Allt ljus på Uppsala

Igår var första dagen på terminens praktik. Kändes rätt bra, var relativt pigg för att kliva upp halv fem. Kan dock ha berott på att jag var jättetrött i måndags och somnade halv nio:). Blev mest att gå runt och titta och följa efter för att komma in i rutiner. Hoppas på en lite mer hypad dag idag! Går 13.30-21.30 och sen 7-16 på torsdag igen, om det inte vore för 1 h 20 min enkel bussresa vore det mer okej..

Igår kväll gick vi
ljuspromenaden, (så kan ni läsa om den), det var riktigt fint, 16 ställen i stan som är utsmyckat med olika former av ljus och ljusspel. Slottet och kvarnfallet var nog häftigast, pga ljusspelen men de flesta var riktigt fina. Borde dock haft med oss broscyren som finns på hemsidan så man kunde läst om de olika. Tack Niina och Juuso, http://falhagen.blogspot.com/ för tipset:).
efter det blev det Desperate Housewives, sen somnade jag, direkt... riktigt hälsosamma sömntider:)

nu ska jag dricka upp mitt te, ta en dusch och äta lunch, sen är det dags för en bussresa igen, idag har jag laddat med batterier i mp3n så de inte tar slut när man startar den. Ha en trevlig onsdag!

VFU- start!

Håller på och förbereder inför praktiken som drar igång imorgon. Det ska skrivas ut massa papper, formuleras inlärningsmål och gås igenom vilka uppgifter som ska utföras under kommande 6 veckor. Ska bli spännande, men nervöst! Trivdes ju bra förra praktiken, men har hört rykten om att den här gången är det rätt mycket svårare. Vilket ju i och för sig inte är så konstigt då vi ju lärt oss mycket sen sist!

Idag gjorde jag en inte så rolig grej. Jag åkte till skolan för 45 minuters intro till imorgon sen direkt till stallet efter det. kommer på att jag glömt ridskorna hemma men orkar bara inte vända så jag åker ut ändå, tänker att jag kan ju rida barbacka. Synd bara att det bestämt sig för att spöregna och vara 3 grader... rider ut ca 3o minuter och förbannar mig själv för att glömt skor och inte ha regnkläder, men när jag kommer tillbaka (blöt ändå till underkläderna trots vinterjacka och långkalsonger, tackar jag mig själv för att ha torra mjukisbyxor och för att jag inte brytt mig om att ta på mig ridstrumporna när jag kom fram. Det ger dock ringa hjälp med blöta gymadojjor...

och härom gången var det vantar jag glömde i minusgrader.. hjälp mig.

Nu ska jag skriva mål och kolla bussar, har en känsla av att det blir tuffa veckor, uppstigning kvart i fem, senast.

hej på er!

 

 


Lördag!

Slapp-dag. Jag har i princip läst ut en bra bok och börjat på en annan. Detta hör till ovanligheten numera, böcker som inte är skolböcker alltså. Jag kommer inte till ro med att läsa när jag är ledig och slipper läsa. I helgen är det dock total frihet, för det första är det ju helg så jag pluggar inte, för det andra är finns inget att plugga¨på då VFU:n börjar på tisdag!

Carlos, Willes kompis har vart här på kaffe och snart återstår o se om vi ska vara hemma eller sticka till en av willes andra kompisar för kvällen. Jag röstar för vilket som. sitter just nu och lyssnar på gamla låtar som påminner om diverse saker "young dad" om fester 07, "cute without the E" om gammal vänskap, "Times like these" om gymnasietiden.

Om det inte blir åka iväg så ska jag köpa godis, det är också en schysst lördag!

fortsatt trevlig helg!
Grattis en tredje gång till Ellen också <3

och grattis till mig o wille som firade tre år igår!


Effektiv dag och årets första snö (över 10 cm!)

Helgen var ful. Ja, alla hos Calle o Jonas var fula iaf. Var en rolig kväll utan en tanke på utseende (eller iaf om man var snygg). Storslaget! Invigningen på "Heartbreak Hotels nya komplex" var alltså över. :)

Idag har varit en sjukt effektiv dag. Jag har:

*Varit i stallet i snöstorm, lyssnat på WakaWaka (ja johanna!) på väg hem på radion och jämfört vilka skillnader det finns på 10 cm snö i Sverige och 40 grader sol i Tunisien vid poolen:)

*Dammsugit, torkat golv

*Dammat

*Strukit mina vår/sommar/höstjackor som blev tvättade för ca 3 veckor sen...

