här är jag!

Tack för omtanken Johanna! Jag mår bra:). inget har hänt.
mer än att jag tillbringar de 2 minutrarna som internet funkar per dag till att komma halvvägs in på skolans hemsida och precis vara påväg att ladda ner skol-uppgifterna, innan internet lägger ner. då jag inte ens hinner få ner uppgifterna så jag kan plugga, så kan jag såklart inte heller blogga:).

nu verkar det funka en stund för en gångs skull, så jag kan säga att VFUn går super, jag trivs jättebra även om det är lite tröttsamt att gå upp strax efter halv sex och ta sig ut i snön.

för all del, jag älskar snön, busade med hundarna i en snödriva idag. men jag älskar inte att släpa hem cykeln i 20 cm nysnö som de inte plogat bort. (jag förstår att man inte kan ploga överallt samtidigt, ska inte klaga på dom stackarna!) 6 km. tog en timme. men jag är nöjd!


nu ska jag äta ett par chokladbollar till, kanske se ett desperate housewives avsnitt och sen ska jag somna brevid wille ikväll, var länge sen vi la oss samtidigt nu!

för övrigt: gnäll inte på de som inte plogar "i tid" men gnäll för allt i världen inte på dom som måste cykla i detta väder när du har så bråttom att du "måste" köra om dom med bilen. ge dig inte ut i trafiken om det är så himla bråttom, eller ta cykeln och se de från bådas synvinkel. det har jag gjort. trött på gnället!


lån och bidrag

tack cicci för kommentaren, ska vi flytta direkt?

Jag vann ingen miljon. kan det ha ett samband med att jag inte spelade?
tror inte det...

däremot har jag en god nyhet. Studiebidraget höjs med 200 kr ca. eller ska vi säga såhär, bidraget höjs med  6 kronor. (WOW!) och lånet med 200.. härligt!

ett annat plus är att jag får 12000 i januari, eller strax över. ska jag säga vad bidraget är? och lånet? ja låt oss säga att lånet är dubbelt mot bidraget. men vi gillar pengar!!

imorgon är det VFU.. spännande. onkologen. I like it.

CSN hatar mig

Det måste vara så.

Jag skulle ju börja plugga i etuna i höstas egentligen, så jag sökte bara csn för ett halvår för jag tänkte att annars blir det krångel när jag ska byta till våren.

men nej, det var nu det blev krångel. fick mail om att jag inte ska få studiestöd än för jag inte har tillräckligt med registrerade poäng. jag har så klart inte det, för jag skrev min senaste tenta för 3 dagar sen!
sökte man ett år, var detta inget problem, men sökte man ett halvår, litar de inte på att man ska börja T2 eller vad?

så nu får jag inte lämna en studieförsäkran på internet som alla andra som sökt för ett år, utan jag ska skicka in den per post, med den blankett om mitt beslut som ska komma, närdå?
så sen skickar jag den med posten, om säg 3 veckor, när mina kommande poäng registrerats (eftersom tentan ges till känna 5e och sen får ju csn veta så det dröjer..) och posten tar ju tid. sen ska dom ta ett beslut vilket tar sju år ungefär.

så om 8 år får jag nästa studiemedel. eller okej, men inte fasen hinner det komma till 25e iallafall.

så imorgon vinner jag en miljon. så ni vet!

Ny termin, nya tag!

Tentan gick ju som känt bra, tror jag.

Så nu är det nya tag som gäller, VFU på torsdag och 4½ vecka framåt. Men inte så enkelt som det låter, 798 uppgifter ska in under denna tid. detta är inte bara en inblick och observation i vårt kommande yrke, åh nej.. vi ska minsann plugga också. beräknat på 8 timmar per vecka, hur man nu ska få in det på den korta tiden..

annars så har jag haft en lång dag, men kul o se alla igen. lyxade till det med mat i restaurangen. nu ska jag skriva upp mina VFU-uppgifter o allt där efter så jag får lite koll.

ha en trevlig kväll:)


du är så stark, ellen!

Till Ellen

och ja, det känns som att den gick HUR bra som helst!! sen vet jag inte det förrns kanske 5 februari men sak samma, kan leva på känslan av en lyckad tenta en stund! =)

och detta innebär INGET plugg i helgen. värsta kursen under dessa tre år är över, gone, finito:)den här tillägnas till Ellen, som har det extra jobbigt just nu. finns här för dig!

Keep smilin', keep shinin'
Knowin' you can always count on me, for sure
That's what friends are for
For good times and bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for


lycka:)

sånthär blir man glad av:och från Cicci:
dagen efter 21årsdagen

Nu är jag nästan lika stor som min syster, snart ikapp;).

I brist på annat att göra igår (läs: mellan tentaplugg, tentaplugg, chokladbollar, tentaplugg, fotosortering och tentaplugg) så kollade jag på vad som faktiskt händer den 12e januari mer än att jag föddes en torsdag kväll, 21.49 på Eskilstuna BB 1989 (MCMLXXXIX). och såhär är det:

Den 12 Januari
*Frideborg, Fridolf och Fridolin har namnsdag. Fast Fridolin utgick 1993
*1528 Kröntes Gustav Vasa till kung i Uppsala. (Jag har alltid trott det var hemma i stränkan men där valdes han tydligen bara 1523...)
*1957 Kvitt eller dubbelt hade premiär i svensk tv
*1997 oroar sig finansminister Erik Åsbrink att datakaos ska utbryta sekelskiftet 2000 och kräver gemensam handlingsplan för den offentliga sektorn och näringslivet.

