gaah!

Alltså blir man inte tokig (se mitt förra inlägg) när man först måste skriva "," och inte "." och när man sen gör det nästa gång så får man fel ändå!

Nu kom wille hem så det är slutpluggat, tentan går som den går, hoppas att turen (allt hänger på slarvfel...) är på min sida. 100% here I come!

mmol, spädningar, Kcal, mg/ml osv osv..

Idag har jag:
*Solat på altanen, helt underbart och svårt att slita sig:).
*Installerat Norton på datorn då McAfee har tjatat i veckor om att det gått ut. När jag är klar (efter lång lång tid) säger Norton att min testperiod löpt ut. Gaah!
*Gjort pingpongtestet på lm-räkningen 2 ggr och haft alla rätt (ja om man bortser från att man får fel om man skriver "." för det ska vara "," eller då de avrundar helt galet) och dessutom haft alla rätt på självtesten jag gjort. får se hur tentan går imorgon!
*deklarerat. och ska därmed få mindre tillbaka än vad jag skulle först för att det var ett fel på en inkomst. (inte många hundralappar men ändå)

Nu ska jag ut med hundarna, sedan ta tag o rensa garderoben, det kommer nåt företag hit till berthåga på fredag och hämtar begagnade kläder så jag ska göra lite nytta:).

Igår var det tentaplugg (en kort stund;) med ellen och sedan cider och Buzz, riktigt roligt! Imorgon startar kvalborg för vår del, får se vad som händer..

hej på er!

Liams dop:)

Igår var vi på dop hemma i Länna. Det var lilla Liam som döptes och han var jätteduktig. Allt var jättefint ordnat, ceremonin, mottagningen efter, maten, fikat.. ja allt! Var en riktigt lyckad dag och kul att träffa martina och tomas igen!

Idag har vi sprungit för andra gången den här helgen, vi har börjat köra intervaller med hundarna, som älskar det men är trötta efter, så de sover som stockar nu:).

Var en sväng på IKEA också precis och inhandlade lite grejer till nya lägenheten! Kvällen blir lugn, kanske äta ostbågar sen igår:). det är grejer det!
sen är jag ledig igen, bara tenta på onsdag denna vecka, så träffa ellen imorgon och dricka cider och plugga (det gick så bra sist!), skriva tenta och tagga valborg som återstår innan flytten.

just det, kom på att när vi åkte hem från dopet igår åkte vi förbi en "scrapbook- affär". coolt, den ska jag besöka nån dag!

ha en trevlig söndagkväll vänner!


Liam är stencool i en del av sin present från oss:)

Neccessär?

Nu äre dags att skärpa sig och pallra sig mot skolan. Att det är roligare att sitta hemma med bra musik i spotify och känna sig duktig efter 3 timmars matte? Neejdå va?



Här ser ni 1) Klaras recept på hur man missar en tenta bäst dagen efter, (elefantöl!!!). 2) Världens bästa Ellen som alltid piggar upp och 3) Bevis på att jag tagit mig igenom ett Alias-spel, om jag var duktig på kändisar? Det får ni fråga de andra om...


Calle: Om man ska ut och resa, så vecklar man ut nånting...
Ellen: En neccessär!

 

 


slut på semestern!

Idag har jag börjat dagen med att sola, riktigt varmt, pluggat läkemedelsräkning, vart på vårdcentralen, pluggat läkemedelsräkning igen och sen vart på sjukhuset.

räkningen börjar sätta sig, eller så här, allt sitter utom spädningen som egentligen är lätt, men som de krånglar till i slutet av boken. blir fortsatt rep. imorgon. imorgon börjar även skolan igen... ojoj.

opererade (ska man säga så? det är en operation, men en liten sådan..) bort ett födelsemärke idag och nu har bedövningen börjat släppa och det gör riktigt ont.
armen värker också där blodprovet för att se antikroppar (skol-grej) togs och handleden är inne på en krångelvecka och gör riktigt ont (vilket jag dock börjar vänja mig vid, den krånglar ju ungefär en vecka, minst varannan månad och har gjort detta i 12 år.)

förutom det mår jag bra, och det är jag glad över. haft bland de bästa 12 dagarna i mitt liv nyligen, och imorgon är det nya tag!

det blev plötsligt söndag..?

