sommarens sista dag.

Jag minns inte när jag skrev senast men jag antar att det var innan Öland nr 2. Toppentoppentoppen vecka. Jag och Cicci ler på varenda bild :). Det är det som är så bra med min bästa <3
jag kan köra en bildupdate sen. imorgon. eller i helgen.

det är iaf enligt kalendern sommarens sista dag och det kan stämma. jag solade imorse. sen gick jag ut och gick och det var lite sol och lite moln. sen började solen skina och regnet falla. typiskt svensk sommar. nu kan det bli höst då antar jag. eftersom man inte får välja.

skolan har dragit igång och det är redan mycket.. men inte bara plugg, utan kul också. ikväll blir det orvars och sen kanske ut. eller snarare in genom nästa dörr, för det är norrlands på tal isf. ska bli kul, allt blir liksom som vanligt på hösten igen. fast på ett bra sätt!

vi funderade mycket på öland. mycket på det mesta. killar. känslor. pengar. ja det mesta. skrattade när jag läste det här idag, för det påminde om mig och cicci när vi diskuterade hennes 400 kr och mina 200 kr.

"ovanliga yttringar av vanliga sjukdomar är vanligare än vanliga yttringar av ovanliga sjukdomar"

trevlig kväll!!
på toppenhumör-musik

Idag var jag med jobbet till Bålsta igen. Inte heller denna gång gick ditresan helt felfritt. Denna gång slutade det med taxi (som vi slapp betala som tur var!) efter 45 min väntande i vad som var läskigt likt en höstmorgon.

Väl där blev det faktiskt en bra dag, pluggade lite lm-räkning (såg att de lagt tentan 2 dar efter vi börjar!), gick en sväng på bålsta centrum (charm-killen på cafét jobbade inte) och fikade. Så trots lång dag igen, var det väl värt :)

nu har jag badat malte så att han ska vara fräsch när han raggar ölandsbrudar nästa vecka. han är dock inte lika nöjd som sin matte med regnskogsdoften på balsamet... ;)
rätt sur med andra ord.

pratat med bästa cicci också. om 5 dagar får vi prata hela nätterna igen över våra dumma tankar och känslor som vi aldrig tycks få någon ordning på. för det är det hon och jag gör. jämt.

för övrigt påminde fb om "on this day in 2009" igår om att det var kvällen när Jossan härmade svampbob. den videon finns på min fb nånstans. väl värt att kolla in igen ;)

nu ska jag ta lite kväll så avslutar med några låttips för att det var länge sen. de är inte nya eller så, så förvänta er inga såna under, utan det är de som gör mig mest glad just nu. på toppenhumör!

1. The galway girl- Sharon Shannon
2. Outcast- Timo Räisänen
3. The moment I met you- Vincent
4. Gives you Hell- The All-American Rejects

Lyssna och njut!


Café i Bålsta

Ja alltså jag förstår mig inte på min telefon när det gäller att blogga. annars funkar den hur bra som helst, men då strular den bara!

tillbringade två timmar på fiket, vilket jag tror kan heta "jonas finka". är inte helt hundra. här tog de verkligen hand om sina gäster. de pratade med alla som passerade, oavsett utseende, kön eller nåt annat folk brukar bry sig om, de gav extra chokladsås till barnens bakelser, de skojade med gästerna, de höll rent och snyggt med ett leende på läpparna och de hade riktigt bra service överlag. 5 av 5 poäng, helt klart!

dessutom kände jag mig extra uppvaktad då de pratade med mig i två timmar, så fort det var lugnt. de bjöd mig på te som inte ingick i priset. de bjöd mig på en extra kopp te och inte bara påtår. de lånade ut ett paraply när jag skulle gå i ösregnet och de bjöd på Mer när jag kom tillbaka med paraplyet. Snacka om att känna sig synlig :) det var som att man känt dem i flera år!

jag kände när jag satt där, att gå och fika ensam oftare, det borde man göra :) iaf om servicen är såhär på topp!! :)
rÄttning, frÅn mobilen som ni ser. piacetto hette det. hittade kvittot.

bålsta

jag befinner mig ii bÅlsta, frÅga inte varfÖr alla bokstÄver med prickar blir stora... sitter hur som helst pÅ cafe och kÄkar lunch. ena killen i kassan svarar att eanbart kaffe  ingÅr i matpriset men sÄger sen till den andra att ÄndÅ bjuda pÅ te varpÅ denna svarar att jag kan bjuda henne pÅ tvÅ.h
alltsÅ ni fÅr ursÄkta min telefons tecken, det senaste skulle vara en smiley... det gÅr inte att gÖra nÅgra tecken utom punkt och komma...
hur som sÅ gick just lillkillen brevid mig. supersÖt med  skateboard och magnus uggla trÖja
nu avslutar jag detta fÖr det blir nog rÄtt drygt att lÄsa... ska kika vidare pÅ sveriges troligen tvÅ charmigaste cafekillar smiley smiley....

Csn...

En del saker talar för att det snart är höst. Första är att tidningarna skrev (redan den 4e) "sommarens 13 sista dygn" (sen tycker inte jag i och för sig att 17e skulle vara någon form av "slutet på sommaren" men ändå). Det andra är att höstkatalogen för HM har kommit. Jag bestämde mig för att jag fick unna mig kläder för en tusenlapp om jag ville. kollade igenom-. valde ut. räknade ihop. 2000. fan. så nu har jag strukit en del och får se vad det blir sen. inte än. än är det sommar! det tredje är att man får söka csn nu. och det är csn jag ska komma till i detta inlägg.

jag undrar två saker:

*i och med att man som timvikarie får lönen i efterhand så har man ju två kärva månader i juni/juli eftersom man fått halva csn i maj och inga pengar alls förrän 25 juli. och sen envisas även csn att fribeloppet (som är en bra sak moderaterna gjort!) ej få överstigas när man räknar månaderna man får pengarna. inte tjänar ihop dem. så juni, jui och augusti + hösten ingår alltså i höstens fribelopp. jag är nära gränsen ska jag säga.  för att:

 

*de envisas ju även med att man ska räkna på bruttolön. inte nettolön. inte konstigt om man kommer upp i 47 000 då ju... de ska väl inte bry sig om vad jag tjänar före skatt tycker jag? det är ju ändå inga pengar jag har glädje av?

ja. jag bara undrar.

i övrigt så är inte sommaren helt slut än för jag har bokat tågbiljett (tack sj/csn för 295 kr-erbjudandet i aug-okt, vart man än reser!) ner till öland en vecka till! ska bli hur kul som helst! det är dags att göra öland osäkert igen! :) men först en veckas mycket ledigt, en veckas jobb och massa kul där emellan :)