H-E-L-G-!

Fantastiskt!

hade en spännande dag på praktiken idag md en patient som behövde ner på akuten och timmen efter min handledare som fick åka ner. Det blev jag och två usk:or kvar på avdelningen. det sista handledaren ropa var "du vet vad du ska göra, håll ordning så signerar vi allt sen" :) och det kändes bra, för jag hade full koll :).

bussresan dit var mindre angenäm, iskall fläkt, som varje gång jag höll på att somna, började tjuta. gaah! somnade typ 10 min innan vi var framme.. :)

nu ska jag alldeles strax till norrlands, middag och utgång står på schemat men mina underbara klasskompisar :)

pussohej!

Sommarvärme!

Idag har det var helt fantastiskt varmt, kl 18 var det i skuggan fortfarande 22 grader. underbart ju:) leggings och t-shirt på promenaden var på tok för mycket :).

jag har haft fredag hela dagen idag vilket är lite drygt eftersom jag måste upp 4.40 imorgon med.. men sen är det middag på orvars som gäller på kvällen, mycket trevligt :)

skrattade gott med kirurgerna på praktiken idag. jag och sara satt och dokumenterade när de kom upp på avdelningen och frågade rätt käckt "jaha, har ni skickat hem alla patienterna eller?" "japp, vi skickade allihop" svarade jag, lika käckt tillbaka. "jahapp vad bra då, då går vi igen då"... varpå de vände om och började tåga ut igen. här började jag ana att de inte hade skojat, så jag fick snabbt ropa att vi inte alls skickat hem dom och att jag inte ens visste vilka patienter de menade (jag menar jag har ju inte lärt mig vilken kirurg som är vilken än). jag kan lova att det blev högljudda skratt efter detta :)
kirurger är inte så hemska som de i skolan försökt trycka i oss;)

nej nu ska jag ta en dusch, har vart ute och gått 2 timmar och 20 minuter i solen, sen tränat mage. så jag är varm och trött. sen blir det soffläge resten av kvällen :)

hejpåer!

Typ världens lyckligaste

-solen skiner
-höstens alla fina färger är här
-det var varmt (jag blev svettig!) ute
-jag tog en timme och en kvarts promenad ut i spåren i Röbo med Malte
-Malte var supertokig och superbusig och raceade runt när jag släppte honom lös
-Malte jagade småfåglar och då är han världens lyckligaste, det lyser om honom!
-jag hade partymusik i hörlurarna
-med partymusiken drömde jag mig bort (inte för att det behövdes denna underbara dag!) till senaste helgerna, planerade kommande helg och mindes tillbaka på öland.
-jag gick och log hela vägen

kan man vara annat än världens lyckligaste då?
till och med det som är struligt kändes lätt idag. och idag skrattade jag för mig själv när jag tänkte på det. det är så det ska vara!



Crossfire – On Fire (det är öland. och det är bästa träningslåten nånsin)

eller varför inte

Enrique Iglesias – Tonight (I'm Fuckin' You) ...

:)

En cicci-hanna dag!

Hade en bäst dag med cicci igår. vi tog en sväng till kära gamla tuna park och köpte varsina två par strumpbyxor. det var typ det som var snyggt. sen åt vi pizza.
åkte vidare in till stan och var nära att få tillbringa resten av kvällen på akuten. vi hade stannat vid ett övergångsställe där rödljusen var ur funktion för att släppa över en kille över vägen och hade ingen bakom oss. stog still kanske typ 10 sekunder när vi plötsligt hör tjutande däck och en smäll. hinner precis kolla i backspegeln och se en bil väja upp på trottoaren innan det tar stopp. mannen klev inte ens ur bilen för att kolla, som hade gått helt sönder framtill på höger sida. så vi åkte vidare. kom på först senare att vi borde ringt polisen, tänk om han körde rattfull! eller om han hade kört på oss. det var femtio men med tanke på tjutet från däcken och bromssträckan innan smällen måste han kommit minst sjuttio-nittio nånting! läskigt!!

