en saknad.

Mitt i mitt plockande i gamla lådor fann jag mina gamla dagböcker. jag kommer nog aldrig sluta skriva. här på bloggen är det så mycket som inte kan nämnas. som inte får nämnas. de innersta tankarna och känslorna. jag skriver mer sällan nu än då, men kanske när jag har mer behov av det? sådant som inte går att uttala i ord för att den som lyssnar skulle inte förstå. dels för att bara en själv förstår sina egna tankar till fullo och dels för att det som tänks inte går att ge rättvisa i ord.

jag valde att bläddra i en speciell av böckerna, en fluffig, lila med nalle puh. från 2003. varje blad nämnde den en viss händelse, en saknad så enorm, som jag fortfarande har. en ung människas alldeles för korta liv. jag vet att jag fortfarande saknar, att jag kan känna sorg och tårar kan rinna. men att läsa det, mina egna ord och tankar från precis efter, det var omtumlande. det var hoppigt och hattigt, jag kunde som jag sa, inte sätta tankarna på pappret ordentligt. men det var äkta. sidorna var fulla med hjärtan, kors, ord och längtan som talar för sig själv och påminner.

när jag läser så återvänder jag 7 år i tiden. vi är i samma ålder allihop för då är du inte borta. tårar och leende samtidigt.

jag kommer aldrig att sluta att förundras!

"när ni tittar på den här i framtiden vill jag att ni tänker på mig och varandra" :)


Att vilja!

Jag vill beställa några grejer från HM-katalogen jag ratade igår. eller ja, färgerna. men jag har öppnat den nu, kollat igenom noga, trots att jag skulle vänta tills hösten kom. men sen resonerade jag med mig själv att när hösten väl kommer är det lite sent att öppna höstkatalogen. så jag tog den en regnig dag som denna. och hittade en del saker jag vill ha.

Jag vill beställa från cdon, fortsättningen av min greys-samling. fortsättningen av min desperate-samling. om jag bara hade råd med sådant.

Jag vill fast vill inte gå in på skolans hemsida och se om nåt nytt kommit upp. det är som med höstkatalogen, det är som ett slags erkännande för hösten. dumma tankar, det är en MÅNADS lov kvar! jag kan vänta.

Jag vill gå ut på långpromenad i regnet.  (och ska).

Jag vill ha mer åska, sitta på balkongen hela kvällen och mysa:).

Jag vill träffa mina älskade vänner snart igen!

Jag vill en hel del. som tur är de flesta av mina viljor lätta att uppnå och gratis (i princip iaf). tänk om allt skulle bero på pengar!? det räcker med allt som redan gör det.


igår kollade jag genom en massa saker i en gammal låda. hittade en rolig grej som emil skrivit på juldagen 05 som avslutades med glad midsommar.  kommer ihåg när jag fick det, så jag var tvungen att skriva det till honom vilket slutade i en glad påsk hälsning tillbaka.

läste även fina saker från min älskade skumdum<3. alltid min cicci!

gamla lådor är bra saker. små urklipp, bilder, texter, saker. allt som påminner om en egen tid eller händelse. Minnen kan vara något av det bästa som finns? eller har jag fel?


att tycka om eller inte?

Jag tycker väldigt väldigt illa om snorungarna som inte kan fatta att dom inte ska leka vid våra cyklar. varför förstör dom inte sina egna istället? jag hotade att ringa polisen idag. less.

Jag tycker illa om alla falska idiotrykten om diverse hundraser och de blickar jag får när jag går med bambam. för att inte tala om de som undrar "hur fan kan ni ha en såndär hund i stan" fast hennes hund är den skälliga, dragiga.
Jag mötte en säkert 80 år gammal kvinna här i veckan och till och med hon fattade att det aldrig beror på hunden utan ägaren. alla har väl fattat att barn inte föds elaka, det är något i deras omgivning som gör dom som dom blir (exempelvis dom ungar jag är så less på. egentligen tycker jag mest synd om dom). för att citera en av världens klokaste människor: "oftast är det ägaren som har ansvaret- inte rasen och inte hunden. alltså kan nästan vilken hund som helst bli en trevlig och lydig kompis, även om den tillhör en ras som anses vara "aggressiv" till sin natur. kom ihåg att aggressivitet inte är ett naturligt tillstånd, det är ett symtom på obalans. det handlar om vilket förhållande som råder mellan hunden och hans vänliga-men-bestämda och kunniga flockledare"  ur "Cesar och hans hundar" av Cesar Millan.

