HELG!

Nu har jag fixat ciccis julklapp. bara hela familjen kvar då. givetvis älskling inräknad där.
eller ja, mammas är ju klar också:)

i helgen blir det:
ikväll: Idol och fruktsallad med glass
imorgon: blev inte willes kusins kalas, så på dagen blir det nog tyvärr lite plugg, fast det behövs för jag förstår inte mycket av vårt cirkulationssystem...
kvällen bjuder på adventsfika hos syster med nybakta lussebullar, pepparkakor och glögg. och julmust på min beställning:).
söndag: då åker jag, wille o hundarna med syster och bror till Laxå där vi möter upp mamma o pappa och ska in o gratta halvbror Jim som fyller 40! :) ska bli kul o träffa honom o familjen igen.. mina brorsbarn som inte är så små längre;)

duggan var lätt, fast lite konstiga frågor ibland som vi inte tagit upp nåt alls om..

nu är det idol!

obduktion

Obduktion idag... var en kontig upplevelse. tror jag. jag vet inte riktigt vad jag känner. där kände jag ingenting, det kändes som plastorgan och en plastdocka men nu efteråt börjar det kännas lite underligt. när man har tid att tänka efter. att det var en person, en riktig människa. när känslorna sjunker in.

det jag tyckte var underligt var att man kunde listat ut vem nn var. dödsorsak, ålder, hårfärg/längd, andra synliga tecken som är rätt självklara. givetvis utan att visa anisktet.
och att de anhöriga i dessa fall inte får vara med och bestämma om studenter, som vi, får vara med och se. det gillar jag inte. de har ingen aning om detta, för reglerna är så. klart det är bra i inlärningssyfte. men ändå. jag skulle inte vilja detta med mina närmaste. inte att de gör det utan samtycke i alla fall.

konstigt är nog rätt ord för känslan just nu. helst med tanke på att detta görs på många små barn till och med. det har jag mest svårt att ta in. det kändes lite brutalt, även om, återigen, det är riktigt gott syfte. tänker inte gå in på några närmre detaljer här, den som är intresserad av sånt här kan ju fråga... om nån är det vill säga.
men jag tror det var värt att gå ändå, för framtiden!

en rolig sak då, jag har fått tillbaka mina första två tentor, godkänd på båda=) SKÖNT!
och dessutom fått mina första högskolepoäng registrerade, på riktigt=)

helgen blir full av kalas förhoppningsvis. iallafall halvbror som fyller 40, glöggkalas hos syster och kanske, om wille inte ska jobba, kalas hos hans kusiner! plugga blir det inte av iaf.

nu ska jag se om wille ska åka in på sjukhuset, han skadade revbenen på innebandymatchen häromdan.. stackaren<3
och nu kom "koppången" på spotify, adventskänlsor! även om jag i år igen missar strängnäs första- adventskonsert i kyrkan. tyvärr. hej på er!

miljonär?!

om man hade sparat alla enkronor man fått i hela sitt liv, borde man snart vara rik?
eller borde det inte vara så? man har ju haft en hel del enkronor i sitt liv. synd att man inte provade.

igår blev det singstarkväll hos lollo med systeryster, wille och massa annat folk. blev bra förvånad när det kliver in 3 gamla skolkompisar från högstadiet/gymnasiet, som jag inte alls hade fattat att det var dom som skulle komma! =)

riktigt trevlig kväll blev det.

ville bara delge er mina miljonärstankar, nu måste jag dricka upp mit te och äta min bulle för om 10 minuter går bussen, återträff på valpkursen!!

ha en fortsatt trevlig dag!