åkte vidare o tog en fika på torget. världens sämsta service
"ska ni beställa nåt!?" (hej och välkomna..)
"ja.. har inte bestämt oss bara.."
"nehe! säg till när ni vet då" (okej, fundera lite och säg till sen:)
"vet ni än eller?"
"ja jag tar nog en hallonpaj"
"jaha. ska du dricka nåt också eller?" (vill du ha nåt att dricka till det?)
"ja men jag vet inte vad än..."
"har du bestämt dig klart då?" (vet du vad du vill ha än?:)

ja typ så lät det. till slut lessnade jag och sa högt "titta högskolestudenter har rabatt här. antar att det inte gäller universitetsstudenter på det här stället. servicen gäller ju inte oss ialla fall."

jag vet. drygt. men hallå? service? bör tilläggas att det var helt tomt och ingen kö så det spelade liksom ingen roll att vi inte hade hunnit bestämma oss. vi borde gjort som cicci sa och gått därifrån istället :)

trots detta hade vi en mycket bra dag. min bästa och jag <3






Håkan Hellström – Så Länge Du Är Med Mig

<3


helg :)

första praktikveckan har gått, går jättebra. kul är det också:)

Fredag var en mycket bra fredag. Tacos hos Klara och sen utgång på V-dala. musiken och sällskapet var toppen, men resten av människorna hade vi nog klarat oss utan. ekonomerna hade haft nån modevisning och det var deras släpp vi hamnade på. dryga människor. tur att jag inte valde ekonomi ändå!
allt som allt, en riktigt bra kväll!!

igår var det en riktigt fin höstdag så jag och wille tog en långpromenad genom gamla uppsala och röbo, två timmar i solskenet och jag fick till och med gå i bara linne för det var så varmt :)

nu ska jag snart till strängnäs, till världens bästa cecilia! blir nog som vanligt, fika och prata, det vi är bäst på!



Tegan And Sara – Where Does The Good Go

abstinens

vänner-abstinens.

Senast jag träffade någon (utom när jag lämnade nyckeln till syster och hennes sambo som haft en bra semester i turkiet!) var 05.00 natten mot lördag. det är alltså typ 38 timmar sen, vilket inte är mycket. men det känns så.
jag har promenerat massor, typ 4 timmar igår och en hel del idag också, kramats med malte, kollat massa filmer jag hittade på datorn som jag glömt bort, städat, diskat, duschat (!), smsat med några av mina fantastiska vänner och en massa annat där emellan. men jag måste få umgås med nån snart!

synd att det är måndag imorgon då. och att praktiken börjar. jag har noll i lust till det. pendla 6 veckor till enköping igen. yeey.. för då har man ett otroligt socialt liv, när man åker halv sex på morgonen (senast!) och minst en dag i veckan har kväll-dag och alltså är hemma 23 och åker 5.30 igen. då hinner man umgås mycket. en hel del faktiskt. eller inte. där i mellan ska man ju hinna sova. och äta (två gånger!)

nej, kära vänner, mitt sociala liv är nu begränsat till helger kommande nio veckor (har ju 3 veckor VFU i uppsala sen också!)

så vi ses på fredag, jag är sugen på värmlands. eller ÖGs.

hejsålänge!!

varmvattenbekymmer och efterfest.

Gårdagskvällen var nästan i klass med förra lördagen, vilket betyder mycket bra! :)vi började på orvars där det höll på att gå illa. jag hade inte hunnit dricka nåt, så skyll inte på alkoholen, när jag plötsligt kände mig svimfärdig, det svartnade för ögonen och jag var tvungen att sätta mig ner. men i gott sällskap, jag menar en jesper som hämtar vatten och 3 sjuksyrror (snart iaf och med mig inräknad) så kunde det ju inte gå annat än bra. jag menar: mantrat ABCDE ;) det var kvällens stående skämt sen. inre blödningar och chock.

hur som helst var det orvars. det var killen som inte ska nämnas vid namn som jag ser varenda gång jag är ute (vad vill han? ;) och det var dans på klubben sen! träffade det fantastiska gänget från förra lördagen igen och det ledde till efterfest också. klockan fem var jag hemma. skulle ta en dusch för att jag var iskall efter cykelturen hem. väntar på varmvattnet som aldrig tycks dyka upp utan jag blir bara ännu kallare. det hela slutade med att jag frös dubbelt så mycket som före och fick klä på mig tröja, pyjamasbyxor, yllesockor och dubbla täcken för att kunna somna! vaknar sen av världens sendrag i vaden, säkert pga kylan! kl 9 var det dags att kliva upp, har en davinci att ta hand om i veckan och en malte som ville ut (wille o bam e i mora). så nu är jag trött. det finns fortfarande inget varmvatten och jag behöver ta en dusch.

men lika glad är jag för det, för kvällen slog tisdagen med hästlängder och var tätt i hälarna på lördagen. hejpåer!!

