på små rosa moln.

Jag har varit SÅ glad i flera flera veckor nu. Varje dag har skimrat i regnbågens färger och jag har glidit fram på små rosa moln (bildligt talat såklart). Detta kände inte riktigt verkligt och nån gång antog jag att det skulle ta slut.

Slut har det väl inte tagit, men jag tog en paus igår och lite idag. Jag ska snart leva i en drömvärld igen, för det har vart så underbart att vara lycklig 24 timmar om dygnet, men hallå, lite mänsklighet måste jag nu få visa genom lite gnäll:

Till exempel har vi fixat en som vill flytta in här som jag nämnt tidigare. Så det tyckte vi var toppen, så slipper vi några dubbelhyror, eller snarare, måste vi betala nån dubbel, ja då kan vi inte säga upp denna utan blir kvar, får bo ett halvår till tills jag får söka på studentstaden igen, och börjar då alltså om denna karusell. så skriver jag till han som vill ha lägenheten och då har hon som står på kontraktet sagt att hon ska prata med sin vän som hellre ska få hyra (fine det kan jag väl köpa) men hon verkar inte kunna flytta in direkt, för hon ska bestämma sig i slutet av nästa vecka. men hallå! det känns som att hon BARA vill krångla till allting. så vi får se om det blir en flytt nu eller inte.

mitt andra problem är att vi har en riktigt hemsk kursadministratör. jag var på SÅ bra humör igår, jag och robin hade varit på en teater med sjukhus-clownerna där jag skrattade så jag grät. sen ville hon prata med oss för o höra hur det går o sådär. robin börjar då berätta om att han har känt sig illa bemött, nonchalant är väl rätt ord och att han är missnöjd och har pratat med huvudhandledaren på avdelningen. jag säger att jag måste hålla med, tråkigt att behöva säga det men ja, tyvärr är det så. (kom ihåg mitt super-positiva sinne och hur glad jag är just då). Vet ni vad hon säger då?
-du måste vända det här till något positivt. det är din utbildning och ditt ansvar att det blir bra. du måste tänka på att du kanske känner så pga hur ditt tidigare liv varit och vad du varit med om, det är inte avdelningens fel. jag ser ju att du är jättenegativ, du ser sur ut och sitter med sån hållning att du utstrålar att du är negativ.
alltså, hon kunde lika väl sagt "skyll dig själv, det är helt och hållet ditt fel för att du är en dålig människa" för det var den känslan vi alla tre fick att hon menade.
Att robin var den som berättade hela storyn och att han kände sig illa bemött, nej det har ingen betydelse, för JAG är en så jävla sur person. (ni minns väl fortfarande hur glad jag var just då? skrattade så tårarna rann och sådär fem minuter innan....) förlåt mig nu men jävla kärring!
både robin och jocke vart så paffa så de inte visste vad dom skulle säga eller göra. jag vet. jag ska skicka ett mail till någon ansvarig och berätta hur ILLA hon bemötte mig, för faktiskt, med vittnen, så hade jag inte gjort ett endaste litet fel. jag var dessutom positiv när jag sa det "såhär är det tyvärr, jag mår inte dåligt över det men eftersom du frågar är det bäst att lägga fram det så att det kommer fram, så att det finns en chans att ändra på det för framtiden" konstruktiv kritik! är det fel eller?

Annars är praktiken bra, jag lär mig en del, dock haft rätt jobbiga två dagar pga en väldigt rädd liten patient med mycket krångel från sjukhusets sida... tinnitus nästa, som föräldrarna skojade om..

Dessutom har jag huvudvärk. te? ja tack. återkommer med en gladare hanna på rosa moln snarast!

Det kan inte bli någon kris nästa vecka. Min fickdagbok är redan full. -Henry Kissinger

Toppen-helg!!

Först ett svar till Niina: Vi flyttade typ dagen före valborg förra året, men hade ju massvis att göra dagen efter också för då kom willes föräldrar med resten av flyttlasset, från mora.. ;) I år ska vi försöka låta bli att flytta dagen efter:).
Det blir Väktargatan tror vi, vi ska bestämma nu i dagarna. det verkade vara ett problem att vi har hund i den andra lägenheten då kommentaren "måste ni ta med hundarna då?" fälldes av hyresvärden... hmm.

Helgen har varit toppen! I fredags var robin här och vi spelade geni, åt godis och pratade strunt.

