det där med compliance

En lugn och skön göra-inget-dag. Imorse var vi till hundrastgården. Sen åkte wille till jobbet. Jag tog Malte och gick ner på stan till stadsträdgårdens isfestival. såhär såg det ut:
 


Sen åkte vi buss hem han och jag.
Malte väntar på bussen:

Väl hemma gick jag och Bambam ut och busade i snön, helt galen var han:).
Såhär ser dom ut nu:


Igår var en riktigt lyckad kväll, knäet slutade nästan göra ont (till skillnad från imorse när jag vaknade. dans på Upplands var kanske inte bästa medicinen;) först förfest hos Calle och sen vidare till Peppes 25årsfest. Riktigt bra!


ikväll har jag försökt få i bambam hans kortison. compliance = sämst. dvs följsamhet. tex patient som inte vill ta sina tabletter. patient som inte förstår att han måste ta dom. patient som fått dålig info om sina tabletter eller när de måste tas. ja ni förstår. i brist på annat när jag provat massa olika sätt (han spottar bara ut den!) så hällde jag i tomatsås i hans skål och la ner tabletten där. sådärja! 


+ och -

Klockan är tolv och jag har redan hunnit med en + och - lista. i huvudet alltså.

delar av den ser ut såhär:
- vakna kvart i sju på en lördag (man hinner dock med mycket!)
+ solen sken redan jag kom ut kvart över!
- pansaris på bilrutorna!!!
+ jag fick åka bil idag:) (gått till skolan i kylan i veckan)
- red ut, (eg inte med på - men för att ni ska förstå resten!). klämde knät mot ett träd. hårt. jag började gråta för det gjorde så ont. jag trodde det var av (om ett knä kan gå av, det borde jag veta. det är ju jag som pluggar till ssk!). jag kravlade mig av hästen för att gå ut ur skogen (kunde knappt!). skimra trampade på min tå. jag blev arg. mina tårar hade frusit till is på ögonfransarna.
+ vi kom ut ur skogen, jag satt upp igen. vi red en vända, utan stigbyglar för att slippa böja knät. det var sjukt vackert med blå himmel, rimfrost på träden och glitter som dalade ner i solskenet.
- jag kommer hem och det är 17 grader inne. skönt? NEJ.
+ mina tår börjar tina efter en filt och varm choklad.

måste säga att även om - var fler än + så vägde + mycket tyngre. vilken härlig dag!

ikväll blir det college-tema-fest på Upplands, arr av Peppe. Kul:)

Subtilt...

Sitter och skriver lite frågor så jag kan tentaplugga nästa vecka. Förstår inte vad ordet "subtil" betyder så jag googlar. Förklaringen? Ja såhär:

subtil; hårfin, nästan omärklig

(Wikipedia)

Det roliga i det hela är uttalet. SYP. TIL. för mig är inte det  "subtil" utan sup till!

är det bara jag...?


Quizkväll!

Ikväll blir det återigen quiz på smålands. Jag borde kanske ha pluggat USA-presidenter och super bowl-vinnare. lite udda musik också. men jag har inte det. får se om jag överträffar mig själv. förra veckan kunde jag svaret på noll av femton frågor. chansen är liten. ;)

jag har även 210 kr på mitt kort vilket innebä något så storslaget som att jag kan köpa mig något att äte elelr dricka. eller både och. varför jag inte skulle kunna detta, för er som inte vet, så som förra veckan, är att de måste ta på 200 kr och man får tillbaka skillnaden i cash. kändes lite dumt att jag glömt det förra gången och skulle ha en cider, och när killen i baren sa "jag tar på 200" så var jag tvungen att tacka nej till min cider. hrmpf. tur att ellen räddade mig:)

nu ska jag laga lite snabb mat! hejpåer!