Lördagsnatten :)

Jag skulle in på min blogg. öppnade en ny flik brevid facebook. tryckte av ren vana in ett f. pil ner. enter. och hamnade på facebook. började om. tryckte in ett f. pil ner. enter. och hamnade på facebook. blev irriterad på mig själv. hallå, så ofta går man väl inte in på facebook? (eller?). tryckte in f. pil ner. enter. hamnade en TREDJE gång på facebook. ah men lägg av!
nu fick jag koncentrera mig för att hamna på bloggen istället!

igårkväll var inte en lika bra utekväll som lördag. lördagens utekväll var spontan. efter jobbet. jag kom hem, bytte om till myskläder. tvättade bort smink. var nöjd med kulturnatten jag vart på med jobbet. sett tove styrke och fikat. satte mig och såg på "dyngkåt och hur helig som helst" på ettan (en av våra 4 kanaler i vårt finfina studentutbud!) sen ringde ellen och sa att hon var på fest i festlokalen i huset brevid mig. och att vi skulle ut.
så ut blev det. på tio minuter var jag ombytt och sminkad. V-dala hade haft lärar-reccegasque så vi gick på släppet. och det var så sjukt roligt! hela v-dala var på g, bra musik, dansgolvet var fullt och alla var glada.
i slutet hittade vi ett gäng killar som vi dansade med. sen gick vi till o'connors. sen fick jag sällskap. hela vägen hem.
obeskrivligt kul kväll!

igår då. ja det var en annan historia. sura vakter. sura människor. dålig musik. surt surt och surt. det som var bra var väl pubrundan först! snärkes höll tyvärr inte måttet. kanske inte konstigt efter lördagens ribba?

nu är det dags att städa tvätta och diska. för jag ska inte plugga mer den här veckan. jag har vart så sjukt flitig. på återseende!!

brännskadeavdelning.

Jag sitter och tittar på en webbföreläsning om brännskador och hudtransplantationer. Jag kan säga att det är några av de hemskaste bilderna jag sett men jag måste även säga att det är nåt av det mest intressanta jag sett!
jag hade gärna hamnat på brännskadeavd tror jag. nu ska jag va på kirurgiavd i enköping. sen på KUA (avdelning med bara läkar- ssk- och sjukgymnaststudenter, blir häftigt!!) sen CIVA. sist ögonop (inte så peppande. kan väl kanske bara bli bättre då? ;)

det får mig att tänka på "skin-grafts" och McSteamy i Greys. Vilket får mig att tänka på att det är ju kirurgi det handlar om. Kanske kan mina 6 veckor på kirurgen bli lite som på Seattle Greys Hospital? Nja. kanske inte. men man kan hoppas :)

en sista tanke angående brännskadorna. hur kan man vilja jobba på hudlab? dvs där man tar bort hud från människor på lab, som dött, som donerar sin hud till andra människor? Ja, jättejättebra att det finns och går. men alltså. allvarligt? det är lite som att vilja bli gastroenterolog.

det bästa.

"Dance move, shake it baby!

Försöker med alla medel att fånga din blick ikväll,
med alla konstens regler jag söker din uppmärksamhet.
Så, var ska vi sova i natt? Jag har en säng som står tom.
... Och om sannigen ska fram, vill du ligga med mig då?
Jag kommer, jag kommer, jag kommer.
jag är nästan där.
I don't wanna be a young dad.

Den här är till dig, till sommaren 2011, då allting handlade om att ligga med varnadra.

I just had sex and it felt so right..


Om sanningen ska fram, var ska vi sova i natt? Jag har en skamlig idé.. ?"


det är till mig från min cecilia. ikväll är en kväll när jag haft bästa-vän-abstinens. som tur är har vi kunnat prata lite. men allra helst hade jag velat åka till strängnäs och dricka te och prata hela natten. men nu kan jag inte det för jag har skola imorgon kl 8 och det blir väl som idag att man får veta efteråt att det var obligatoriskt. när man inte vart där. och lär få världens komplettering. ja, jag var arg. jag gick runt och såg ut som ett åskmoln på gränby. som tur var gick det över fort som vanligt.