Jag tycker inte ,om höstens mode. beige, grå, svart, brun, nån enstaka röd. färgerna är väl okej. men jag är inte överförtjust i själva kläderna i höstkatalogen från HM.

Jag tycker inte om att jag har 6 dagars jobb framför mig och sen ingenting alls. ledigt är skönt och jag behöver det för att orka ett skolår till. men på nåt vis gnager det där med pengar. jag tycker inte om pengar.

jag tycker om Lady Antebellums låt American Honey. och det faktum att jag tycker om den får allt jag inte tycker om just nu att verka fjuttigt. en sån magisk låt som jag ska njuta fullt ut av nu, denna underbara sommardag!


en Ida-Hanna-dag!

En såndär bra dag som bara går att göra med riktiga vänner.
Idag har jag tillbringat dagen med Ida i eskilstuna. Åkte först hem till strängnäs och hämtade upp henne sedan fortsatte vi till Tuna Park för shopping. Jag köpte tygtejp till wille och hittade sen faktiskt två tröjor. Utan att tänka på priset köpte jag dom, för annars hade jag låtit bli, man är ju student i grunden nu, även på sommaren. I kassan säger kassörskan: Om du handlar för 52 kr till får du en till stämpel. jag: "ja fast det spelar ingen roll för det kommer ta mig tio år att få bonuskortet fullt ändå" hon: "är du säker? köp strumpor, trosor? nånting?" jag: "nej det är lugnt, som sagt så kommer det ta så lång tid ändå att få ihop alla stämplar." hon ger sig inte utan säger: "ja men då måste du ju handla för 250 kr för att få en stämpel nästa gång ändå" jag: NEJ TACK, det är bra, jag behöver inget mer.

först tänkte jag faktiskt ta nåt mer, men som hon tjatade så nej. men som jag och ida sa, nu kunde vi typ.. fika för dom där pengarna. det var dagens ekonom.

på tal om handla har jag glömt säga att min klänning från asos kommit. jättesnygg!! lite för tajt dock men det får gå, den är ju ändå stretchig. storleken är dock 4 cm smalare än en klänning jag har hemma i samma storlek.. konstigt såntdär! den ska hur som helst användas flitigt!

Nu kom Bam hem i full rulle när han hörde att hans matte kommit hem också, helt galen liten vovve det där:D

sen gick hur som helst jag och ida på bio efter att ätit på sylvia, nere vid ån. det blev klara. det är en såndär film som jag bara tror att jag kan gå på med två av mina vänner, ida och cicci. en film som man inte behöver tänka, inte vara rädd, inte ledsen. bara titta på. en barntillåten film om en tjej som får en häst. underbart. man var som 12 igen:).


påtal om cicci skrev hon till mig igår: "hanna skicka hit stövlarna" jag: "skiner solen?" en intern grej om en fin sång som cicci skrev en gång <3. men den här gången var hon seriös. på öland spöregnade det. här är det kallt idag, ja kallt faktiskt. nu ska jag dricka te med wille. kanske blir mer äventyr för dagen senare, den som är vaken får se:). hejpåer


gamla goda tider men Idisen <3

Vad heter det med frukost, lunch och fika? Brunchika?

Idag började jag dagen med att åka till Strängnäs, det känns så hem även om jag inte bor där längre! När man först kommer vid lilla bron där kommunen börjar och ser "Södermanlands län" och "Strängnäs kommun" skyltarna(vet att jag nyligen nämnt detta!) där det i princip i vår familj är obligatoriskt att vända sig åt vänster för att se om det sitter nån fågel på den lilla stenen i vattnet. Sedan kommer man upp på vår maffiga strängnäsbro och ser den lilla, vad som ser ut som byggt av lego, staden breda ut sig på vänster sida, då är man hemma!