Alla Hjärtans Dag

Jag har haft en rätt vardaglig alla hjärtans dag. Wille är väl av åsikten att det finns 364 andra dagar på året som man kan uppmärksamma varandra på och att affärerna tjänar sjukt mycket pengar denna dag på massa krimskrams som säljs. Ja, man får tycka vad man vill om det, och riktigt drastisk är han väl inte. Jag lagade mat tills han kom hem och han bakade till efterrätt:). Jag kunde gärna tänka mig rosor och skumbad och presenter. men det kanske är en tjejgrej! och efterrätt är inte fy skam på en måndag <3
Älskar dig hur som helst :)
Men några 13 röda rosor fick jag inte, som
Cicci :)

Själv tycker jag om alla hjärtans dag. Jag fick choklad på posten av mamma och pappa <3

Nu sitter jag och tittar på Vem Vet Mest? Jag kan faktiskt väldigt mycket om man jämför med vanligtvis, det brukar vara svårt. Jag kanske skulle tävlat ikväll!

Började psykiatrikursen idag. introduktion och psykotraumatologi. verkar mycket spännande men väldigt intensivt!

Introduktionen fick mig att tänka på en sak: om man hör en låt, är det då en känsla eller en tanke om man associerar låten till något?


God Natt på er!


Ledig helg med sool:)

Idag sov jag till halv elva, sen vaknade jag av mig själv. "sov tills jag vaknade", uttrycket som påminner mig om cicci:). sedan följde en 1,5 h promenad och lek i hundrastgården i solen, underbart!

efter det har jag gjort allt det där man inte hinner när man tentapluggar. jag har dammsugit, städat badrummet, torkat golven och nu återstår en månads tvätt som hängt sen tisdags och disken. wei!
lyxade dock till det med en grandiosa-pizza, te och ett vaniljhjärta:)

igår skrev jag då en tenta. eller snarare tre. två gick bra tror jag, en återstår att se! på kvällen ¨åkte jag till sthlm. försenat tåg som blev mer försenat för att en lastbil stog på spåret och hade kört sönder säkerhetsbommarna i knivsta. jag pratade med en trevlig chilenare och kom inte på ord som lövskog och barrsskog på engelska. men det blev en del skratt också. trevligt! 'i sthlm träffade jag madde och vi fikade, länge länge sen sist. var mycket trevligt och mer skratt=).

tåget hem var försenat en timme och jag somnade. vaknade med ett ryck och såg att dom framför mig klev av. vi var framme i uppsala och jag tror de också somnat för tåget var redan fullt av folk som skulle till sthlm. om en minut! snacka tur att jag vaknade, sista tåget till uppsala hade ju redan gått... :)

jag orkar inte klaga på sj. eller på snön. för jag anser att ska man hålla på och klaga så kan man lika gärna sluta göra det och göra nåt åt saken själv!

"trasiga människor har bara en vinge. det är för att man ska bli hel när man omfamnar varandra" får avsluta dagens inlägg. tänkvärt.

Trött huvud och lycklig själ :)

Till er som frågde: Japp, vi har först psyk sen barn/kvinnovård och sen öppenvård, så man är ca 3 veckor på varje ställe. Och till Ida, tack, blev glad över det du sa tidigare om mig och barnsjuksköterskor. sånt värmer söt<3

sitter och lyssnar på söndermarken med winnerbäck och är klar med plugget. har jag bestämt mig för. nu går tentan som den går. eller tentorna! alla 3. jag rör bara till det nu om jag kollar mer på det. usch! håller tummarna imorgon!

efter tentan blir det semla-fika med ellen. på kvällen ska jag till sthlm och träffa madde och fika ige. shit, har saknat henne! men jag tror att allt kommer vara som vanligt ändå.
blev ingen heldag med cicci för hon hade så mycket att plugga. min cecilia kanske lördag istället! man kan hoppas :).

igår kväll var det quiz på smålands, sjukt svårt. men riktigt kul hade vi! ellen och robin. vilka människor:). blev ingen dans på norrlands, det såg dött ut. men vi kör repris nästa vecka;).

blink kommer till europa på turné. om någon är sugen så hör av er!

nu vill hundarna ut och jag är hungrig. huvudet är trött. jag ska inte tänka mer på barn och kvinnor och astma och menscyklar och vätskeförluster. nu är det kväller!


