Midsommar, sol och bad!

Blev ännu en midsommar hemma i strängnäs, ordnad av bröderna kaltea. god mat, dricka, midsommarlekar och dans blev det. Riktigt skoj! Dansen runt stången var bland det roligaste!
Dessutom träffade vi kronans tjej för första gången, efter 3 år... Fanny, riktigt, riktigt trevlig tjej.. :) Vi nattbadade, morgonbadade och skrattade en massa.. :).

Påvägen hem fick jag sällskap med madde, det var en rolig bilresa med mat i enköping bland stadens fyllon och rundvandring (med bilen) för vi inte hittade, sen många pauser på vägen. bland annat i Brovallen, där vi fick för oss att svänga in för att se vad det var. det såg ut att bestå av några hus, en sevärdhet i form av nån gård, och en sjö. riktigt fint var det hur som helst!

Idag har vi bara solat, badat, gått en långpromenad och ätit.. skön dag, som gick mycket fort.
Kvar att göra är diska, plocka ur bilen och packa. för imorgon är det peace and love som gäller!

på återseende!!

"Halvklart till mulet och regn"

Ibland undrar man över väderleksrapporterna, vi diskuterade det där fram o tillbaka idag på jobbet. en sorts gardering för att ha rätt oavsett? :)

Idag skulle jag gå med malte till willes familj innan jobbet, kom dit o ingen är hemma... har hänt emn gång förut, så jag tänkte att idag ska jag vara envisare, då hörde de mig bara inte. så jag knackar i ca fem minuter, inget svar. märker att garaget är öppet o går genom o runt på baksidan, ingen där heller, inte som syns i fönstret heller. (ja jag kände mig som en inbrottsyjuv som smög runt!) :) så jag knatar över till grannen, tänker att de kanske kan ha malte en stund, eller om de vet var nån är.. men ingen hemma där heller...
går tillbaka o knackar lite till.. inget svar. har självklart ingen telefon heller, så kan varken ringa eller kolla klockan. så jag bestämmer mig för o fortsätta till jobbet med hunden. väl framme kommer jag på att både jag o wille cyklat så har ingen bil o sätta honom i och regnet öser ner... provar bakgården på jobbet men den är låst (för en gång skull) så jag hittar ingen annan utväg än o gå över till djurmagazinet och be dom passa min dyblöta, kalla lilla vovve medan jag går in o pratar med wille. som tur är är hon jätte hjälpsam så det är inget problem... kommer tillbaka med wille som ringer sin pappa (som är o köper mjölk...) sen vet jag inte om han gick upp med malte eller om de kom o hämta honom, men allt slutade iaf med att vovven kom in i värmen! och med nyklippta klor dessutom då hon på DM erbjöd sig o klippa dom också.. :) service det!

nu kom jag just in och har egentligen massor o göra... packa inför imorgon, kolla vad de har för hundklubbar i uppsala, kanske fortsätta söka bostad och Amstaff, om det ska bli en till valp i sommar:). men här fastnar man som vanligt.fick iaf låna Audin imorgon så jag inte behöver åka vår lilla Micran till s-näs. rikitigt snäll:) den är inte så snabb eller trafiksäker på längre sträckor, annars inget ont om den:).

får åka o säga hejs till maltmo imorgon också, för när jag skulle hämta han nyss så var han inte där... haha, vilken story. först ingen som vill ha han sen får jag inte hem han;). han ville tydligen sova där, så jag ska ge han en kram imorgon bitti:).

o inte var det knäppa slut där, igår på jobbet fick jag en liten påse av chefen.. i sammet. rickard sa att det troligen var en nyckel, eftersom vi bara fått kort till kassorna. men nu blev jag nyfiken (när jag skulle slänga byxorna i tvätten) o kollade. och det var en rosa nyckelring i form av ett hjärta. utan nyckel... :)
och nu är jag ju på semester i en vecka, o kan inte fråga om den där. får bli sen.
ännu en "du ställer alltid upp"-present, som chokladasken förra månaden? :)

well well, nu till lite nytta! vi hörs!! Puss

Allmänlydnadspasset.