*Gjort rent handfats-avloppet i badrummet och insett att man kan ta bort en del jag inte visste. Sen hade jag svårt att få ihop det igen. Men jag ligger ändå före systeryster i antal ggr som jag rensat avlopp. är nog uppe i 3 eller 4. Jag ska dock inte bli rörmokare!

*Frostat av frysen

*Torkat ur kylen

*Städat altanen och busat med hundarna i snön

*Diskat

*Bakat en mjuk pepparkaka

Ja, pretty much det.

Till avfrostningen i frysen hör en egen liten story, jag satt precis och tänkte på förra veckans ellära i skolan som vi hade medan jag hade hårtorken på på max för att isen skulle smälta snabbare. Mitt i funderingar om ström, el och jordade kontakter, så tappar jag hårtotken i byttan med vatten!!! Jag överlevde. Hoppas hårtorkar är väl byggda gällande vatten då man ju alltid torkar nåt blött med dom..

Imorgon är det PM-opponering, är sådär förberedd, undra om man kan skylla på allt jag gjort idag. eller rent av säga som det är, jag tycker det är svårt!
VFU schema har jag fått också, schysst, mest morgnar men hellre det än kvällar ändå när jag pendlar. en vecka kvar!!

Här är bilder ur mina tankar när jag hörde waka-waka i snöstorm och tänkte på tunisien-poolen:Toppen:)

Jag har inte hittat motivationstjuven än, men kanske hans lillebror, var iaf väldigt roligt på S-HLR idag, även om leversjukdomar och neurologiska sjd ej känns lika pepp inför grupptentan...

Idag åkte jag buss hem och jag är 99% säker på att jag klev på "8 Östra Nyby". men jag hamnade på gränby centrum. Alltså jag fattar inget. ska kolla upp tiderna och försöka lista ut och jag gick i sömnen eller om bussen åkte fel. alternativt bytte namn på centralen...

S-HLR var som sagt väldigt skoj, roligare än "vanlig" HLR. Massa scenarion vi skulle lösa på bästa vis, jag kan säga att jag tappade fokus helt när "patienten" låg fel och inte så som vi övat.

Angående övergångsställen så var det en tant här ute som hade stått och väntat medan 57 bilar passerade utan att stanna, och det hann bli nästan 70 st totalt innan hon tog sig över. skandal!!
även på luthagsesplanaden här om dagen, så  funkande inte rödljusen vilket gjorde att bilarna som körde huvudled tyckte att "nehej men då kör vi då". det är ju fyrfiligt över så att stå och vänta på tomt från båda håll är ju ingen idé, så jag gick över ´halva vägen, stannade och väntade. inte fasen stannade nån. till slut sträckte jag ut benet som att jag skulle gå, bilen var ju så illa tvungen att stanna och jag hade god lust att peka finger. (åt ALLA!)

suck. och i-landsproblem vet jag inte om jag vill kalla det, man vill väl inte bli påkörd nån annanstans heller...

ja, det var allt för nu, för hundarna ska få en promenad. trevlig helg på er!!


Herr Gårman

Jag trodde faktiskt att dom vita strecken på marken betyder övergångsställe. men jag börjar tvivla...

Förklaring kommer senare. Jag är på jakt efter motivations-tjuven och måste få detta gjort. pinsamt att bli underkänd på en grupptenta annars! kanske blir klippning i efetrmiddag också. får se!


måndags-motivationen

Haft Nutritionsseminarium idag som nog var det lättaste seminarie jag varit med om... efter det var det andningshjälpmedel som var lite krångligare.

Jag ska egentligen grupptenta-plugga nu och jag har skrivit ytterligare 5 frågor på det påbörjade arbetet men alltså jag ahr ingen motivation. det står helt still i huvudet och jag tror inte detta ger nånting. så istället styr jag och wille stegen ner mot stan, ska träffa Märta, Tomas och Liam för middag!

kvällen bjuder på innebandy efter middagen, sirius-mora tror jag..

idag fyller även lilla salka 13 år!

ha en trevlig kväll och hoppas ni har mer motivation till det som behövs göras! =)

 

hejpåer!