Gårdagen var inte så aktiv, två promenader med hundarna, för att det måste göras. Annars blev det sova till tio, kliva upp elva, äta frukost, lägga sig på soffan, sova lite till, se innebandyfinalerna (storvreta vann!), gå och hämta pizza, se postkodmiljonären, börja se körslaget och sen förflytta sig till sängen där jag somnade kvart i nio till ljudet av regnet utanför fönstret!

sedan vaknade jag, åtta imorse och har sedan dess undrat om det verkligen är söndag redan? vart tog den 12 dagar långa ledigheten vägen? jo det ska jag tala om: jag ahr gjort hur mycket roligt som helst! så nu går jag in på sista lediga dagen imorgon sen är det dags att skärpa sig coh "lära sig nåt" som ellen sa.

 

- Det enda som finns är just nu.


Fredagen.

Kvällen blev inte som tänkt. Vi hann aldrig till värmlands för vi satt på förfesten och spelade spel. hur som helst hade vi riktigt skojigt!

det blev först hem till ellen och peppa lite, med klara också. efter det begav vi oss till Nygårds där det blev Alias, vilket var mycket kul:). Snyggast var att klara äntligen tog "vanilla sky" på min helkassa förklaring:

 "det är en man som dör typ, och hamnar på ett tak. han ser ut som en ung tom cruise, och sen går han ut på nån gata. den är jätteflummig och titeln heter nåt kort, ett ord på engelska"
Hur hon kunde ta detta är ett mysterium då han aldrig dör, han är på taket en kort stund, det ÄR tom cruise, men inte så ung och titeln är två ord. vi har funderat på detta i typ två månader och nu kom vi på det! men som vi kom fram till, "jag suger på kändisar". schysst inledningsfras.

 

efteråt blev det en drink på norrlands innan de stängde, gick till BJs men pallade inte stå i en kö som inte rörde sig så vi åkte hem.. summan av kardemumman var: lyckat! (utom att vi missade värmlands helt...)


Mina vänner på Folksam

Jag är själv idag för wille jobbar och har hunnit med mycket: Jag har börjat fatta matte-räkningen (tummen upp!!), sett på onödiga tv-program, solat på altanen (snön är inte här iaf) och sen har jag pratat i telefon två gånger med folksam. De verkade förstå att jag kände mig ensam och ringde nog bara därför;).  (iaf den sista eftersom han ringde och skulle prata om samma sak som den första, 1 minut senare)

en annan som jag gillar att prata med är min handläggare på Trygg Hansa, han håller på och hjälper mig att få igenom skadeersättning för min handled och det hoppas jag han kan. Han är iaf hur hjälpsam som helst jämt och han tilltalar alltid med namn på telefon och det gillar jag:).

 

nu sitter jag här, nyss inkommen från solen som gick i moln och badar fotbad. lyxar till det lite när jag är ensam.. det får man! lite senare ska jag träffa ellen och sen är det kanske förfest hos nygårds för att dra vidare till värmlands efter.. blir nog en grym kväll igen med ellipelli o så syster o de andra vi ska träffa ute! :)

hej på er!

 


haha hittade bilder fråna april förra året, grillfest i Mora. Det var en rolig kväll! Saknar vår lägenhet där.

 


Det är ingen vanlig dag...



Idag har Johanna haft sin tjugoandra födelsedag:). Hoppas den varit toppen vännen!


Problemet är löst!

Jag har kommit på en grej: Om man blir sugen på något när man är i affären, så får man inte köpa det (om man är sparsam) för då är det ett impulsköp. Lösningen på detta är att gå hem, tänka "nästa gång jag är på affären ska jag köpa den där saken" och sen går man ner på affären:).

fungerar iaf om man bor 50 m från ICA Väst:)












http://denstarkastestjarnan.blogg.se/index.html Sänder en tanke till Victor och hans familj idag. <3

Grill!

Haft en jättetrevlig grillkväll med blandade vänner! Bland annat syster o hennes kille, ellen, jeppe, nån från willes klass osv:).