Nu är Malte klar med sin första kurs. I lördags var det spårning i skogen och igår var det avslutning. Han fick mycket väl genomfört på alla moment. vi är inte alls stolta... ;) !
Så nu är ramen inköpt till hans diplom så vi kan fixa en helvägg med våra hundars bilder/diplom osv (ja, hundars, när vi ska ha fler)

Påtal om det, så kanske det blir en till snart, vi har fått godkänt av henne vi ska hyra av, "om det är en valp"..
ja, alltså, det blir uppsala i höst. Vi ska till en början hyra ett rum + en gäststuga i en av systers kollegors villa för o sen leta eget.. så nu är det bara hoppas att jag kommer in ¨på skolan.
haft lite (mycket) beslutsångest, men häromdan gav jag upp. Jag kommer aldrig komma fram till nåt vettigt. så jag strök alla mina första alternativ och bestämde mig. utan att tänka. så nu blir det som det blir! man ska passa på när man är ung!

med andra ord ska lägenheten sägas upp o en uppsägningsblankett från jobbet hämtas. sen blir det vad det blir som sagt.

idag var jag hos sjukgymnasten igen, inte lika läskigt som sist, dvs han knäckte inte hela mig, utan vi gick bara igenom en massa bra övningar vilket resulterade i att jag är helt slut i benen.. men det blir nog bra:) , som allt annat.. :)

nu ska jag lägga upp lite bilder, sen får vi se om det blir grilla till middag.. vi hörs!

// Hanna

Hemma en vecka!

SItter o lyssnar på "the capital beat" förband till reel big förra året. skön musik:) (myspace.com/thecapitalbeat)
tänkte berätta om min senaste tid

Har haft en av de roligaste veckorna i mitt liv, igen!
Åkte hem i fredags morse (5e), med halv sju tåget. Hade sagt till cicci att jag skulle komma till etuna fem över 12 så vi hade bestämt att hennes pappa skulle möta upp mig vid tåget så jag slapp vänta till ett på vidare mot snäs... väl där, klev jag av tåget och började fundera.. ringde ciccis mamma och frågade vad jag egentligen sagt för tid. Hon svarade att jag skulle vara där fem över 12, o tommy skulle komma.. ja, då kom jag på att jag vart helt ute o cyklat, klockan var fem över tio ju!! satt kvar med andra ord, för då hade jag inte alls bråttom till ciccis student efterson jag skulle vara framme halv tolv i snäs o inte halv 2... :)
väl hemma, åkte jag o julia ner för o köpa det sista o sen bar det av till Campus, (nya thomasgymnasiet). Iskallt var det tyvärr... kikade på uthängningen från fönstret, gick paraden genom stan o kikade då de åkte flak. en traditionell strängnässtudent alltså. på kvällen blev det utgång, lite folk o inte superkul så vi gick hem vid ett..
lördagen åkte cicci till öland, så jag åkte vidare till em, eftersom mina föräldrar flyttat så jag var hemlös:).
vi fyllde lördagen o söndagen med promenader, fika, film, minigolf o mat. riktigt trevligt:).
Måndagen bakade vi, sen kom anna o hämta mig. på kvällen gav vi oss av till frans o krillan med johanna o em också och satt mest o pratade o fikade det som jag o em bakat..
Tisdagen bjöd på en träff med ida o sara, mat på george o te efter. sen fika på grassagården;). knata runt o flumma o tog kort o slutade på bibblan o vänta på att klockan skulle bli halv sex. sara skulle köra o ida jobba. så jag gick ut till krillan o frans o följde med dom o grannen till golfbanan o sen hem o laga mat, tills anna kom senare på kvällen.. då spelade vi "Little big planet". Hysteriskt kul. inte skrattat så mycket på länge !:)
Onsdag blev sthlm med madde, köpte bla en ny klänning o tröja. riktigt mysig dag:) åkte tåg hem, o skulle till etuna, så hoppade av i snäs, hämtade mina grejer i bilen madde hade, sen tog jag nästa tåg (en kvart senare) vidare mot etuna. onödigt? ja. slöseri på pengar? ja. ,men vad skulle jag gjort:).
jenny mötte upp mig i etuna o vi åkte hem till henne åt mat o kika på "pride and prejudice" (som ingen verkar veta vad det är!? är detta ett konstigt beteende för 86or just? verkar så...)
Torsdag träffa jag emil för en fika och prata gamla minnen. riktigt kul:).. han är btw med som statist i LA Ink! får se om han dyker upp i säsongen.. :) sen tillbaka till jenny, titta på de sista timmarna P&P (5½ timme lång film...) o sen tåget mot mora igen.. hur lyckade vecka som helst!!!
När jag kom hem hade jag en hund som protesterade mot min långa vecka genom att direkt lägga sig på min väska... "du ska ingenstans" (han har lärt sig att när man packar en väska betyder det åka bort.)