I lördags åkte jag till strängnäs o plockade upp bästa ida och sara för en bilfärd till örebro. där bjöds det på god mat, fika, massa skratt och Håkan-spelning! Det var typ 1½ år sen sist så det var fantastiskt bra! Inga kort togs på själva spelningen då vi ansåg att våra typ 1500 foton sen innan räcker och ingen orkade bära med sig nåt in:).

sen väntade en ännu längre bilfärd hem, kändes det som iaf, med tanke på att jag sovit 6 timmar natten före och därmed varit uppe typ hur länge som helst under lördagen. men hem kom vi och jag sov kvar hos cicci. även den natten blev kort, vi babblade massa först sen vaknade jag halv nio, vilket ju egentligen var halv åtta vintertid. vilket innebar typ 5 timmars sömn. blev rätt snurrigt ett tag då ciccis mamma kom ner och frågade vad klockan var, en stod på halv tio, en på halv sju och så min på halv nio som jag inte visste om den ställt om sig själv automtiskt;). dagen tillbringades i etuna, ett varv på tuna park utan att nån köpte nåt, sen flera timmar på café sylvia med god mat och fika.
Cicci är så himla bra, vi förstår varandra jämt. känner varann utan och innan. inget vi säger till varandra kan vara fel att säga. inga hemligheter finns. det är bara så bra. min vackra skumdum<3 

fantastiskt bra helg!  nu väntar kväll på praktiken, börjar 13,30. har varit ute på långpromenad med malte i solen och letat upp en artikel om smärtlindring till små barn till mitt PM som ska skrivas på torsdag.. gick nästan lite för lätt att hitta en bra, det gillar vi!

och med tanke på mitt förra inlägg, fler kommentarer kom på fb, och allt bara av killar, det måste ju bevisa en del!

Just det, om nån är sugen på Ladies Night i höst så är det bara att haka på, jag och cicci ska boka här i dagarna, middagsbiljett och hela kitet! dessutom väntar gbg och ullared om 3 veckor. NICE!


impulsköp:)

Dilemmat verkar ha löst sig. hyresvärden för lilla lägenheten frågade "måste ni ta med hundarna när ni flyttar?" -nej givetvis inte, dom kan bo kvar här... hm.. "kan dina barn flytta ut om vi flyttar in eller!?" ja ja, som det ser ut blir det iaf väktargatan! ska bestämma oss på måndag!

robin har varit här och spelat spel med mig och wille, mycket trevlig kväll. :)

ja just det, jag impulsköpte en ny mobil tidigare idag. en HTC desire Z. Verkar riktigt bra än så länge:). Jag tror killen som sålde den raggade på mig, (haha nejdå:)) hur som helst fick jag försäkringen betald för första året!Men man får bara akta sig vad man skriver om sina nya grejjer på fb:


ja. hrm. god natt:)
imorgon väntar Håkan med Ida och Sara, underbart! sen en heldag med Cicci <3

D-I-L-E-M-M-A-!

Har nu gått två dagar på avdelning 95A, barnonkologen. Verkar toppen! Jag och robin diskuterade det idag att vi har så höga krav på personalen efter våra toppen personalgrupper på psykiatrin, men förutom den delen verkar det mycket bra. och min handledare, robins kompis, är superbra:).
Alla säger genast "nej usch vad sorgligt" men stämningen är allt annat än sorglig där uppe och jag trivs. Jag tror fortfarande att jag nån gång i framtiden kommer jobba med det här:).

Pratade även med chefen på avd 110 idag, hon hade fått svar på brottsregistret och jag är prickfri (se på fasen;) ). Så nu väntar hon på svar om de får anställa fler timmisar.. Hålla tummarna!

Nu till dilemmat. Vi har två lägenheter + den vi har nu. alltså tre. Vi har ju fått erbjudande om en i Kåbo, dyr och liten, men ack så fräsch! Nära skolan och nära sjukhuset dessutom. Brevid stadsskogen. inflytt i maj. Bättre än så blir det inte.

Den andra fick vi idag. Väktargatan 64. Dvs ca 1,5 km från stan, 4,5 (uppför!) till skola och sjukhus. Billigare. Större. Inflytt 1a maj.

Och så den vi har idag. Med världens bästa uteplats. dock har vi intresserade som vill ta över den så snart vi flyttar ut. så inga dubbelhyror här inte. önskar bara vi kunde ta med uteplatsen. :)

Ja, så så är läget. Vi vet inte alls hur vi ska göra. HJÄLP.


Världens längsta helg :)

Haft en toppen dag (igen! nån lär ju lessna snart på att jag är så glad hela tiden...) först en promenad på 2 timmar me Malte. Fick sällskap av nån kille och hans schnauzer :).

sen åkte vi hem till ellen, malte och sigge ville ju leka:). jeppe var krasslig så vi satt i soffan och tittade på när han spelade tv-spel, fikade och prata massa strunt:) jättemysig dag:).

nu ska jag hoppa in i duschen, imorgon är det intro till pediatrikpraktiken:).