Fredagsmys

Nu är det helg, även om jag tjuvstartade igår. hade bara diskussion i skolan idag så dan var inte så lång. dock var det inte lika roligt som jag förutspådde igår. tyvärr.

snart blir det idol, kärlekstema. mys! godis blir det till det också. jag som inte ätit godis på jättelänge! =)
påtal om johannas lyckade tandläkar besäk var inte mitt lika bra. var några år sen jag var där sist och jag har hål. fast sen undrar jag om hon inte var sjukt mycket petigare än min gamla tandläkare hemma i strängnäs. kändes så. hon klagade på allt. och försökte sälja jättedyra produkter. tack men nej tack jag har inte råd att lägga ut 300 i månaden på tänderna.

helgen består av en del plugg, en hel del. och så mys med älsko, han är ledig. och så får vi se om det blir nytt bilköp också, det visar sig i helgen! =)

nu är det dags för veckans andra mys. fredagsmys.

smygstart på helgen

Mamma och pappa har varit och hälsat på sen igår. blev mat, fika och bonde söker fru för att följa tomas! han har en hel fanclub;)

vart ledig idag och imorgon har vi bara en gruppdiskussion, vilket kan bli skoj. basgrupp C alltså=)

i tisdags blev det tisdagsmys med holidaydip, chips, gurka och morötter och tända ljus såklart! =)

och nu kom Bam in med en sko i munnen så jag får en massa blöta bambampussar som förlåt. söt han är!


har pluggat om muskler, skelett, vävnader och nervsystem hela dagen och jag blir tokig på det här. cellen satte sig hyfsat fort och bra, men det här!? känns som att allt är en enda röra. men jag gillar det. jag gillar att plugga. papper hit och dit, teckningar, förklaringar, pilar, färger och tankekartor.
fast jag längtar till julen, för mellan jul nyår ska jag inte plugga. tentaplugget får komma igång efter nyår. sen längtar jag ännu mer till VFUn för då slipper man plugga. fast det ju var roligt! men en välförtjänt paus då och då är ett måste!

jag skulle vilja kunna skriva musik och fina texter. tur att andra kan så man har nåt att njuta av. här är en ny favorit, som är allt utom ny, men som jag hittade fram och dammade av:

Peter Cetera -You're the inspiration
You're the meaning in my life
You're the inspiration
You bring feeling to my life
You're the inspiration
Wanna have you near me
I wanna have you hear me sayin'
No one needs you more than I need you


australien-samtal!

Idag har jag pluggat hela dan igen. har till o med ont i handleden efter förra veckans intensiva sammanfattningsskrivning. fast jag har ju fle på handlederna också men=). slut för idag hur som helst!

tänkte ta vaccinet idag, fast jag sagt att jag inte ska det. och det blev inte så. inte när han på skolan som skötte det sa att "ni som står sist komemr enbart få i mån av att det finns, men vi garanterar det inte för vi vet inte hur många doser vi får" orka då stå i kö från 11-16? nej!

Nån från australien vill otroligt gärna nå mig, personen ringde när jag smsade mamma, så jag råkade svara då jag just tryckte på samma knapp för o skicka mitt sms. hörde inget utom -helloo, hello!! så jag la på. sen dess har personen ringt mig 4 gånger. kanske borde kolla upp att de har rätt nummer eftersom jag gång på gång lägger på?!

nu ska jag ge hundarna mat och gå ut. sen se om det är nåt bra på tv ikväll. för wille spelar match!
see you!

en AIK-tiger!

Ikväll blir det damsupé. igår tillverkades hattar inför detta. ja, tillverkades. klädseln är kavaj = kjol för tjejerna. då trodde jag att det betydde att man skulle komma i en såndär fin gammaldags hat, typ prusiluskan. förstår ni då?

nej utan här skulle det tillverkas hattar. och då inte hattar som i hattar, tex av ett kaffefilter som mamma hade idén om utan förra året hade syster o hennes vänner tex en elefant på huvudet. i år ska jag ha en tiger. i form av en ask.
asken fungerar som godislåda i vårt fall, innan middagen, till fördrinken kan man ju bli sugen=)

nu ska jag göra tomtegröt och sen hoppa in i duschen. vi höres=)



True colors

tvåårsdag och ettårs förlovning!

tonight you look so pretty
Två år idag alltså, känns som om det var igår vi träffades men samtidigt som vi alltid varit tillsammans. en sak är säker, inget ska nånsin skilja oss åt. och du blir bara finare och finare för varje dag som går!