Nu har jag jobbat 3 dagar, vart på hundkurs, (spår i skogen) o sökt om högskola så det blir väl uppsala till hösten...
imorgon är det dagisjobb, o avslutning på hundkursen..
nu ska jag väcka sötnos som tagit en powernap. see you!

hur mycket regn finns det? regnat oavbrutet i 2 dygn nu... :)


Grattis<3

Idag fyller älsklingen 23:). Så jag hade lagat mat, dock som vi får värma imorgon (ja, ingen av oss var hungrig efter jobbet och jag gjorde den vid 15 innan jag åkte. tänkte ju att det ändå var skönt o ha maten klar eftersom vi var hemma efter halv nio).
Så bakade jag muffins med strössel på:).
dessutom fick han 2 paket imorse. OCH frukost+tidningen på sängen. jag är ingen dålig flickvän inte:)
hoppas han nämnt nåt av detta i sin blogg.. återstår o se!
(nu flinar han dock här brevid mig så jag tar det som ett nej)

-vad är marängswich?
-två såna med extra maräng, nåt mer?
ibland hör man ju som en kratta. men kul hade vi:)

Imorgon är det jobb, hundkurs, sen hem o sova, för 6,30 åker jag hemåt mot strängnäs på fredag. ska bli riktigt skoj, cicci tar studenten, sen ska jag bo hos emelie som jag saknar och även umgås med anna o förhoppningsvis fler.. underbart! :)

nu ska jag nog krypa i säng...

dessutom sjöng jag på finska imorse! :)

Lycka till imorgon mamma, hoppas de här veckorna går snabbt<3

gonatt!

Greys anatomy

Kommit på att serier verkligen fäster sig på ett eller annat vis. Idag när jag låg ute och sola låg jag o funderade på bla dr. yangs liv.. lustigt. Fast det är väl skönt att inte ha nåt större att tänka på o bara slappna av ibland.

Påtal om sjukhusserier så kollade jag på sjukhuset idag igen, om lilla victor. så hemskt att de där sa att det är ju på väg åt rätt håll och nu finns han inte mer. så nära fast ändå så långt bort. Otroligt att hans mamma och pappa tar sig igenom. Vet själv hur svårt det är,med "bara" en vän...

Helgen bjöd på en massa sol, hur skönt somhelst. först rättvik i fredags men det vet ni ju, sen med madde på strandbadet (säger jag... tingsnäs heter det ju. jag är ju inte hemma i strängnäs nu:).
igår med madde o helena vid maddes lägenhet och idag här hemma på baksidan. Underbart!

skänker även en tanke till de närmaste åt adam som omkom i branden i helgen.

Nu ska söt spela gitarr, sen ska vi ut med hunden o sen är det dags för att sova!

/ Hanna