Kolla in den
här skön akustisk version av highwayman :)

Nattinatt!


god morgon

Jag hoppas att ni inte fått några dumma idéer om det jag skrev tidigare. Jag förstår problematiken i det;).

Det enda jag ville få fram var ju folks diskussioner och påhopp på varandra pga olika åsikter och för att kunna belysa det skulle jag ju inte välja sida (trots att jag inte behöver välja, jag vet var jag står...). Det är ett så svårt ämne för att inte vilja skriva vad man känner och tycker.

Idag lyser solen igen så jag och malte ska ut och gå, ska höra om vi får komma över till ellen en stund:)
Jag har vaknat sju av mig själv varje dag (utom kvart i åtta idag) sen praktiken, det är härligt:).

ha en toppen dag allesammans!

Tegan And Sara – Where Does The Good Go Dagens låt:)

okunskap.

Sitter och läser på nån sida på FB  som heter "visa pedofilers identitet, vi som vill skydda våra barn". Jag tänker vara helt opartisk i denna fråga, jag får redan så mycket kritik över det jag säger om brottslingar på rättspsyk. Med det menar jag absolut inte att jag är för pedofiler. och med det menar jag inte att jag är emot det som står på sidan. ja, you get it, jag tänker säga varken eller om detta, så få inte för er nåt!!
utan det jag vill komma fram till är hur folk börjar tjafsa med varandra när det handlar om sånt här, någon som skriver en kommentar, någon som säger emot och så är det igång. fascinerande.

en annan intressant aspekt är det vi hade uppe på muntliga tentan igår, om samhällets okunskap om psykiatrin. exempel på detta är att folk inte vet att depression är en psykisk sjukdom (unipolärt förstämningssyndrom), att schizofreni inte är två personligheter (det är personlighetsklyvning/Dissociativ identitetsstörning) och denna kommentar på ovannämnda sida "pedofiler=psykopater"

ja säg vad ni vill, men jag tycker man ska hålla tyst om nåt man inte vet nåt om.

men som sagt, gällande ämnet i inlägget idag så säger jag inget. opartisk! jag vet för lite. vill inte ha nåt tjafs. så jag gör det bästa och håller tyst helt och hållet istället.

Gubben i månen:)

Haft en mycket bra dag idag! Började med en timmes promenad men Malte. Efter det ännu en halvtimmes promenad ner på stan. Underbara sol!

Mötte upp Madde och så gick vi till storken där vi sen satt i 5 timmar innan vi kom på att det var dags att gå:). Det är det här jag menar med att man måste kunna fika för att vara min vän. (okej det är inget riktigt krav, så ni vet). Men en äkta fika varar så här länge;).
Mycket skoj, skratt, prat och gamla minnen. <3

Hemma igen gick jag ännu en sväng med malte, 40 minuter denna gång, så promenerat har jag iaf gjort så det räcker idag:).

Har ni inte varit ut och tittat på månen, så skynda er. Den har tydligen inte varit så här stor sen nittiotalet eller vad mamma pratade om, jättehäftigt!

Jag funderade på en grej när jag gick nu sist: Hur kan det komma sig att det luktar sommarkväll en kväll i mars? har känt det ett par ggr nu senaste veckorna...

Med risk för att göra bort mig lite nu, tänkte jag ändå avsluta med att höja erat självförtoende en aning (om ni inte är lika dumma som jag vill säga) Såhär lät det på Gränby igår:

Hanna: Alltså jag funderar på en sak..
Robin: Vad?
Hanna: Jo men alltså Ellens kusin (som hon pratade med just då), vad är hon till Ellens bror?

....

och såhär på Storken idag:

-Undrar hur man skulle kunna göra av med 10 miljoner på en dag (jag och madde pratade av nån anledning om detta) Madde tänker då säga nåt om att köpa nåt dyrt hus eller så när jag snabbt inflikar: "Ja men alltså utan att köpa nåt"....

 


Vårkläder!