Åkte ut till Johanna där jag mötte upp Martina och Liam. Inne hos johanna väntade även Anna och Em :). Blev frukost med te och frallor, efter det hembakta blåbärsmuffis och massa tjejsnack! Kul att se tjejerna igen!

Nu har jag en hel drös grejer som väntar, får se vad jag orkar, det är städa, diska, plocka undan, sätta in foton i album, vika tvätt, betala räkningar och packa ner ännu mer grejer som ska in på second hand. tycker inte om att städa o rensa ur grejer, men jag tar mig i kragen och försöker intala mig själv att allt går inte att spara på, när det ändå knappt används. Så ja, jag har att göra, bara för man är ledig betyder det inte att man behöver vara sysslolös!

Idag är det mycket svalare än det varit på hela sommaren, bara 19 grader ute! Så jag passade på att kolla erbjudande-mailet från fritidsresor som påminde om att det är kort kvar tills vi åker (även om jag nästan väljer att inte tänka på det då det betyder att sommaren är slut, eftersom vi åker sista veckan innan skolan!) och där stod det att det är ca 31 grader i medeltemperatur på dagen, 22 på natten och 26v i vattnet och 31 regnfria dagar i augusti! TOPPEN!

Nu ska jag sätta igång med min todo!

Här kommer systers och juusos Da Vinci och tjejerna + Liam!


Leeds-festival!

Nu har jag samlat på mig grejer i tre dagar som jag ska skriva om men inte orkat, hunnit eller bara glömt bort.

Jag har nu jobbat klart veckans 19-02 pass vilket känns väldigt skönt. dock var tre av fyra dagar rätt bra, rent besöks-mässigt. enbart igår var en fylle-dag med idioter som är otrevliga. då sålde vi även en femma mellan tjugo i och tjugo över två, så det var drag! annars var det som sagt helt okej. i tisdags hände en konstig grej, en glass försvann helt spårlöst, vi var fem som iakttog den och ändå var den borta helt plötsligt. påminde om han QP-killen i strängnäs som försvann utan att ta med sin mat...
Sedan stog jag och diskade brickor. 120 stycken på rad. kan säga att det var en rätt bra hög. jag hade så lite att göra att jag räknade ut att en disk tar 1 minut och därmed tog detta 12 minuter + lite tid att stoppa in och ta ut.

när jag kom hem fick jag en kram av Bam. Jag menar en livsfarlig amstaff som kramas! på tal om det var vi i uppsala igår och möter en tant (kärring) med en rätt stor hund som börjar skälla och dra och hoppa efter bam så hon knappt kan hålla den. vi går en liten omväg för att underlätta för henne, medan Bambisen går jättefint brevid och bara tittar. vad säger hon då? jo till oss som klarar av vår hund och som går som en ängel skriker hon "hur kan ni ha en sån där hund i stan??" SKOJAR DU om jag blev arg!

igår i uppsala då, vi tittade på en lägenhet. andra hand i och för sig, men den var fin och hon vill hyra ut minst ett år, upp till 3,5! Riktigt mysig:). Nu ska hon bara söka tillstånd för andra hand, för tydligen måste man veta vem som ska hyra av en om man ska ansöka om att göra det.. weird. hoppas på att dombron är snabba nu bara! Så om ni vet nån som vill ha en lägenhet snabbt i enköping, så hojta till!

sedan åkte jag hem och skulle jobba efter mysig lunch vid ån med wille, syster och juuso i uppsala. när jag kommer ut så har nån snott min cykelsadel! VEM gör en sån sak? så himla onödigt. den var dessutom sprucken i sömmarna.. ÅHH!
Jag tog bilen till jobbet och jobbade med bästa ida:). att ta bilen innebar dock att jag fick åka hem, i bilen, klockan två när jag slutade. hem och sova (blev dock väckt av telefonen direkt) och upp och hämta wille kl 6.. sen hem och sova igen.

