose
We'd fight and never lose
For we were young and sure to have our way"
som jag hoppas vi ses igen...

Nittonde Juni.

För stora delar av sveriges befolkning handlar denna dag om kronprinsessans bröllop. Det är pompa och ståt och glädje. För andra delar av befolkningen handlar det om VM, vuvuzelas Holland-Japan, Ghana-Australien, Kamerun- Danmark och glädje.


För mig och många andra handlar den här dagen om din dag. 19/6 är siffror som vart jag än ser det väcker tankar. det kan vara datumet 19/6, klockan som står på 19.06 eller termometern som visar på 19.6 grader, allt gör att jag stannar upp och tänker på dig. Din födelsedag för 23 år sen idag. En dag som jag antar (vet!) var fylld av den största glädjen som finns. En dag som idag gör att vi stannar upp och tänker på livet. Det är fel, du borde vara här hos oss och fira denna dag. Jag kan inte låta bli att tänka på hur den här dagen hade varit om livet sett annorlunda ut. Jag vet att du hade varit omgiven av vänner och familj, släkt och alla andra som älskade dig. En dag fylld med så mycket av just glädje.

 

Saknar dig vännen och jag kommer alltid att göra, alla dagar, jämt. Men idag tänker jag extra på dig och din familj. Jag tackade just nej till ett arbetspass som inte spelar någon roll alls för snart ska jag plocka ihop en fin bukett med blommor och åka ut till din plats i vår hemby. Buketten ska innehålla gult, det har den gjort sedan första gången och den kommer alltid alltid att göra.

Saknar dig vännen. Another day, another time and place. <3


Pärlemor

Franklyn är med i france-mexico matchen enligt RobbanO och wille. RobbanO har lagat mat åt oss, MUMS! han är ju trots allt kock.

Anledningen till detta inlägg är något jag tänkte på förra veckan men glömde nämna, Pärlemor. Visste ni att det heter "mother of pearls" på engelska. Jag hade faktiskt ingen aning om det men så är det. det lärde jag mig för att jag börjat om på hela DH-boxen:)

Äter jordgubbar och njuter av livet, imorgon kommer delar av familjen på besök, sen kanske det blir öl på kvällen, jesper tjatar:) och lördag blir det till en viss minnesplats, på din 23-års dag <3

nu ska jag snacka vidare med
Ida vi pratar colaglas, MAX, spöken och shopping.
Ha en fortsatt bra torsdagskväll! :)

hejpåer

måndag 14/6 2007

ja, 2007. det är idag på dagen 3 år sen vi tog studenten, som sista på thomasgymnasiet i dess gamla regi... det var en dag att minnas:)

då Jag har börjat om på Desperate Housewives, box 1, säsong 1, avsnitt 1:) underbart!
Bästa är att man kan halvtitta lite medan man tvättar, kollar fb och lite annat. dock har jag glömt massor märker jag:)

På tal om tvätt så har jag låst in någons kläder i tävttstugan. Hoppas denna någon inte blir arg. Kom ner och bokade tvätttid halv 4 (16-20) och kläderna var kvar. så jag avvaktade en timme och ingen hade hämtat dom. så jag låste dörren (här lär kläderna bli snodda annars!) och gick runt och skulle leta efter lägenhetsnumret som stog på brickan. men utan resultat:S. så snart ska jag hämta min tvätt och se om jag får en utskällning:).

Jobbat sista dagen på långveckan måndag-måndag idag, så imorgon blir det "poängjakt", med jobbet i och för sig men det blir nog kul! på onsdag ska jag hämta tentorna i uppsala, kanske gå på ikea och leta efter en jacka..

Nu ska jag ägna mig åt DH.. hejhej!

Bara två tankar om tvättningen: -Det var lyx att förut bo i en etta med torktumlare, har inte förstått hur liten vår torkställning är.
-när jag vara nere i tvättstugan nyss kom jag och tänka på en läskig sak, tänk om denna människa vars kläder jag låste in hade blivit fly förbannad, legat i bakhåll och sen typ hoppat fram med en kniv när jag kom ner för min tvätt. säg inte nej nu, sånt sjukt händer ju. därav bestämde jag mig för att hänga min tvätt i lägenheten. en tröstande tanke där nere i den mörka källaren var att det såg ut som en äldre kvinnas kläder i torkskåpet så jag försökte intala mig att hon inte skulle göra så:).