Japp, jag lär inte vara den första som skriver om snön som kom idag. Vi var och handlade vårkläder på Gränby efter muntliga tentan, jag Ellen och Robin. När vi för första gången på 3 timmar tittar ut har det kommit ner flera cm snö och ser ut som en snöstorm som pågår. Ja, det kanske är sånt man får räkna med i mars. jag antar det. bara att det är så lätt att glömma när våren faktiskt tittat fram några dagar :)

hittade hur som helst ett par chinos (för enligt robin och ellen satt dom väldigt snyggt. jag ska försöka vänja mig, ni vet det där med för långa smala ben för såna byxor. ja. men jag litar på mina vänner. som enligt robin "så får du tvinga dig att ha dom tills du inser att det är snyggt, för de sitter bra"), en tröja, rouge och en annan tröja, som ser ut som en poncho. så himla kul med nya kläder:).
blev även lovad, återigen, jobb på praktiken av en tjej som jobbar där, hoppas chefen lyssnar lika mycket på henne som hon säger:)

Imorgon kommer madde till stan, blir antagligen mat och en tur på stan för att hon ska få se lite av uppsala. :)

kl åtta står det "så ska det låta" på schemat. kanske en påse popcorn. det har jag förtjänat, med helt ledig helg och allt innan nästa VFU:).


en väldigt o-fin bild på mig. har aldrig varit web-cam typen, men jag måste bara illustrera mitt snygga sår för er. bulan syns inte och det ser mildare ut än det är pga ljuset, men lägg till det  i tanken och ni förstår att jag ser misshandlad ut:)

"jag red in i ett träd" part two.

Det är inte sant! Jo. Ni minns säkert för en dryg månad sen när jag i 25 minusgrader red in med mitt knä i ett träd och kunde knappt gå. tårarna frös till is på ögonfransarna och som om det inte var nog så blev jag trampad på min iskalla fot. på kvällen var det peppes 25årsfest och mitt knä var dubbelt så tjockt som det andra. knät är nu i det närmsta återställt, det är lite stelt ibland men helt okej.

Idag när jag och Nettan möttes upp för att rida ut berättade jag för henne om hur jag stod och tänkte på det med glaset i förra inlägget och hur jag sedan mindre än en timme efter slog i huvudet så jag började blöda. Jag avslutar meningen med "det skulle ju bara fattas att jag ramlar av idag!"

ja, sagt och gjort. Efter mycket snö hela vintern hängde träden fortfarande ner över stigen, böjda av tyngden som varit säkert. första träden gick bra, men sen vart det tajtare och skimra var som vanligt lite hetsig. så ja, jag smäller i höger kindben i grenen, fastnar med hjälmen och ramlar (glider) av.

Jag blundar när jag ramlar och när jag tittar upp har jag två framben över mig, jag har hamnat verkligen under hästen. jag börjar gapskratta, trots att det hela kunde gått mycket illa. då hör jag nettan bakom mig, gapskrattar hon med. tur att det gick bra:)

ibland tror man bara inte att det är sant. och trots detta så är jag fortfarande glad (som vi pratade om igår, att jag minns inte senast jag var arg/nere/ledsen en dag. inte ens nu!) humöret är ännu på topp:)

och jag kommer få en riktigt bula på kinden. har redan ett mäktigt sår. nice.


Ironi.

När jag stod och diska förut tänkte jag på hur det skulle vara om jag skar mig ordentligt på ett glas och började blöda när jag är själv hemma. Detta var alltså inget stort problem utan bara sådär som tankarna går när jag inte tänker aktivt.

Ja, sen städar jag vidare och är i badrummet och donar, ska resa på mig efter att skurat toalettstolen. Pang. jag slår i huvudet i badrumsskåpet. jättehårt! och börjar blöda. ironiskt va?

Behöver jag ens nämna att jag tappade suget av att städa mer? Tur att jag typ var klar. Nu gör det väldigt ont och jag vet inte hur mycket det blöder för det är svårt att se. kul!

Nippertippan.

Jag fick precis nippran när jag gick in på spotify och började rensa bland alla mina spellistor. Tre stycken hela listor rök innan jag tog mig i kragen och började sortera om istället för att kasta. Annars har jag ju snart ingen musik kvar:).

Istället borde jag ta tag i dammsugande, disk och torka golv. Inte lika kul som musik men kanske mer nödvändigt med tanke på hur det ser ut!! Är själv hela helgen i och för sig men ändå!
Jag är ju en såndär person som i det närmsta får panik när det är stökigt runt om kring mig! :) eller iaf smutsigt. och det är det nu!

Få tokryck på garderoben istället? Ja, kanske det. Bara att när jag väl börjar sorteras inget ut medan när jag tänker på det finns det massor jag inte använder. Hm. Kanske dags för ett nytt försök:)

Nu ska jag ta tag i det här! Och kanske plugga lite till. kanske.