It's times like these you learn to live again
It's times like these you give and give again
It's times like these you learn to love again
It's times like these time and time again



En bra dag överlag! :)

Wake up av Coheed & Cambria i lurarna.

Så mycket plugg under dagen att jag inte minns senast jag pluggade så mycket.

Bestämt att cicci kommer på fredag <3 och troligen fika med madde på söndag!

Bestämde mig för att jobba imorgon kväll. tentaplugget blir lidande men jag blir rikare.

Tre kanon praktikplatser: Rättspsyk, barnonkologen och Flogsta vårdcentral. Hej vårterminen!!

Nu är jag trött (läs helt slut) och ska ta en dusch och sova! God natt!!

This is me av Cecilia Lundberg.

Jag vänder mig om,
hon bara ler
allén är inte så dålig ändå
när du går brevid
och det är så jag säger det..

Jag fick en så fin födelsedagspresent av cicci i fredags. kvällen började såhär, jag skickar sms till cicci "jag är själv ikväll" hon svarar att hennes familj är på middag och hon är alltså också själv hela kvällen, varpå jag tar bilen hem till strängnäs. Skyltarna (de där skyltarna jag tjatar om) "södermanlands län" och "strägnäs kommun" på den lilla bron gjorde sig ännu bättre med lyckan att vara hos cicci snart och "det dom aldrig nämner" av Håkan i högtalarna. Sen väntade en lång kväll av massa prat, onödigt babbel som bara vi två kan och en massa skratt. underbart. och så denna fina present. en bok med en blå rosett runt, "omtankar" hette den. så öppnar jag och där står det "Omtankar. Till Hanna, Min bästa vän"

behöver jag förklara hur det kändes? ingenting spelar någon roll när man läser något sådant. boken fortsatte lika fint med minnen, tokigheter, mina sämsta egenskaper;) mina bästa egenskaper. allt av en av de personer som känner mig bäst.

På väg hem dagen efter fortsatte jag nostalgin och köpte en låda chokladbollar av mannen i rondellen vid Litslena kyrka, så som vi alltid gjorde på väg till Uppsala när jag var mindre:). dessutom får man alltid en på köpet till alla i bilen. jag fick två:)

Jag är så lycklig för jag har världens bästa familj. världens bästa pojkvän. världens bästa vänner. världens bästa husdjur. och världens bästa cecilia.


"jag ser vänner som personer som håller min hand"


Taste Uppsala

"Snöfinga hängde sig för kärlekens skull". Ja det var en kväll 2006 tror jag. Jag hade just färgat håret. Vi tittade på Håkans första dvd i ciccis källare. Julia visade oss vad hon lärt sig om massage. En kväll grillade vi mashmallows i kaminen och kokade choklad på den. eller var det den kvällen? världens bästa barnvakter.
Zoo-apan och den skumma dumma nallen. De bästa.

Ellen påstår att plöja barnmedicinboken på 24 h är som att lösa rubiks kub på en minut. Jag tror jag är beredd att hålla med. imorgon fortsätter tentaplugget igen. (måste ju göra klart det så jag kan träffa Ida nästa vecka. det är min morot denna vecka:)
tenta 2 på 3 veckor. suck. men jag kan glädjas åt att vi fått instuderingsfrågor så jag bara slipper läsa och nöta. och dessutom klarade jag förra tentan. på gränsen, mer än nånsin, men jag klarade den!

i helgen flyttar vi skimra. troligen närmre så småningom. nån som har en bra stallplats kan ju hojta till!

på tv är det svensk maffia. jag blir rädd bara jag hör att det finns såna ungdomar i sverige idag. knappt man vågar gå ut ju, om man ska tänka på allt.

istället för att tänka så ska jag äta aladin-hjärtan och bläddra i min födelsedagspresent från syster, "
Taste Uppsala" trevlig helg och kväll och allt:)


Till minne av Snöflinga



<3 Lilla hjärtat