När jag kom hem och precis hade lagt mig ringer Emil och undrar varför jag "av 24 timmar på dygnet alltid hör av mig på natten". förklaringen är ju att det är då jag är vaken pga jobbet. :) vi pratade om allt möjligt i en timme, riktigt kul:). Jag vill dessutom på Leeds-festival som vi pratade om, kolla här: Blink 182 (som vi lovat gå på innan vi dör!), paramore, weezer, motion city soundtrack, Guns 'n' roses, Lost prophets, NOFX, bad religion, band of horses, Alkaline trio, streetlight manifesto (som var grymt förband till reel big fish typ 08) osv osv.. OM man vill gå!?

nu ska jag ta in min dator från balkongen, riktigt skönt här ute med duggregn som luktar gott:). stänga av motion city soundtrack från spotify. ta en dusch och sen se vad dagen har att erbjuda för nu är jag fit for fight efter en konstig sömn inatt. hejpåer!


jag och bambam:)


Lillsidan..

Till Ida: Jag vet hur du kan göra, du kan trycka på "print" och så kan du plocka fram en burk och lägga ner pappret med inlägget i, så har du löst det:).

Ikväll vill jag inte jobba. Att jag tog på mig denna 19-02 tyder ju på att jag inte tänkte efter. Fast jag ska ju ändå jobba samma imorgon också precis som de två kvällar som gått så det var väl lika bra. men jag har lite av den där känslan (inte den där "när allt känns så bra") utan den där när man gör sitt, man hittar på saker att göra och pyssla med och befinner sig i sin egena värld mellan 19 och 02. eller iaf 22.

Jag hade tänkt att lyssna på en riktigt bra låt, men som vanligt när det gäller att öppna skivor så krånglar min dator. låten heter 1,618 och är gjord av ett band som hette Dahl när de fanns. En vän till mig som spelar trummor och jag älskar låten. den är så fin att den borde finnas på spotify:).

nyss var jag och lämnade lille malte på stationen med willes mamma. han ska tillbringa nån vecka (jag vet inte exakt vad som är överrenskommet?) i dalarna och semestra. kommer sakna pajasen!


för övrigt tycker jag inte alls om att gå hem från jobbet på natten längre. jag har tyckt att nätter är mysiga att gå i på sommaren, men aldrig mer själv i enköping alltså. sjuka idioter som misshandlar massa tjejer! nej jag springer i princip metrarna från bilen till lägenheten. eller smyger. vet inte vilket som är bäst. Men så bor jag ju på Lillsidan också....

För här på lillsidan händer en hel del. "fortsätt gå bara fortsätt gå!", "nej vi ska bara dra ut tänderna på honom", cykelstölder, inbrott mm mm. Kanske dags att få tag på en lägenhet i uppsala snart! :). fast det kunde varit värre. det kunde varit övre lillsidan. eller romberga.

Nu kom skivan igång så nu ska jag sjunka in i en av världens bästa låtar!

"När allt känns som en bra idé!"

Jag har vart på semester, dalarna och rockhammar. minisemester. Bara tagit det lugnt och haft det skönt. två saker slog mig medan. America (razorlight), det må vara världens bästa låt. fortfarande! helt otroligt vilken känsla den har. nummer två: overdrive, med Ola. jag var helt säker på att låten var gjord av typ en pop/rock grupp från kalifornien, eller nåt. när dom sa ola trodde jag det inte förrän jag hörde det på radion en andra gång. skumt!
igår blev det en julikväll som nästan bara julikvällar kan bli. Vi käkade nere på stan, sen hängde vi hos en av robbans vänner tills de skulle ut på star lounge. för mig, ida och jesper avslutades kvällen hemma på min balkong, djupa samtal och roligare ämnen blandades under natten.
självklart skulle det bevisas att robban väger mindre än mig och ida tillsammans så gungbrädan var ett faktum! bildbevis togs och leken slutade som vanligt med att nån gjorde sig illa.. inget mer om det:).

 

 

nu är det Foo Fighters i väntan på Ida och Jesper. Vi ska tillbringa ytterligare en julikväll på balkongen med nån öl och snack om allt mellan himmel och jord.

och detta kära vänner är ett riktigt bromsbett, innan ni börjar klaga om dom små prickarna som knappt syns:)

avslutar med visdomsorden "man gör det, för det är när allt känns som en bra idé". så sant så sant. fick för övrigt ett sms i natt som gav glädje, påminnelser om gamla tider, precis som låten jag dedikerade till detsamma i förra inlägget.