Times Square can't shine as bright as you
Du betyder allt för mig, du är den som alltid förstår mig, du är min solstråle varje dag.

I swear it's true.

I'm right there if you feel lonely
jag kommer alltid finnas här för dig, fast det vet du redan<3

We'll have it good, We'll have the life we knew we would
Du och jag för alltid! Where dreams come true!

Att vi för ett år sen var i Florida och solade, gick på disney world, besökte miami och bara hade det så bra man kan jämfört med idag; jag sitter hemma själv, pluggar cellen&vävnader en kall, regn/snöblandad novembereftermiddag här i sverige medan du jobbar flera mil från mig och kommer hem sent ikväll är kanske ingen höjdare. men jag vet att du kommer hem till mig sen, och det är det som betyder!

ska fortsätta plugga mitt kära biologiska basblock, sen äta blodpudding. det där med fira får vi ta imorgon kväll!!

Without you there's no change
my nights and days are grey.

 


onsdagkväll!

Thomas gick vidare ikväll! =) i bonde söker fru alltså, som ni vet är mitt nya intresse, just pga thomas!

Dagen har bestått av Hjärt och Lungräddning. Riktigt skojigt, då jag inte gjort det sen tvåan när jag var sju år. det borde vara obligatoriskt att ha de minst en gång per år!!
hörde att nån fått ut försäkringspengar för att de trillade av en häst, fick ont i ryggen o led i sitt frisöryrke. kanske det jag ska satsa på? att söka alltså, ramlat av och fått bestående men har jag ju=) boka tid på akademiska då! 10 års lidande borde räcka!

sen har jag pluggat Cellen hur länge som helst. lite sitter men mycket mer återstår. imorgon är det ny föreläsning i nervsystemet eller vad det var, så helgen vet jag vad den går åt...
en miljon latinska glosor också. yey!

nu ska jag ringa mamma o pappa!


Gustavsvik

Då har jag nått ännu ett mål i livet. Vi var på Gustavsvik i örebro och badade, nåt jag velat sen jag var jätteliten.. resultatet är supertrött, blåmärken och bulor här o var och sist men inte minst nöjd med dagen!!

vildforsen var livsfarlig, man slog sig blå överallt, men kul var det. när jag sista åket skulle åka en "snällare" väg, för att jag slagit i armen så hårt så jag nästan trodde den var av, så: tji fick jag!! jag tog nog i lite för mycket när jag slängde mig ut, för kanan svängde typ 90 grader och det gjorde att jag flög in i väggen med en smäll och studsade ner i poolen. men som sagt, kul var det!!

igår var det inflyttningsfest hos cicci! mysigt som vanligt. men de har gjort om i etuna, o'learys har flyttat till lotus lokaler. kan någon tala om när detta skedde? jag frågade dörrvakten och han höll hårt på sitt "det har legat här hur länge som helst." det tror jag inte på, om inte hur länge som helst sen var ca 2½ år sen.. =)

nu ska jag få i mig nåt o äta och sen sova. tittade på mitt schema och jag börjar kvart över 8 i flera flera veckor nu... och ikväll är jag supertrött! nattinatti på er!


move along!