Nu ska jag dricka te, sen är sängen välkomnande, börjar bli trött och imorgon kommer mamma o pappa hit och hälsar på. vi ska kolla in nya stationshuset, musikens hus och äta lunch dessa 2 dagar:).

är fortfarande i extas sen i lördags, hade en ruskigt rolig kväll vilken jag hoppas kommer på nytt på fredag, värlmlands väntar:)

 

älskar net on nets reklam med backyard babies:)


Get some colours on!

Niina:
Soffa på valborg kan vi säkert komma förbi en sväng.. :) vi smider planer, men har inte kommit nåvart ändå;)

Gårdagskvällen var riktigt lyckad! Vi började med förfest hos robin och vidare ner på V-dala. Där hamnade jag i mycket bra sällskap på middagen, så bra att vi åt upp T1ornas förrätt för vi inte trodde de skulle komma.. kan tilläggas att de dök upp.. hrm.

efter det var det sångstund i soffgruppen medan dom städade bort middagen, vi T2or vet hur man roar sig!

till sist blev det dans, dock hurrar inte jag för V-dalas musik alltså. Men det blir ju aldrig bättre än man gör det för sig, så det blev bra! ;)

kvällen avslutades med mat på Max och ingen efterfest för de andra var otaggade. nästa gång har jag fått löfte om och lovat vidare. men vi tackar så hjärligt för inbjudan nygårds. 

och sen ska jag lära mig att inte vara så snabb, bara för jag känner igen nån betyder det inte att denne känner igen mig:).  


tjugo år och gasque

Kan börja med att säga: Juuso, du vill nog inte hjälpa oss att flytta då detta sker dagen efter det berömda valborg:). snygg timing va?
adressen kommer så snart vi adressändrar. bör även tillägga för er som undrat, vi söker fortfarande lägenhet i uppsala och hoppas och tror på en sån till hösten, detta är bara en sommarplan:)


Sitter och lyssnar på Angels & Airwaves och taggar gasque ikväll, antar att det är förfest om.. 5 timmar?
Var nyss ner och köpte strumpbyxor nyss på ica, undrar hur de är då man antingen kunde köpa 5 par för 49 eller 1 par för 39.. :)
skulle ta ut en hundring i kassan också men han missförstod mig och tog ut upp till hundra så det slutade med att jag fick betala 3 kronor extra då jag fyllde på busskortet. men dom pengarna bjuder jag på idag när solen inte skiner;).

Cicci fyller 20 idag också vilket är värt ett stort grattis <3 fast hon blir inte gammal kom vi fram till, det blev man vid 30, vilket jag inte tror att juuso håller med om:).

hej på er, nu ska jag kolla kontoutdrag, käka lunch snart o så börja göra mig i ordning så småningom, kommer bli grymt ikväll, så befinn er på V-Dala kl 22! :)

Hemmafru?

Efter många kommentarer om att jag blivit en hemmafru (Bree verkar det mest som), så kan jag tillägga att idag sopade jag här inne. Låter det hemmafru-aktigt? Njaa, dammsuga kanske men sopa? Hur som helt fungerar inte dammsugaren. Och i övrigt har jag inte gjort något hemmafru-aktigt idag, för plugga matte är kanske inte riktigt hemmahörande där? spädning... men om någon vill ge mig ett flott hus och en trädgårdsmästare på Wisteria Lane så tar jag glatt emot:).

På tal om det fick vi en lägenhet i enköping igår, så nu är planer följande: Efter valborg är det flytt, sedan ska vi bo där över sommaren och jobba. jag planerar att jobba dygnet runt i juni för att tjäna ihop så mycket jag får utan att CSN lägger sig i, dvs ca 46 000. Sedan ska jag jobba lite mindre i juli o augusti, ifall att det blir någe jobb under hösten, vill ju inte ha CSN bråkandes med mig nu när jag samlar poäng för att ens ha tillgång till bidraget o lånet i höst. (ni som följt mig länge vet säkert att jag tabbat mig och sökt knasigt så måste nu samla ihop mer poäng under T1 och T2 än vanligt för att få CSN..)