Semester!

Haft två riktigt bra kvällar på jobbet, kul!

Blev ett kort inlägg till innan vi åker, för jag måste bara nämna Lady Antebellums låt Need you now. Fantastisk. Den är så.. påminnande och verklig om en tid som varit!

Så semester it is, två veckor nu, eller nåt. det visar sig då det inte är regelrätt semester utan bara icke schemalagda dagar, så får väl se om det blir nåt jobb nästa vecka kanske, men inte nu och inte mycket! Ledighet, här kommer jag:).And I wonder if I ever cross your mind
For me it happens all the time

1, 2, 3..

Fanta och Rosé it is Ida! Kanske i verkligeheten snart också, nästa fredag? Gogogo:)

Vaknade nyss av malte som hoppade upp på mig. Nyss.. undrar när jag sov så länge sist, det är galet ju. halv två. jag kan i och för sig skylla på att det var tredje natten jag jobbade och har de andra dagarna gått upp tidigt för att komma i säng tre.

Moln var det hursomhelst utanför fönstret så det blev frukost, snart promenad med hundarna så de klarar sig tills wille kommer hem, sen kanske lite DH innan det är dags för sista arbetspasset på minst en vecka!
Hade dock en väldigt rolig natt igår, underbart gäng som jobbade sent:).

nu ska jag sätta fart, imorgon ska det städas, tvättas, diskas, vattnas blommor och packas för på söndag bär det av mot dalarna och sen rockhammar. hoppas bara att väderleksgubbarna har fel som lovat varmast här hemma och åska i mora..! annars åker jag hem! ses nästa fredag vänner! :)

jobbjobbjobb. eller?

Jag är ganska trött på en grej. Nämligen jobbet. Inte jobbet i sig, men det faktum att jag inte får några tider. Jag är "oregelbundet extra-anställd" för att jag pluggade när jag började i maj, så det var ju bästa lösningen för bägge parter, då det inte finns någon skyldighet att ge tider/ för mig att jobba, och det var ju bra, jag hade ju inte alltid tid. MEN, ni minns väl alla hur jag jobbade då ändå, jag fick ut över 8000 kronor för maj, detta med två tentor att plugga till och dessutom på två veckor. Det här måste ju helt enkelt, då jag inte var schemalagd mer än typ 3 dagar, betyda att jag ställde upp? ja, varje gång telefonen ringde tackade jag ja till ett arbetspass, dels för att de behövde hjälp, dels för att jag behövde pengar.

Nu då, jag pluggar inte i sommar, jag ställer upp jämt när de ringer (sagt nej en gång sen maj och tro mig, de har ringt!) och jag ber hela tiden om mer tider, för att jag behöver pengar! Att låna 6000 i månaden (som dessutom inte kommer under sommarmånaderna) är ingen rolig känsla, jag vill tjäna mina egna pengar nu när jag kan. Nu har schemat för ytterligare en vecka kommit ut och ja. jag fick inte en enda tid. en enda!

jag må vara grinig och sur nu, men jag har ju bett om att så få jobba dygnet runt, och svaret har varit "När semestern kommer, det finns inga tider nu". men när kommer den där nedra semestern då!? jag trodde då det var juli! det finns tider att plocka, faktiskt alla dar utom en den veckan. men dom är på 4 timmar i snitt och jag hatar att behöva plocka såna, att vara på jobbet varje dag i fyra timmar för att få ihop en anständig lön. jag vill jobba som alla andra. jag vill vara ledig några dagar i veckan och jobba resten. att jobba 4 timmar tar ändå upp hela dagen då man ska äta, byta om, cykla/gå dit, jobba, cykla/gå hem, äta, duscha.
och att plocka egna tider kan ju ses som en förmån (det är det väl egentligen, men nu är jag på gnällhumör!!) men då har jag ju ingen att klaga på när jag får jobba dumma tider och aldrig vara ledig med wille!

eller också skiter jag snart i detta och är ledig och fattig och solbränd resten av sommaren!