Ö-L-A-N-D-!

Ett litet smakprov från Öland. Mer kommer på facebook så småningom :)suck.

på begäran av Emma ska jag blogga om Tele 2. För jag är arg på dom och de har ju nån som läser allt man skriver om dom så jag tänkte (lite mildare och mer kortfattat än vad jag tänker!) säga vad jag tycker.

Så här är det va, ni vet redan hela problemet med mitt mobila bredband och att det inte funkar osv. Nu fick jag veta att bindningstiden inte går ut förrän 26 mars.

min första fråga är: Varför kan jag inte bara få säga upp det nu så jag inte glömmer det (även om jag skulle betala fram till den 26 mars.) Nej, för jag måste återkomma den 26 december. och JA! det är ju en röd dag. så då dröjer det ytterligare för jag lovar att dom har stängt då och lite till.

min andra fråga är: varför kan man inte bara få säga upp det ändå. det FUNKAR ju inte. och jag anser att när man bor mitt i sveriges fjärde största stad så SKA man kunna räkna med att det funkar.

men det är ju bara vad jag tycker.

i övrigt är jag oftast ganska nöjd med dom. det brukar kunna funka bra. och ganska ofta är personen man pratar med trevlig. det är ju inte deras fel att bestämmelserna är som dom är. och så säger jag för jag är en sån där person som inte kan säga nåt ont utan att tillägga nåt bra.

Ha en trevlig dag allesammans, även ni på tele 2!

Var ska vi sova inatt? Jag har en hund som är katt.

Haft en så sjukt grymt riktigt bra vecka nere på Öland att vi bestämde att jag ska hinna ner en vecka till i sommar. troligen sista innan skolan börjar. Vi kan sammanfatta veckan med orden: Spontanitet och regn.

Det är allt ni får nu. Snart när jag orkar kommer bilder. Ska bara lägga in dom på datorn mellan jobbpassen som drar igång imorgon igen. Men först ska jag ta igen all förlorad sömn. och det är mycket.


apropå rubriken. det är nya texten på "var ska vi sova inatt". tänk vilka härliga människor som finns!


en snabb inblick...

... för er som inte har ett lika bra jobb som jag!

Idag fick jag ÄNTLIGEN en korrekt reaktion på mitt uttalande om amarillo. Alltså, ja Ida var ju först. men på bloggen och inte face to face. jag tog återigen upp ämnet på jobbet och äntligen! Anders, en kollega, 50+, hade den enda korrekta reaktionen på det här. "Va!? vad säger du! Då är det ju nästan perverst!" tack!

 

I övrigt har jag också haft en väldigt bra jobbkväll. Vi har testat om nektariner mognar snabbare i mikron, vi har etablerat "om sanningen ska fram" som favorituttryck, jag har gett ut en gåta som patienter och personal funderade på i en timme innan en löste det och så har vi skojat och skrattat om mycket annat :). en riktigt bra kväll helt enkelt!

nu ska jag hopp i säng, en tidig morgon väntar. sen väntar något fantastiskt: öland en vecka med cicci <3


Lyxlördag!

Ikväll är det lördagkväll. Wille jobbar. Robin jobbar. Ellen jobbar (?). Cicci är på öland. X antal vänner är hemma i strängnäs. Ja, ni förstår. jag skulle kunna fortsätta min lista men så roligt ska vi inte ha.

Istället har jag spenderat min lördagkväll ute med hundar, på Ica och handlat färdkost till Öland på tisdag, i badet och dessutom lyxat till det med en pizza! Nu sitter jag och äter marabou och smågodis från haribo med bra musik i spotify. Ibland är väl livet alldeles för (precis lagom) underbart!