En vanlig söndag!

Jag är trött idag. Jobbat natt i fredags och igår efter jobbet,, vid 11tiden åkte jag och robban till jesper och stina som firade sina födelsedagar ihop. Vi kom sist och alla var jättefulla. :) blev efterfest hos louise efteråt och sen hem och sova några timmar innan jag började 11 idag igen.
En dag till så är jag ledig länge.

Annars händer inte mycket. jobbar, solar när det är sol, umgås med vovvarna och wille och bara njuter av sommaren!

Ska vi hitta på nåt i veckan, så bara ring, jag är ledig nästan alla dar:).

hejpåer.


http://www.youtube.com/watch?v=THNWVVn9JO0   (Jojjo <3 )

Tentaresultat

JAG KLARADE BÅDA TENTORNA!
Helt sjukt, hade verkligen inte väntat mig detta! Faständ de höjt g-gränsen på den första och med god marginal på den andra också! Jag avskyr när folk skryter med att de inte lägger ner tid på skolan (speciellt då det här är nåt vi ska jobba med sen) men jag måste ju säga att så lite som jag pluggat så trodde jag det aldrig. och jag har inte pluggat lite för att jag inte velat utan för att jag jobbat för att få livet att gå ihop som ni vet.

Så jag känner mig värd det här!

Det ska firas, hela sommaren. Med början.. imorgon? nu?

 

Nattinatt senare på er alla! :)


Post nubila Phoebus

"Non fui, fui, non sum, non curo -- "Jag fanns inte, jag fanns, jag finns inte längre, jag bryr mig inte" (Förkortat till "NFFNSNC" på gravstenar)" 

- Kan någon förklara för mig?


De bästa av de bästa.

Gårdagen tillbringade jag hemma i strängnäs. Det är en sån lyckokänsla som infinner sig när man först möts av skylten "Strängnäs kommun" och "Södermanlands län" och sedan efter några kilometer kör upp på strängnäsbron och ser hela den lilla staden på vänster sida.. det är lycka alltså, det är att komma hem!

Dagen där gick ut på att umgås med två av de bästa, Ida och Sara. Som vanligt väntade vi en stund på sara innan hon var klar, i solen på Idas balkong. När vi väl hämtat sara så käkade vi på stan, hemma, återigen, att äta på Georges. gillar det! hur som helst en mycket god sallad innan vi inhandlade massa onyttigheter på ica. här kommer det tråkiga med denna dag som i övrigt var perfekt. när vi kommer ner på stranden går solen i moln. inget litet moln heller, utan ett tiotals-kvadratkilometer stort grått moln. vi stod ut i en timme ungefär och hoppades, men när solen vägrade visa sig gick vi hem och såg på film.

idag har jag jobbat, drivit med en snubbe i driven. det roliga med den storyn var att jag drev med Max ägare (på andra sidan gatan) om just: MAX.  ja ja.. han skrattade mest när han insåg att jag inte visste vem han var.

Nu är det dags att sova, trött efter att haft två dagars ledigt innan idag. inte van med sån lyx!
Gonatt kära vänner!

 


Strängnäs, Juni 2009


Sommarlov!

Jag har mitt första sommarlov på 3 år.. Och än så länge vet jag inte vad jag ska göra. Det där lät som att jag är stressad över det, men så är absolut inte fallet. Det är bara en sån konstig känsla att efter ett års tid ha helt ledigt. det har inte hört till vanligheten precis. speciellt inte de senaste veckorna då jag jobbat och tentapluggat paralellt. får se om det där lugnet infinner sig snart så jag kan njuta av sommaren!!

ikväll kommer willes kompisar hit och ska spela poker, så jag ska titta på antar jag. känner mig inte så bra att jag bör lägga mig i:). första dök upp nu, så jag ska hoppa in i duschen och göra mig i ordning..!

kommer för övrigt vara konstigt att inte träffa ellen klara och robin varje dag nu. hur ska detta gå? :)Idag är ingen vanlig dag...

Idag säger vi grattis till Wille som fyller 24 år:)

 

Grattis älskling :)