Underbara vårväder:)

Idag har varit en bra dag- igen! Jag har haft bara bra dagar i flera veckor. Minns inte senast jag var arg! Underbart!

Jag började med en promenad med Malte. Sedan en promenad till i solen ner på stan. Mötte upp Johanna för en efterlängtad lunch. Inte lunchen alltså, utan Johanna:). Mycket trevligt, var på tok för länge sen!

Efter det vandrade jag vidare i solen till sjukhuset. Här väntade 5 timmars plugg, fast man kanske inte ska kalla det för det för mig och ellen. Vi gjorde ju klart igår så vi satt där och störde nog mest. Vi lyssnade på bag in box och pratade gamla sommarminnen, kollade på stampa med leroy och pratade mer gamla minnen, kollade på "September" när hon var med i Nyhetsmorgon Lördag hos han Jesper, lyssnade på musik på spotify, ritade upp en tidsaxel på tavlan över alla olika tidsepoker vi kunde komma på, körde hänga gubbe osv osv. Vad vi lärde oss om psykiatrisk omvårdnad? Inget vi inte redan kan;) (där var det där med negationer, eller vad det hette, igen!)

Imorgon åker Wille till mora. jag ska rida. kanske tvätta. bara kanske för jag råkade boka in en rid-date med nettan just under tvättiden.. på fredag ska jag få guldstjärna på muntliga tentan (eller...) och sen shoppa på gränby. smink och linne står på inköpslistan!
på lördag väntar mer shopping och fika med madde. jag undrar när jag ska äta hemma nästa gång...

för att inte gå alla händelser i förväg ska jag se på efterlyst nu! och hålla tummarna för lägenheten och sommarjobbet. jag VILL! :)

hejpåer!

Slut på 110 (för denna gång)

För att svara på de senaste kommentarerna (tack för dessa!)
Niina: nej, jag somnade innan den kanppt börjat. och just ja, den konkurrerade med pretty woman, som jag aldrig sett.. hrm. bröllopsfotografen har jag däremot sett och gillar den.
Emma: dubbel negation alltså. gör inget jag inte skulle gjort = gör allt jag skulle gjort eller?

Sista praktikdagen över, jättetråkigt. var en bra dag, som de flesta andra! Så himla skön personalgrupp alltså, det kan inte bli bättre! Lämnade in ansökan för extrajobb också så nu håller vi alla tummarna! Lärt mig så ottoligt mycket, men de vet ni ju redan. Är så himla nyfiken på hur det ska bli med allt, hoppas så på timvik!! Jag menar bara mysteriet i kulverten, jag måste ju få vara med om det blir löst... ;)

Efter praktiken blev det plugg på sjukhuset. två frågor på två timmar tog vi oss igenom, annars var det mest flams. Ellen, Robin och Klara. vilket gäng:).

Nu ska jag ta en kopp te, fundera över allt jag lärt mig och förbereda mig mentalt för seminariet imorgon.

På återseende!

Massage:)

Idag har varit en överlag väldigt bra dag. Den började med jobb 7-14 vilket var fruktansvärt segt! Jag känner mig lite hängig och det blev väl inte bättre av att det knappt hände nånting på hela dagen. Dessutom insåg jag hur negativ stämningen är på avdelningen. Ge mig sommarjobb i uppsala tack! Jag trivs ju absolut, men det är stor skillnad på personalgruppens engagemang och motivation!

Efter jobbet blev det drive in på Max, måste hylla deras potatisgratäng! jag äter sällan där (eller nån annan snabbmatskedja) men den är god. tummen upp för den! Vidare efter det mot BMC där Per, en av willes faddrar skulle ge mig helkroppsmassage i en timme! Han har gått en kurs i massage och behöver nu få ihop ett antal praktiska timmar, vilket han gör mot en billig peng. Helt perfekt! Det var lätt det bästa jag gjort på länge! :)

När jag kommit i kläderna igen, vilket var segt för jag somnade nästan, tog vi oss bort till Artillerigatan för att kolla på lägenheten. Det enda som saknas nu är tillstånd att få ha hund i huset.. Vi håller alla tummar för att det ska gå igenom!

Nu är det dags för en kopp te (vill inte bli sjuk!) och lite godis, om jag håller mig vaken till 21 blir det Bröllopsfotografen. Ja, vaken ja. igår somnade jag strax efter 21, smsade halvsovandes med cicci, tills jag nån gång runt halv elva (?) hade missat hennes sista sms för jag sov så djupt. Det är tröttsamt med praktik som sagt! :)
Och om jag blir sjuk är det kanske på tiden, eller åtminstone min tur. Jag har inte ens varit förkyld vad jag minns på hela långa vintern. det är flyt det:)

Ha en trevlig söndagskväll allesammans! <3

problemlösning på kvällskvisten.