Oj, vad jag bloggar. jag bloggar när jag är tentapluggsfri och när jag är tentapluggsstressad. det vill säga en stor del av tiden. nej då, inte så illa vill jag påstå. stressad? det vet jag nog knappt vad det är...


sitter och tänker på en massa gamla minnen, som exempelvis till den här toppenlåten: "move along" med the all-american rejects. det vore nåt att gå på live. älskar!
den för även med sig en hel del gamla minnen, både bra och dåliga, men som ur det dåliga även gett mycket bra. =)

kan man ha det mer mysig en fredagkväll? funderar på o köpa ett nytt fotoalbum och göra en scrappbooking återigen över de bästa minnena nånsin! jag har lagt ut mycket pengar på foton i mitt liv och jag har säkert många dubletter, tripletter o allt vad det kommande heter av många kort, men det är det värt =)

plus att fredagkvällen toppades av god mat med älskling, fika med älskling på stan (prinsesstårta är inne i min värld igen, hade nästan glömt hur gott det smakar. dags att göra det till en "tentan är gjord tradition") och tillsist bubbelpoolsbad med älskling. och idol då.

nu ska jag se vad wille sysslar med och snart krypa ner o sova, händelserik helg på ingång! och jätterolig!! börjar med tåg via sala till eskilstuna imorgon, där äventyren drar igång;)

pusshej!

slutet på följetången "de fem F:en"

Då har jag fått reda på vad Nyckelhålsmärkt har med detta att göra. Det var ju som ni vet, Fisk, Frukt&grönt, Flytande margarin, Fullkorn och Nyckelhålsmärkt. Nyckelhålsmärkt står för Figur. smart va? inte för det var relevant för dagens tenta att veta ordet figur (den andra på en vecka) men jag hade ju funderat över detta, så igår klarnade det på sista föreläsningen! =)

andra saker man kan tänka på:
*varför är inte norska kvinnor överviktiga i samma´grad (nästan inte alls) som svenska kvinnor? Jo, de jagar alexander ryback, så de håller sig smala.
*vad är matprogram och kokbäcker med ett samlingsnamn?  jo, matporr.
*en person med lågt BMI är smal, hur vet man det? jo, har man femton i bmi så framtår till o med michael jackson som tjock.

bara ett par exempel som evalena-föreläsaren tog upp. flumtant! =)=)

nu är det helg, vilken bjuder på bad i gustafsvik, ringa pappa o gratta på fars dag (får väl äta tårta själv här hemma då...) en sväng på ikea, inflyttningsfest hos cicci-söt och fika på stan nu alldeles strax!

på återseende!



NU är det jul igen.

eh, rusta är lite i förväg. okej att det är tidigt att nya glöggen kommit ut, att julmust och lussebullar säljs i affärerna, men inte är det jul NU?
blir som förra året, börjar få julkänslor redan i början av november.

för ett år sen, om tre dagar, åkte vi till florida! trots värme, sol o bad fick jag julkänslor. är det USA så är det=)

nyss brände jag fingret. på vattenkokaren. vattnet räckte inte, så jag skulle fylla på nytt efter o hällt upp i koppen och brände mig på locket, som är avtagbart.. AJ!

nu börjar bonde söker fru igen (det är musiken till Top Gun<3) o jag måste följa Thomas och Thilde nu! och fortsätta charmas av per-jörgen! ;)

dessutom gillar jag willys reklamerna! och lakritspipor!

de fem "F"en

Jag sitter och pluggar och undrar en sak: "vill du äta hälsosamt? skriv de fem viktigaste förändringarna, kan sammanfattas med fem "F"" okej, då radar vi upp dom: Fisk, Frukt&grönt, Fullkorn, Flytande margarin&olja och Nyckelhålsmärkt... eeh? F? N?

dessutom menar jag inte "byxor" eller "myror" när jag söker på myxor. jag menar myxor. kan nån berätta vad det är? =)

nu ska jag plugga vidare och se om jag får in nåt eller inte, inför vår kära andra tenta inom loppet av en vecka. yes!!! eller (!!) som vår lärare skriver...

kanske rent av "en kontrollerad kvällshälsning" .... =) han är lite underlig, men väldigt klämkäck som johanna karlsson hade uttryckt det=)

"Jag vet inte vem jag är, men jag vet att jag är din"