 

cicci och jag har pratat om killar, konstiga signaler som visar sig inte betyda nåt? eller kanske ändå. killar som ljuger för att såra andra. killar som raggar på krogen men dissar en sen för att man var upptagen eller nåt (hej vår låt ovanför). killar som säger saker som de inte menar och sen skaffar nytt direkt. ja, de flesta sorters killar helt enkelt. även det bra hos dom. bara lite mindre idag :)

det har varit en "du och jag alfred. du och jag" kväll. fast skumdum och zooapa.

i övrigt måste jag bara nämna två lustiga grejer. det första är att jag hittade 15 euro i jackfickan idag som jag hittade på gatan för en månad sen och som jag glömt bort. rik som ett troll :)

det andra är att jag fick väktarbladet i brevlådan för en stund sen och där stod det ‎"släpp inte in försäljarna som påstår sig sälja brandskydd på väktargatan" (de tittade in här om dagen, tur jag inte släppte in dom!) och "en fönstertittare har setts på övre väktargatan"  Eh jag är själv hemma inatt. kul.

med det säger jag gonatt och fortsätter lyssna på billy pauls your song och drömmer mig bort med Ving :)


mitt jobb!

måste bara säga en sak. man kan nog inte känna sig mer välkommen någonstans än vad man gör på mitt jobb. idag åkte jag dit en sväng för att lämna ett p-tillstånd jag hade i bilen och fick en sån välkomstkommitté att jag nästan blev rörd.

fantastiska maria och fantastiska jonas, bättre chefer existerar helt säkert inte.
maria till och med kollade upp när den grekiske guden ska jobba nästa gång. så nu måste jag förbi där på torsdag och kolla om det stämmer som alla säger... ryktet går, killen har mycket att leva upp till ;)

det var bara det jag ville säga. nu ska jag fortsätta min supereffektiva kväll (tvätt, städ av kök och badrum, disk osv. nej tack, det är inte beröm jag är ute efter:) med att måla andra handens naglar också.

godnatt!

officiellt höst.

Första veckan i skolan har gått. shit, det drog igång ordentligt kan jag säga.
Jag har pluggat intensivt, varje dag.. var ju inte jättepepp på att börja som ni vet, men det känns ändå kul när man är igång igen. :) tror att man kommer lära sig sjukt mycket denna termin!

i onsdags tog vi vår norrlands-klubb-oskuld. ironiskt med tanke på att vi alla är medlemmar just där. ja, orvars är välbesökt, men klubben. jag vet inte? bara inte blivit av. vi hade hur som helst riktigt kul, en lyckad första utekväll på höstterminen med tjejerna (robin var busy..), även om det var sommarens sista officiella dag.
en bra sista sommardag, som verkligen visade hur en äkta sommardag ser ut. jag solade på morgonen. gick ut i växlande molnighet på eftermiddagen och plötsligt mitt i solskenet kommer världens skur. äkta svensk sommar:)

efter denna kväll blev jag sjuk. och nej, inte fyllesjuk utan förkyld med halsont och nåt som känns som feber (lita aldrig på termometrar..). men det kanske var värt det efter en helt galet bra sommar? :)

ikväll blir det att kurera mig. har köpt en godispåse, tagit ett bad och ska snart koka te. dock tvättar jag. skyller det på att fredagkvällar är typ den bästa tiden att tvätta. om jag velat hade jag kunnat tatt 8 maskiner :) (dvs alla!) i övrigt är det lite så att jag typ känner att jag måste göra nåt varje ledig minut för att skolan överöst oss redan och tentan ska ju vara svår så jag har bestämt mig för att inte hamna efter nånting :)
dock gäller den gyllene regeln inget plugg på helgen. eller ja, känner jag för det nån gång så visst, men chansen? inte så stor :)

 

nu ska jag kolla på dobidoo. studentlägenheters kanalutbud är kanske inte det bästa... men skönt ändå, imorgon blir det utgång med tjejerna igen! trevlig helg alla!


En del av det som hände på öland :)

 

Öland vecka två. Det var fika och film i dubbelsängen. Det var en kväll vid havet i solnedgången vi missade men som var väldigt vackert ändå. Det var nattliga cykelturer och djupa samtal under stjärnorna. Det var bastubad med baileys och utan baileys. Det var IKEA-tur i Kalmar. Det var jättestark pasta på Pappa Blå i Borgholm. Det var långpromenader genom kohagar och till havet varje dag. Det var prat och tankar. Det var sola och bada i havet. Det var fest med det nya uttrycket "spin-bear". Det var mycket skratt och långa nattsamtal. Men mest av allt var det det bästa av allt:
Hanna och Cicci <3