"Gör inget jag inte skulle gjort". Jag förstår inte såna uttryck, eller snarare jag måste verkligen tänka till. Jag fattar såklart vad man menar men för att förstå på riktigt måste jag tänka efter. Samma med typ "inte" och "o" i samma mening, om ni förstår. Det är ju motsägande.
I och för sig kunde jag knappt lägga ostskivorna i en stjärna på toasten när jag jobbade på donken. Tur att man inte gör så längre. Och tur att jag slutat. Ibland undrar man över det där med IQ.

Rotade fram mina smutsiga gamla gympaskor. det får duga imorgon. Att leta upp praktikens nummer, åka dit och hämta jobbskorna och sen åka hem kändes lite för jobbigt. Helst med tanke på att jag måste nog ringa först, kliva in på en sluten rättspsykiatri-avdelning en lördagkväll kan tänkas uppfattas lite misstänksamt om det är helgpersonal jag aldrig träffat:).

Nu duschen (checka in?) och sen sängen. gonatt!


Check!

Underbar dag! Började med att rida en långtur med Nettan. Blev mycket pulsande i snön och skimra var blöt av svett efteråt:). Vidare hem där wille lagat mat, sen somnade jag till ett avsnitt Greys Anatomy. När jag väl vaknat igen (blivit väckt!) satte jag mig i solen på tomten och drack en kopp te, vilket sedan efterföljdes av en 2 timmars promenad i solen.. fantastiskt:).

Jag kom på en bild jag skulle lagt upp i tisdags, men som jag glömde leta upp. Här kommer den, nämligen förra årets minisemlor:).

 

Imorgon blir det jobb 7-14. Sen kommer måndagen med sista praktikdagen, hoppas på sommarjobb där sen!
Nu ska jag gå till Ica och köpa godis. Hade jag haft en smartphone (I-phone? HTC? Jag vet inte vad som är märken och vad som är bara telefonen, vad jag menar är hur som helst en sån där "ny" sak som alla "måste" ha...) hade jag checkat in på Ica Heidenstamstorg om några minuter. Överdrivet? Vi hade en lång diskussion om det här om dagen på praktiken. Jag tycker nog det är lite overkilled att checka in över allt. men bara så ni vet. Ica nästa!


Vår-sol:)

Alltså att man gillar sin praktikplats är bra. Jag och Klara trivs så bra att vi kör även på måndag. Jag menar, de skulle säkert låta oss stanna hemma, vi har inte haft så mycket krav (speciellt inte om tid) dessa veckor.

Idag blev det 7-14, skulle gått efter lunch men vi blev kvar i ett så intressant samtal:). sen en tur med Skimra och hon som äger stallet vi står i just nu, blev faktiskt mycket trevligare än förväntat! härligt för-vår-väder i solen :)

Att man blir så glad av solen. 
-Vilken är din favoritfärg då?
Jag- Gul!
Det är lite svårt att förklara när man är 22 år. Om man ens har favoriter? För jag klär mig inte i gult så ofta. Fast skorna vi just stod och tittade på när samtalet (som var längre än så!) ägde rum, var gula. Gult är fint:). som solen!

Dagens låt är "dunkla rum" med winnerbäck. vad vore en morgon på bussen utan musik? har jag förresten berättat att Bambam tuggat sönder mina telefonhörlurar? Nu när jag har det, är följdfrågan: Är det skäl till att köpa ny telefon? :)

Nu ska jag välja på om jag ska kila ner till Henke och Maria där wille är eller om jag ska vara hemma med hundarna. Det mina vänner, kallas frihet!

Jag skulle gärna hjälpa dig upp
och kunna lysa upp den väg du springer
Om jag kunde vagga dig varm och lugn
Jag hör nog samma röst
och bor i samma land
med samma klockor som ringer
Du går inte ensam genom dunkla rum


Att ta vara på det man har!

Kan inte bestämma mig för om America (Razorlight) eller Everything's magic (Angels and Airwaves) är dagens låt. Själva känslan i den första. Även texten i den andra... Tåls att fundera på. Både och kanske.

Lärorik dag hur som helst!

God natt:)

Stor idé att kommentera om man ändå ska vara anonym? eller?

mycket trevlig middag med kära vänner! Riktigt fräsch lägenhet robin och josefin skaffat:)
Nu är det dusch och sen sova. 05.55 imorrn igen! Up and rise sunshine :)

Det dom aldrig nämner...