Efter stor efterfrågan (ja iaf av johanna) kommer här ett smakprov på min scrapbook som jag pysslar med lite då och då när inspirationen faller på.



medan jag ändå håller på kan jag bjuda på min och willes egna version av Kicks-reklamen, som jag tycker är rätt löjlig fast lite kul..
 

Nu ska jag laga taco-paj, sen är det fredagsmys och imorgon är det Gasque:) trevlig kväll!!


Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!

Som de flesta nog vet, blev jag klar med hemtentan igår. snyggt jobbat tycker jag, sammanlagt ca 5 timmar med pauser inkluderat!

Idag har jag bakat bröd, bullar och kokoskakor och sen solat på altanen. Tur jag hann det, för nu regnar det..

Visste ni förresten att jag älskar att få deklarationspapprena? Tredje året och även i år pengar tillbaka. härliga tusenlappar!!!


Hemtenta

Imorse gick vi upp halv sju och ut med hundarna innan wille åkte till skolan. sen satte jag mig med hemtentan, så nu är allt klart utom sista delen, handledning, vilken jag tror är en av de lättaste.. skönt att ha den gjord, så går man på fredag återigen in på 8 dagars ledighet:).

Nyss ätit lunch och till efterrätt tog jag några kakor jag fått av mamma och upptäckte då att det på baksidan av dom stod massa söta saker som "I need you", "Like you", "I love you" och "Yes I do" :)

hej på er!


Beach 2010?

Årets löpning är igång och i samband med det startade även magträningen så nu står sit-ups och springa på schemat i veckorna! Vi har även börjat gå 2 h om dan med hundarna utom de dagar de springer med oss, då blir det en en-timmes promenad utöver löpningen. Tungt var det hur som helst idag:) Tacka vet jag ridningen som gav magrutor under mycket nöje!

Jag kom även på en mycket glad upptäckt idag, jag kommer i min klänning som jag köpte våren 2007 fortfarande:). Jag älskar verkligen den, ibland är gamla kläder mycket bättre än nya!

På tal om nya kläder så köpte jag två scarfar idag, impuls eller vad, men de var snygga så! två par skor blev det också. man måste unna sig även om man är student, så till gasquen på lördag har jag nya pjux:D

Här är en låt som jag helt plötsligt här om veckan bara började sjunga på, utan att ha en aning om varför: Fight for this love - Cheryl Cole.


Dessutom letar jag fortfarande efter låten som ger vita stränder och gröna palmer i tankarna, som vi dansade till på sittningen i Lund. Kommer för tusan inte på vilken det är... Billy Paul- Your Song känns fel..

Imorgon är det dags att ta tag i hemtentan som jag ska hämta hos Robin nu...


Påsk:)

Helgen har varit alldeles underbart skön:).

*Torsdag åkte vi upp till Mora för att hälsa på Willes familj. Där tog vi det lugnt och åt mat mestadels.
*Fredag var vi på innebandy, KAIS Mora mot Tyresö Trolle-nånting, riktigt roligt och Mora vann denna viktiga match med 15-9. (påväg mot elitserien)
*efter matchen åkte vi till mamma o pappa i rockhammar där alla utom juuso satt uppe och väntade fast det blev sent
*Lördagen åt vi påskmiddag, mums! sedan väntade jag på mitt påskägg som aldrig dök upp (nån sa nåt om att vi alla tagit med oss våra egna ägg när vi flyttade hemifrån, men senast ett år sen fanns det minsann där...) så jag fick nöja mig med en stor skål godis på bordet istället som gick åt:).
*Söndag var vi och kollade på svanar i Tysslingen, ca 2500 st som rastar där en vecka ungefär innan de ger sig av mot varmare breddgrader (okej, dessa ska till ryssland, så det hade kanske inte med saken att göra...)

Denna sköna helg avsultades med att jag hade min dator i golvet och nu testar att den funkar som den ska, vilket den verkar. :) den laddar t.om fast batteriet fick sig en flygtur! och så kom mitt ägg tvåa i
johannas tävling!

ha en bra annandag påsk!!