"alltså kan du bara sluta vara så snygg?"

åh, min cicci-söt! :)

Jag ångrar att jag köpte en ny telefon. och att jag förlängde mitt abonnemang i två år! för allt krånglar. jag har som ni vet fått en faktura på 980 kr för att tele2 dels tar ut avgift för förlängning och dels debiterar surf som jag ska få gratis. nu satt jag i kö länge länge och när jag kommer fram bryts samtalet för att det är så sjukt kass mottagning i lägenheten på just comviq. försöker nu lösa alla frågetecken på chatten, inte så lätt att få fram vad man känner tycker och vill i text!
jag som alltid varit så nöjd med comviq förut. just nu vill jag bara flytta ut i skogen utan el eller telefoner!!

sista praktikdagen imorgon, ska bli skönt, less på det nu. har dock varit en bra placering:).

helgen var toppen, rena sommarvärmen ju! var hemma hela påsken och bara tog det lugnt. åt mammas hemlagade mat. fantastiskt:). och i söndags firade vi robin. :)

nu tänker jag börja laga mat, är så hungrig så jag inte vet vad jag ska ta mig till. nog tur att jag chattar med comviq personen och inte pratar, jag hade nog låtit rätt sur! har frågat ihjäl henne, hon är nog rätt less på alla frågor. tur att det är hennes jobb då;)

nej, mat var det! nu vet ni att jag lever iaf! hej på er!!

 


VÅR!!!! :)


Thank god it's friday!

Ja, så känner jag idag. den här veckan har varit maraton-lång och det tycktes aldrig bli helg. då bör tilläggas att tid+ons gick jag 10-15.30 på vårdcentralen, tors 9.15-13 på sjukvårdsrådgivningen och 9-12.30 idag på BVC. men alltså trots detta- inget slut på det hela! shit!

nu är det hur som helst helg. vet inte varför veckan känts som den gjort. allt har varit en dimma. gå upp- promenad- praktik- hem- äta mat- promenad- greys anatomy boxar som plöjs igen (femtielfte gången, jag vet!)- sova- o samma visa igen.

kände här om dagen att förändring måste ske. en såndär känsla som bara infinner sig huxflux så jag började med att färga om håret som var superrisigt, så nu är jag sådär mörkhårig igen som de flesta av er är vana vid.

i förändringsväg har inte mycket mer skett. planerar att vila upp mig i helgen med spa-kväll + pyjamasparty imorgon och troligen till cicci på söndag. flänga runt lite med andra ord. men det behövs för att friska upp tillvaron efter denna gråa vecka som jag antagligen knappt kommer minnas om ett år. ;)

för att fokusera på positiva saker så har jag köpt jordgubbar, årets första, igår, vilket var kvällens höjdpunkt:). jag har pratat med bästa cicci i telefon. även pratat med bästa emil i telefon. (dumma människor att befinna sig så långt ifrån mig!) <3 jag har sett att brolle är klar för ladies night så nu ska det bara bokas igen! jag solade och började bli brun igår, underbara uteplats!

nu ska jag ut i solen igen, efter att jag avslutat min lunch havregrynsgröt med jordgubbar (det är den nivån idag;). och så ska jag fundera på medan jag sitter i solen, på varför i hela fridens namn vi ska flytta ifrån denna lägenhet innan sommaren för!

på återseende!

 

Påtal om Emil, stort grattis på hans födelsedag, han blir hela 25 idag!
och till mina bästa Cicci som jag inte skrev om här när hon fyllde år i söndags! (vet att du vet att jag kom ihåg det!)


vilken kväll!

Igår var sjukt bra! Började med förfest hos ellen vid tre (uppladdning för valborg!). där blev det partyalias med massa sköna människor! vid 17tiden beställde jocke en taxi så det blev lyxresa ner på stan till ÖGs där kvällens huvudpartaj väntade.

Middag, spex, sång och dans dans dans till två tror jag. hade inte så mycket koll på tid och sånt:). var hur som helst sjukt lyckat! efter blev det en efterfest, de andra drog på max men jag hamnade alltså hos några kompisar till en kompis. vid 4tiden var det dags för en lååång promenad hem i uppsala-vår-natten!
nedrans bussar att inte gå!
På vägen hem blev det ett samtal med emil, fina människa:).

den där låten jag tjatat om ett år, när man ska stå upp ett bord åt gången o sjunga, ja ni vet, jag har desperat försökt komma på den. så här är det. det är väl ingen sång egentligen. men här är det. sjukt kul;)

http://cheesecakeandfriends.com/Troop1440/songs/PizzaHut.htm

här kommer några av ellens bilder, har inte ork att lägga in mina egna än:


(för er som inte minns/vet. temat var  "-ist". vi föreställer tex 50+70+80-talist och skidalpinist. för att nämna några!)

som sagt: SÅ bra kväll. Hoppas på en repris snart. N-I-C-E!