Vad är det som krävs för att stanna kvar
som inte är säker men aldrig tvivlar
som inte har nån storlek alls
inte har någon genans
Som får en att ropa till balkongen "kom ner!"
får prästens dotter att rymma med en knarkare
som får en att säga i natten 'jag behöver nåt starkare'

Den får en att darra som höstlövet
den får en att vissla i mörkret
den är en stulen bil som kär iväg nånstans med dig
utan ljus och sen rättegången

Vad är det som inte kan repareras, censureras,
som inte har nån rättvisa,
som inte är blind, men gömmer ögonen i händerna
som inte har nån anständighet
inte behöver kläs upp i skönhet
den kryper inte för nån
den väntar inte på nån

Den är lika ren som ett barns ögon
den är lika skitig som marken på en tågstation
vad är det som inte har någon regering
vad är det politikerna aldrig nämner

Vad är det som lovar dom unga
som får dom gamla att tro att dom kan överleva
som finns i alla utbrotten
som finns i grabben som står på karmen
till ett fönster
finns i rånarnas fantasier
och i dom olyckligaste kapitlen
om en hund som vart hungrig i mil
tycker inte om nån men kommer ändå in
kommer ändå in

Håkan Hellström- vilken man!
26e mars, here we come again:)

Att googla.

Alltså jag har lite svårt för en sak. Det är att det är så lätt att söka på brottslingar. Jag kanske har blivit knäpp efter att vara på Ulleråker men jag känner att det är fel. Man söker på ett namn på google och kommer in på ett forum där brottet står men där även namn, fullständigt personnummer, fullständig adress med mera med mera går att läsa. (är detta verkligen brottsförebyggande?)

Såna här saker ska jag kanske inte uttrycka mig om här egentligen, det finns delade meningar om allt och jag kommer säkert få en del skit för det jag skriver nu. Men jag tycker att det är fel! En människa är alltid en människa oavsett vad som hänt! Hur ska man kunna fortsätta sitt liv när man kommer ut om alla vet allt om en? Det är nog tillräckligt svårt personligen, med ångertankar och annat, svårt att se folk i ögonen, svårt att anpassa sig till ett liv i frihet igen. Man kanske inte har alla vänner kvar? Man kommer ha svårt att skaffa sig en utbildning och ett jobb. Man kan aldrig vara helt ärlig om sig själv, för tänk er själv, då vänder folk och springer rakt åt motsatt håll!! Tänk er att försöka få ett stadigt och normalt förhållande? För det förtjänar väl alla? Hur inleds ett sånt? Vad säger man?

Tänk sen även på familjen. Detta är någons barn. syskon. pappa eller mamma. kompis. tror ni inte att man redan lidit som anhörig? tankar, känslor, blickar, viskningar. eller känslor av dessa. och till råga på det så kan hela svenska folket (och även resterande världen) bara googla på ett namn och få reda på hemadress och andra personliga saker!

jag ska kanske tillägga att jag inte alltid tänk så här. bara för en månad sen tänkte jag om jag läste nåt, "ja men häng ut dom, det förtjänar dom!" men nej, jag är inte så säker på detta. jag önskar jag kunde berätta allt jag hört. hade inte sekretessen inom vården funnits hade ju alla gjort det. men spegla det i det jag just skrivit. visst finns det en anledning till sekretess!? anledningen stavas inte "google".

jag tänker på hur du berättat för mig, vad du sagt. även det som bestrider det jag just skrev, men detta är min åsikt, mina tankar.

Jag kommer i alla fall alltid tänka en gång extra innan jag dömer!Fördom, människosyn, livstidsperspektiv och makt.

Är fyra ord som jag använde i min reflektionsuppgift till återkopplingsseminariet som är nästa vecka. En viktig uppgift i ett viktigt ämne.

Ännu en dag gjord på avdelningen. Jag och Klara pratade en del idag, vi kom fram till en massa saker, men en sak var att man lär sig så himla mycket om sig själv och om livet och att uppskatta saker. Jag tror inte riktigt jag kan uttrycka det i ord riktigt, men en sak är säker, nämligen att min människosyn har förändrats drastiskt. Jag tror att jag skulle kunna jobba på avdelningen. det viktigaste är bara att hålla en viss distans och vara proffesionell, inte glömma varför avdelningen finns.

men som sagt, väldigt givande och jag växer som person för varje dag, lär mig mer och mer (om än inte så mycket teoretiskt som är bra i ssk-yrket men kanske om något ännu viktigare, som vi alla ju är här för: livet). jag skulle lätt kunna jobba 50/50 typ här och sen på en somatisk avdelning. för jag tycker om att hjälpa folk, och är det några som behöver hjälp och stöd så är det här.