I övrigt så jobbar jag mest. Eftersom jag har fixat om mitt schema lite har jag hittills i sommar i princip kört 6-7 dagar i sträck och sen istället varit ledig 5-6 dar. Alldeles fantastiskt om ni frågar mig! och eftersom min underbart roliga och troligen den bästa existerande, chef myntat en ny innerbörd för semester så är ju det minst sagt semester att vara ledig i 6 dagar. Jag har ju princip semester ikväll. Jag menar jag börjar ju inte förrän 13 imorgon!

på jobbet har vi i veckan ritat teckningar till vår nya biträdande chef som börjar på måndag (han måste ju få känna sig välkommen!) musik-quizat om och om igen och ätit tårta, lyssnat på 90-tals pop/trance/dance (whatever!) tills jag hållt på o bli tokig och bara umgåtts. Jag är ju dessutom lyckligt lottad som får gå därifrån varje kväll och sova hemma i min säng innan det är dags för nästa jobbpass, om det mot förmodan skulle bli långtråkigt. För det kan jag lova att jag skulle tycka, inlåst. Ja. Lyckligt lottad var ordet!

Nu ska jag spela schack. Har ju en del att leva upp till! ;) Och jag ska ju dessutom i en vinnarskalle innan sommaren är slut :)


Amarillo

Jag syftar inte på min favoritfärg på spanska när jag skriver rubriken. Fast jag är rätt hundra på att ingen trodde att jag skulle skriva om gult.

utan såhär va. Eric Amarillo. Är jag den ENDA i världen som missat (nej inte om sanningen ska fram. alltså låten. fats det förstod ni ju. förvirrande titel). att han är FYRTIO bast!?
När han klev in på allsång på skansen (Kanske jag som är 40? :P ) trodde jag att jag skulle få se en blond kille, rufsigt hår. lite påminnande om erik saade. tror ni jag höll på att trilla ur soffan eller? jag tyckte genast lite mindre om låten. om jag nu kan kalla det att jag tyckt om den nån gång. han är ju typ gubbe. nej jag vill inte ligga med honom... även om jag inte ville det innan heller men.

det var bara det jag ville fråga världen ikväll.

Journalgrodor

Gick in på Emmas fb-sida för att kolla nåt och såg då sidan "journalgrodor" som hon gillat. Här kommer dom som jag skrattade högt åt (och jag är inte en som ofta skrattar högt för mig själv!)


Patienten reagerar kraftigt mot hästar med hosta.

‎88 år och barnlös, klarar sig utan hemhjälp och rollator , barnbarnen hjälper till vid behov med både städning och tvätt

Väldigt upptagen pt vill ha en ny tid mellan kl 10.30 och halv elva

Patient tål inte sin katt. Troligen transvestit.

Patienten bor i Enköping. I övrigt väsentligen frisk

Patienten vaknade av att han tappat vänster arm

Hustrun badar naken(maken) 1 gång i veckan på servicehuset.

Patienten upplevs inte som helt klar och adekvat. Ligger och pratar för sig själv. Utstöter små djur. Dock ej själv medveten om detta.

Patienten funderar på självmord. Patienten sköts av överläkaren.


What are words?

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

And I know an angel was sent just for me
And I know I'm meant to be where I am
And I'm gonna be
Standing right beside her tonight

And I'm gonna be by your side
I would never leave when she needs me most

What are words
If you really don't mean them
When you say them
What are words
If they're only for good times
Then they don't
When it's love
Yeah, you say them out loud
Those words, They never go away
They live on, even when we're gone

Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
And I'm gonna be here forever more
Every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most

I'm forever keeping my angel close


Chris Medina- What are words


It's times like these...

Jag känner lite av pressen att slänga in ett nytt inlägg. det har gått lång tid sen sist. jag gör som jag brukar då, bilderna får tala!

STRÄNGNÄSFOO FIGHTERS 22/6

 

MORA 27-30E JUNIBildmässigt har det inte hänt mer men jag vet att jag har jobbat en hel del, i dag t ex åkte vi ut med jobbet och plockade jordgubbar. massa jordgubbar. missförstånd i kommunikationen, så nu har jag massor hemma både i frysen och kylen. trivs mycket bra på mitt jobb och är väldigt nöjd med hur sommaren blev jobbmässigt!

Nu ska jag hoppa in i duschen och hoppas på att det svalnat något inne när jag är klar. imorgon väntar tredje dagen i mitt jobbmaraton som är slut för en 5 dagars-ledighet på onsdag!

på återseende :)