Ibland är en såndär dag som man undrar varför en del saker blev som de blev, exempelvis, varför blev man osams med vissa människor, varför betedde sig vissa så illa, varför gjorde jag en del saker, förstörde man en del genom sina val eller beteenden? Jag ångrar egentligen inte nåt i livet, för det tjänar inget till, inget av det som varit går att ändra. men vissa saker etsar sig fast och jag undrar. Jag vill inte göra samma misstag igen. att vara snäll mot alla, alltid vara positiv och alltid le, kanske inte säga precis vad man tänker och känner. men dagar som dessa funkar det inte jämt. om andra sätter sig emot. man kan känna sig nervärderad, kanske t.om sämre än andra, otillräcklig. man når inte upp till den nivå andra verkar ha satt. känslan av att inte ha samma värde i andras ögon. dagar dp man inte får uttrycka sina egna åsikter. dagar som dessa går det inte, för allt man gör verkar bara bli fel. jag säger förlåt för allt sånt jag gjort, och hoppas detsamma tillbaka.

dagar som dessa finns det något så ovärderligt. att ursinnigt cykla snabbt hem genom höstmörkret som jag älskar, så ilskan eller ledsamheten eller vad den här känslan heter, rinner av en. för hemma väntar älsklingen. att kunna krypa tätt intill honom, i hans armar och bara berätta vad han betyder för mig. för han förstår. han förstår mig jämt. att man inte alltid menar allt man gjort. att man inte alltid menar allt man sagt. det är kärlek!

Svenska mästare 2009!

Göteborg mot AIK slutade med vinst åt svartgul! HÄRLIGT!! sånt gillar vi.

Reza sjunger new york new york på idol, som jag ser reprisen på nu, och jag tänker bara på när denna låt var med i Desperate Housewives! =)


Sånt här gör mig lycklig: "Söt! Du har förmåga å få en å bli lycklig..." MIN Cicci. Min söta cicci som jag värderar så högt! hoppas det blir inflyttningsfest hos henne o klas nästa helg i eskilstuna! =)

snart kommer älsko hem!

Svenska mästare 2009!

Göteborg mot AIK slutade med vinst åt svartgul! HÄRLIGT!! sånt gillar vi.

Reza sjunger new york new york på idol, som jag ser reprisen på nu, och jag tänker bara på när denna låt var med i Desperate Housewives! =)


Sånt här gör mig lycklig: "Söt! Du har förmåga å få en å bli lycklig..." MIN Cicci. Min söta cicci som jag värderar så högt! hoppas det blir inflyttningsfest hos henne o klas nästa helg i eskilstuna! =)

snart kommer älsko hem!

ledig helg<3

Då börjar skolan imorgon igen.. känns som man varit ledig i en månad, fast ändå bara en dag. sanningen är fyra dagar. som jag önskar inte var slut än. för nu börjar anatomi/fysiologikursen vilket är världens pluggkurs enligt många. tenta redan på fredag. usch. jag har trivts med o vara ledig! =)

torsdag blev det ju tårta igen, på storken. denna gång prinsesstårta i form av ett spöke, med samma innehåll som pumpan dan innan. kvällen vart lugn hemma med älskling. fredag blev ett tandläkarbesök, långa promenader med hundarna och halloweenfest på kvällen. och tillsist igår kom mamma o pappa o hälsade på så vi gick ut o åt middag på amazing thai. fantastiskt gott, med efterrätt också!! sen fika o en sväng på biltema innan de åkte hemåt på kvällen. därefter kom älsko hem o det blev film o mys. idag jobbar han- igen, så jag har handlat, gått med hundarna och har inte riktigt klartför mig vad som händer nu...
men helgen har iaf bara innehållt saker jag ville göra! utom tandläkaren kanske.

på ett sätt är det lugnt att pluggkursen drar igång, för jag har insett att man lever samtidigt, till skillnad från dom som pluggar 24 timmar om dygnet. för jag vill njuta av livet här och nu! så hej på er!