Dream on!

Idag blev jag rätt less på en sak. Att folk ska försvara allt hela tiden. Såhär va: 
 Om man ber om att få veta nåt som varit dåligt, som i detta fall att vi kände oss kasst bemötta första dagarna på vår VFU, och vi då berättar om det, precis som de bett om, och så tar personerna detta personligt, eller? För vad jag än sa då så var det "oj vad konstigt ingen annan har sagt så förut" eller "nej men så tycker inte jag att jag upplever att det är" eller "det har aldrig förekommit här innan" OCH? vill man veta vad som är fel måste man väl tåla svaret? Inte hålla på och försvara allt hela tiden? Det var ju inte kritik till en specifik person heller utan allmänt. konstruktiv kritik. för att kunna förbättra.
och har de tänkt på att andra kanske visst upplevt det lika men inte sagt nåt? eller att personalen själv inte upplever detta då de är så vana vid det/ blir bemötta bättre. som student är man i underläge, så enkelt är det.

skönt att seminariehandledaren jag pratade med om hennes kollegas yttrest oprofessionella sätt att bemöta mig och robin förra veckan, kunde vara vettig och sa att det inhte är vårt ansvar som studenter att bli bra bemötta, speciellt inte om vi själva redan är glada och positiva och trevliga. för jag undrar bara en sak då: hur är det vårt ansvar och vad skulle vi kunna göra åt det? nej precis. skönt med en vettig mänska!

praktiken är hur som helst slut nu på 95A. och ja, jag vill jobba där i framtiden också. trots lite kasst bemötande och trots att alla ni där ute (som inte trott på mig) trodde att jag inte skulle vilja det längre när jag varit där. för det vill jag. jag vill jobba med barncancer. thats it.

ikväll blir en lugn kväll tror jag men imorgon vankas sjuksköterskegasque. vad ni än gör: missa inte eftersläppet! kommer bli AWESOME!! :)


Hold on to your wishes tonight.

god morgon allesammans:)

När jag vaknade visade min telefon på vädret "trist". det är ju peppande att till och med mobilen tycker att vädret är tråkigt, man blir väldigt sugen på att kliva upp!

Nej, så kan man inte börja sin dag, så jag gjorde nåt roligare, började dagen ute i tvättstugan.

Nej inte heller det var så roligt, men morgonen har ändå vart lugn och skön, börjar 13.15 idag så jag har bara suttit i soffan mellan tvättstugevarven och ätit frukost och druckit te. det är kvalitetstid för sig själv:).
Var och hämtade wille vid ett inatt, lagom trött och lagom glad eftersom det, som ni vet var tisdag och till och med i uppsala slutar bussarna att gå innan dess.. mitt i min skönhetssömn. hm.

minns inte om jag sa det, åkte till cicci i måndags, av en ren slump var vi lediga båda två så jag tillbringade min eftermiddag där med malte. vi gick en promenad och satt sen i solen i hamnen och åt glass. detta betyder att det nu, på riktigt, är vår!


mycket jobbigt...

okej det här är inte så vettigt (som jag sa att det skulle vara när jag återkom) kanske, men nog så kul: 

"En sak som kan vara mycket jobbig just när man står i en härligt varm dusch är om det kommer en farlig mördare. Därför är det så skönt att det här bara är ett duschdraperi med en bild av en farlig mördare."

Källa: Coolstuff.se .... ;)

För det gör det ju ofta?

 


vardagslyx!

Jag har en stor hög med disk som väntar på mig. Och jag borde ta en dusch. Snart kommer wille och jag tror även simon hit och vi ska käka mat. Jag borde verkligen sätta lite fart. men att prata med cicci är lite trevligare. mycket för att vara exakt.

mamma och pappa har varit här sen igår och de åkte nyss. mys:) blev lunch på stan, lite shopping och därmed är min balklänning inte enbart en tanke längre utan tyget är köpt och den ska börja sys! tänk vad bra att ha en sån bra mamma! och pappa som köpte och bytte däck på cykeln. man har det så bra ändå:).

sista praktikkvällen gjordes i fredags på avdelningen, nu är det bara 2 dar kvar på mottagningen nästa vecka. det har varit en lärorik och rolig tid men även lite jobbig. klart det är jobbigt att se små barn som ska dö, men ändå på något vis väger det goda upp det tråkiga och jag kommer absolut någon gång i framtiden jobba med barn med cancer <3

torsdagen bjöd även på helkroppsmassage en timme igen, vilken lyx:) lyx är även att vara ledig imorgon också, med ett färdigt PM så inte ens det behöver jag tänka på!!

jag har kommit på 1000 grejer under helgen jag skulle skriva här men just nu minns jag inget av det, så jag tror det här inlägget slutar här. ni får nöja er så tills jag hittar på nåt vettigt att skriva om igen!