Jag är glad för att jag pluggar det jag gör, jag skulle för allt i världen inte byta som det känns just nu! Jag tycker att man ska följa sina drömmar och sätta upp mål i livet, oavsett hur den tidigare livshistorien ser ut. Jag tror inte att något är omöjligt, även om det är viktigt att se sina begränsningar för att inte må dåligt om man misslyckas nån gång. så kämpa på!

Were only watching the stars
Heavens gotta wait another year, hold on to your visions tonight
Were only watching a dream
Oh, paradise will wait another year, hold on to your visions tonightRik som ett troll!!

Jag har haft en superbra dag! Jag började med ett 7-13 på praktiken, utan stackars klara som är sjuk. lugn dag, trevlig dag. Jag trivs mycket bra, även med patienterna. får se om det blir att söka sommarjobb där också:)

Vi spelade Wii-sports, det är en del i rehabiliteringen och vård, likaså sång, bild, och andra grupper. Ja, vad ska man säga, det är en bra miljö, iaf just nu,med så lugnt. Jag gillart! (det trodde ni aldrig om mig att jag skulle gilla rättspsyk va?)

man lär sig så mycket. mina viktigaste lärdomar hittills är att uppskatta mitt liv, min frihet, min vardag. Jag får och kan göra det jag vill. Jag har fritid, jag har jobb, jag har skola, en pågående utbildning, pojkvän, lägenhet, hundar, ridningen, familj, ja allt man kan önska sig. jag sitter inte inlåst utan frihet att gå ut själv, och ångrandes ett allvarligt brott jag gjorde när jag var mycket sjuk.

det andra jag lärt mig är att inte ha fördomar. Detta är också männsiskor, det är människor som råkat ut för en allvarlig psykisk sjukdom, som inte kan undvikas, en sjukdom som de absolut inte valt att få, som inte tillskillnad från annat kunde förebyggas. en sjukdom som föranledde ett brott, enbart pga tillståndet just då. ett brott som de när de fått sjukdomsinsikt ångrar djupt, något de aldrig skulle begått som friska. det är inte dessa personer som begått brottet, det var deras sjuka jag.

jag har lärt mig så otroligt under bara fyra dar. jag ser i ögonen på dessa personer hur de ångrar vad som skett, hur ett liv i frihet är det stora målet. de frågar mig om min utbildning och mitt liv, mina intressen, och jag vet att det är sånt de strävar efter.
frihet. lycka. meningsfullhet.

ser fram emot kommande dagar, jag vill lära mig mer, veta mer om deras livsöden. Jag är såld. 


Bara som distans från allt detta. Jag fick pengar idag. efter 12 års smärta i handleden har det gett "resultat". smärtan är kvar, kronisk, återkommande, för tillfället övergående. men trygg hansa och underbart trevliga rickard har beslutat att jag får ut ersättning. 10 332 kronor. det är fantastiskt!
Jag ska maila honom och tacka. jag vet, löjligt, men jag är så glad! att systemet i sverige faktiskt funkar också, allt är inte dåligt:). ska tacka läkaren på torsdag också, jag har en inbokad telefontid med henne, då hon skulle som jag förstod det höra av sig efter jul, men hon inte gjorde det. jag kan ju också få vara den som ger glädjande besked ibland. det kanske gör hennes dag!


ev. lägenhet fixad också, återkommer om det!
nu väntar middag på Bullit! trevlig helg!!!

 


första veckan på rättspsyk!

Idag känns det som om jag är den enda glada människan på jorden. alltså allvarligt, först sura miner av en på praktiken (fick dock veta att hon är sån sen men ändå) och sen en typ utskällning av busschauffören för att jag inte visste vart jag ville typ. (ungefär såhär: jag frågar vart hon åker, för mig okänd buss, hon tycker jag ist ska säga vart jag vill. jag säger att jag bara vill ner på stan, spelar ingen roll vart. hon snäser att bussen åker som alla andra bussar där utifrån. jag säger att jag inte vet hur dom går för jag åker inte därifrån. då måste hon bara återigen få säga att jag ska säga vart jag ska för hon inte kan förklara allt.) nej men förlåt mig då!! ÅH.

tur kvinnan på UL-center var trevlig, även om hon inte kunde hjälpa mig just nu:).

praktiken är intressant, rättspsyk för er som missat det. sekretessen är hård så jag vill inte säga för mycket. men det är väldigt väldigt spännande och roligt och brotten varierar stort!