*1959 föds Per Gessle
*1962 föds Gunde Svan
*1974 Melanie Chisholm, mer känd som Mel C "Sporty Spice", i Spice Girls, föds
*1979 Slovakiska hockeyspelaren Marian Hossa föds (vilken hockeykoll, tacka wille!)

*1938 Gösta Ekman (den äldre förstod jag efter en stund!) avlider
*1976 Agatha Christie avlider

hade hoppats på att hitta fler roliga saker men där var det stopp fast internet sägs vara så stort:)
imorgon är det sista tentapluggsdagen och det får gå som det går för nu är jag klar för idag! TRÖTT!


never gonna make it..?

Nu har jag sökt för CSN kommande halvår också. ja för jag hade tydligen inte gjort det. får se om pengarna hinner komma i tid eller om jag ska vara kyrkråtta (fattig) en längre tid... dessutom har jag fått studiebidrag registrerad på Mälardalen ett halvår...
nu är det ändrat hursomhelst.

om jag kommer behöva nåt mer CSN.. tentan på fredag känns som det första provet jag nånsin kommer att kugga på. antingen blir det lätt för att rätt frågor kommer eller också kör jag nåt så hårt så det finns inte... usch!!
och kuggar jag finns inte mycket motivation kvar, trots min inspirerande praktikplats..

blandar man ihop CSN och skriver CNS och antingen och skriver antigen har man pluggat way too much.
fast mer behövs.

får be till gudarna att tentan kommer gå bra. jag fyller ju trots allt år snart:)

Desperate housewives

Efter gårdagens håkan-dvd övergår jag ikväll till Desperate Houswives som jag fick i julklapp:)

med femte säsongen, en påse werthers original (som jag vart sugen på i några veckor), en påse familje guf (som jag har nån oförklarlig kärlek till) och päronlättdryck sjunker jag nu ner i tv-soffan och hoppas på att hundarna lugnar sig snart.

trevlig kväll!!

amstaffens vanliga sjukdomar.

Om folk bara kunde skriva något vettigt nångång. eller inte folk, kunniga människor. sitter och googlar på vanliga sjukdomar hos amstaffen, då först o främst bambisens utslag går upp och ner som världens värsta berg och dalbana, och har gjort i 4 månader. och så för att han börjat halta (sen det blev kallt?)

så är det nån annans amstaff som fått röda utslag och kala fläckar. en skriver "klockrent demodex" en annan skriver "ingen fara alls, min hund hade så det försvinner efter några dagar". suck. den som skrev demodex var ute och cyklade, vaddå klockrent? bambi har inte demodex, alltså måste inte den där hunden ha det... (även om det kunde vara)
och den som skriver att det går över?
alltså folk bara skriver hej vilt utan kunskaper, endast en veterinär som kollat på hunden kan ju veta. Om ens dom. (ja jag är less på att inte veta vad det är som är fel)...

 

en rolig grej idag, wille skulle till jobbet, en lastbil hade mejat ner en hel rödljusbåge (sån över vägen) så trafiken omdirigeras- Han hamnar en halvmil längre bakom mot vad han började!!! =)
nu kanske han är framme på jobbet:)
(4 timmar efter att han åkte..)

hej på er!


Praktikplats

Jag fick en praktikplats jag hoppats på! Ska vara på Onkologen, avd 78!
Många undrar nog varför man vill något sånt, men för er som inte vet det är min dröm, mitt mål att jobba på barnonkologen, så detta är ju en bra start, att se exakt vad det innebär, även om den här avdelningen är för vuxna.
Jag är nöjd!!

Nu ska jag fortsätta plugga, wiho, inte jättetaggad men det är ett måste om tentan ska gå kalas!

kanske att det dyker upp bilder ikväll eller nått, wille ska sova i enköping för han jobbar sent och börjar tidigt imorgon..

på återseende!

2010

Jag har kommit på två saker. (börjar året med smarta tankar.)

För det första, jag har levt i fyra decennier. och jag är bara 20 år. Ja, givetvis så är det inte fyra hela decennier, och alla ni som är födda på åttiotalet är ju på samma siffra som jag. men jag gillar det ändå! det innebär att mamma lever på sitt 8e decennie och pappa 7e..

För det andra har jag ett till syskon. ja, eller en bonus/plast/kalla det vad du vill- bror:). för min halvbror, han har en halvbror. och i alla (nästan) svenska familjer ingår det ju hel/halv/låtsas/plast/bonus syskon. så varför inte mitt med? :) Detta är ju såklart bara lite sant, då vi aldrig bott ihop eller ens träffats men ändå. :) jag gillar det också!

Mamma, pappa o wille spann vidare på det och fick det till att min halvbror är mammas bonusbarn och isåfall blir hans halvbror mammas jackpot-barn!

tänk på den ni! hej på er:)